ילדה צמחונית

ימימה

New member
ילדה צמחונית

הבת שלי (בת 5.5) החליטה להפוך לצמחונית מהכרה, והפסיקה לאכול בשר (חוץ מהמבורגר במקדונלדס - זה לא בשר
). זה בסדר גמור מצידי - אם היה לי חצי מכח ההתמדה שלה הייתי גם אני צמחונית - השאלה היא למה היא זקוקה מבחינה תזונתית כדי לא לסבול מחסר. אני יודעת שממליצים על טחינה וקטניות, אבל את רוב הקטניות היא לא סובלת - לא טחינה, חומוס ולא עדשים. אשמח לרעיונות.

רותי ע

New member
יופי לך..

אני הייתי מוכנה להפוך לצמחונית אם בעלי וילדי היו גם.. לשאלה שלך - נסי את פורום תזונה . בטח שם יוכלו לעזור לך. (לי אין מושג).

להקפיד על צריכת ברזל ו- B12

שקדים/אגוזים על בסיס יומי! טונה אבוקדו אמרת שהיא לא אוהבת קטניות אבל מה לגבי מרק טחון שמכיל קטניות:אפונה, שעועית, עדשים, חומוס, פול. המוצרים של טבעול טובים כתחליף למנת חלבון. כמובן שצריך להשלים את החלבונים.

noa_f

New member
לא לוותר על ביצים.

ביצה היא חלבון מלא, כמו בשר. אפשר גם טבעול במנות קטנות (מאוד). יש היום הרבה מאוד מוצרים מטופו: מעדנים, ממרחים, קפצי לחנות הטבע הקרובה ומן הסתם ישמחו להדריך אותך. יש גם "פתיתי סויה" יבשים - מאוד זולים. משרים במים רותחים לכמה שעות והם מתנפחים קצת. אח"כ אפשר לטחון ולעשות קציצות, או רוטב "בולונז", או לבשל עם תבשיל קדרת ירקות (גיבץ´). בטח יש עוד אפשרויות... העניין הוא שזה כאילו אוכל רגיל. הייתי גם עוברת לקמח מלא, ערכו התזונתי גבוה יותר וכך גם שאר הדגנים (אורז, כוסמת וכו´)

למעלה