ילדה שמסתובבת לבד בלילה בבית

tamar081

New member
ילדה שמסתובבת לבד בלילה בבית

הי לכולם

לא, אין לילדה שלי הפרעות בשינה... אלא שבימים האחרונים היא מתעוררת לבד ובשקט, לא מעירה אותנו בכלל, ומסתובבת בבית לבד! אני יודעת שזה נשמע פנטזיה ובטח אתם לא מבינים מה אני רוצה... אבל אותי זה קצת מלחיץ!

היא כבר ישנה בחדר משלה, בת שלוש וחצי, ובבקרים האחרונים היא קמה לבד, ומסתובבת בבית לבדה. היא משחקת, מציירת, מלטפת את הכלב... אפילו הולכת לשירותים לבד. היא הגדילה לעשות לפני יומיים וקמה בארבע בבוקר!! שמענו אותה מסתובבת ואבא שלה ביקשה ממנה לחזור לישון. התשובה שלה היתה כדלקמן: "אבא, אני ערה עכשיו. אני לא חוזרת לישון בשום פנים ואופן. אם אתה רוצה אתה יכול לחזור לישון". אני התגלגלתי מצחוק במיטה בשקט, כי אפילו הטון דיבור שלה יה דידקטי משהו...

במהלך חופשת הפסח (שהיתה נפלאה ובילינו המון ביחד) היא עשתה קפיצה משמעותית בביטחון שלה, אני מניחה שעקב כך שהיינו איתה המון ועודדנו אותה להתנסות ולקחת אחריות על תחומים שהיא ביקשה בהם את זה. אני רואה את הקפיצה בתחומים רבים אצלה. אבל, מטריד אותי מאוד שילדה בת שלוש וחצי מסתובבת לבדה בבית חשוך... מלחיץ אותי שהיא תנסה לעשות משהו מסוכן, שתפגע בעצמה. לאור האירועים האחרונים של ילדים בגיל הזה שמסתובבים לבד... אני חוששת ממש.

מה דעתכם? ניסיתי בעווני לחסום את הגישה שלה לסלון (יש לנו מסדרון שמפריד את החדרי שינה מהסלון) בכריות וכיסאות. קמתי מאוחר לילדה שכבר היתה ערה בסלון והראתה לי ש"למרות ששמת כריות, תראי אמא איך הצלחתי לזחול ביניהם... את רוצה שאראה לך מאיפה?"

אם את לא יכולה לשנות את המצב

שני את התפאורה

אם היא רוצה להתעורר ותכל'ס היא נשמעת מאוד נבונה ויודעת להסביר את עצמה מצויין.
אז במקביל תקבעו כללים של "מה עושים כשההורים ישנים"
אל תכתבי רק מה אסור , אלא בעיקר מה מותר מה כדאי איפה מותר להיות (כן בסלון, לא במטבח, כן בשירותים לא במקלחת וכו')
או לחילופין תוותרי על השינה שלך ושל בעלך וקומו להיות איתה (אני פחות ממליצה על זה).
אצלי זה לא בלילה, אבל יש ימים שאני הולכת לנוח בצהריים והילדים נשארים ערים (הגדולה בת 5 אמצעי בן 3.5 וקטנצ'יק בן צ'ופצ'יק ל2) והם מסתדרים מצויין.
הם גם יודעים מתי לקרוא לי אם צריך.

john111

New member
כמה דברים

ראשית אם היא מתחילה לקום בארבע בבוקר זה סוג של הפרעה בשינה. כולנו מתעוררים מספר פעמים במהלך הלילה אבל חוזרים לישון. יקיצה מלאה בשעה מוקדמת היא סוג של הפרעה בשינה כי אני מניח שהיא עיפה אחכ ולא השלימה את כל השעות שהיתה צריכה לישון.
עכשיו השאלה למה, וזו שאלת המפתח. מדוע הנפש שלה מתעוררת מוקדם, ורוצה לכבוש טריטוריות כשכולם ישנים?
גיל שלוש וחצי הוא גיל שבפתח הקונפליקטים האידפלים. קרי שבו זהויות נקבעות, יריביות נוצרות, הילדה עסוקה בפנטזיות על יחסי ההורים שלה, על יחסי המין שלהם, על המקום שלה בחיים של אבא ושל אמא

קשה שלא להתשחרר מתחושה של בדיקת גבולות כשאני קורא את מה שכתבת. אבא אני לא חוזרת לישון בשום אופן, אמא למרות ששמת מחסום עברתי אותו. אמירות של אני יכולה להסתדר בעצמי.והשאלה מה המקום שהיא לוקחת, מולכם, מול האחים שלה, אן=ם יש או אם יש בדרך?
ברור שיש לה צורך לקום בלילה, והשאלה מה הצורך הזה ממלא במודע וולא במודע. שווה לחשוב.

tamar081

New member
מסכימה

מסכימה איתך - גם אני חשבתי שהיא עוברת מן שלב של שוב היפרדות, בדיקת גבולות מחודשת וגם בחינה של מערכות יחסים - מי אוהב אותי, את מי אני אוהבת... אני שומעת ממנה משפטים שלא שמעתי לפני כן והם משמחים אותי כי אני מבינה שהיא גדלה ומתפתחת כראוי
. עם זאת, מבחינה טכנית עדיין יש לי חשש. היום בבוקר התעוררנו לפניה והיא היתה מאוד מאוכזבת שהיא לא "קמה ראשונה". מה עושים עם התסכול וגם עדיין מבחינה בטיחותית?

אני הייתי מתייחסת לזה כמו שאני מתייחסת לשכיבה

לישון
החל מ 20:30 לערך לא משוטטים בבית יותר. אני פשוט לא מרשה לקום מהמיטה. מי שלא נרדם יכול לשכב ו"לנוח". מי שרוצה יכול לדפדף בספר ו"לקרוא" (הם בני 4.5 ו 2.5)
אני חושבת שאם הם יתחילו לקום לפנות בוקר אני אנקוט באותה הגישה: אתם לא חייבים לישון, אבל אני לא מרשה לרדת מהמיטה.

valeta

New member
נשמע כמו מצב שדורש תגובה והתערבות.

אני אישית לא הייתי משלימה עם ילדה בגילה שקמה בשעה כזו ומגיעה למצב של עירנות מוחלטת. למען האמת לא הייתי מסכימה בשום גיל. השעות האלה לא מתאימות לעירות של אף אחד, גם לא בריאותית וגם לא מבחינת סדר היום של רוב האנשים והילדים.
היא צריכה לחזור למצב של שינה בשעות האלה.
בעיני צריך להציב כאן גבולות ברורים, להחזיר למיטה ולא לוותר. יכול להיות ששווה לך התייעצות או הדרכת הורים עם פסיכולוג ילדים שעובד בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית. זה לא רק העניין הבטיחותי שאני מסכימה איתך לגמרי שהוא לא לעניין, זה גם עניין מהותי. זו לא שעה לעירנות הזו.

למעלה