ילדה עצובה (..
)

ילדה עצובה (..../images/Emo142.gif)

את עצובה הרבה ואת לא מבינה למה אי אפשר לחזור אחורה בזמן.. את רוצה חיבוקים אבל מתרחקת מהר ולא מבינה לאן נעלמים כולם. פתאום. כמה שירים יתארו אותך, בכל רגע כמה מילים שיספרו אותך.. ואת בשלך, מנסה, מתאמצת ובעצם נחה, כי זה קשה לחיות. את מחייכת לכולם, כי את אוהבת להרגיש טוב. אנשים עושים לך טוב בלב, את שייכת. למישהו, לאנשהו. את שייכת לעצמך, בתוך האנשים. כן, את גם את יודעת להתסדר לבד - את והמחשבות שלך. אוהבת לדבר אל עצמך, מתוך עצמך. מסקנות חשובות. את צריכה הרבה ביחד, להתעטף במחרוזת חברים. אבל את סוגרת את הלב, כדי שלא יפריעו לשקט שיצרת שם הרעש מכאיב במקומות האינטימיים, אז נעלת את הצוהר. אידאלים בשפע, הרבה צדקנות, דייקנות, כל הזמן להסביר, להוכיח. כי את מדברת בהגיון. אבל את לא צודקת, את טועה המון. תודי בזה, תודי! את בוכה. עכשיו זה זמן להתייסר, כי הבלבול סיבך אותך, עירטל אותך בקוציו. עכשיו זה זמן כאב. את בעצם לא הרבה מהכל, את קצת מהמעט (הפנמה). ואת מנסה דרכים חדשות. בכל יום מבטיחה לעצמך, מחייכת, סולחת, מקווה, ממשיכה ובכל זאת נשברת בתוך נטיפי המלח שפזרת (למזל) בכל אריח בביתך. את עצובה הרבה אבל יש בך שמחה. כשהמוסיקה מתחילה את רוקדת כאילו לא אכפת לך מכלום את נהנת מאור הזרקורים, כאילו את יפה עכשיו. כאילו לא בזת לעצמך מול המראות הגבוהות כאילו לא עצרת נשימה עד שהתעייפת. במקצב הנכון את נהנת מהזרם של הניגון בתוכך. את אוהבת לזוז, להשאר במקום זה מפחיד. השיחות הקצרות, הקצובות עם אנשים זרים נעימות לך כאילו נגעת עכשיו בסדרי עולם. את אוהבת להאמין. את נהנת מילדים ששרים, ובמתיקות שלהם כובשים. חושבת שגם לך יהיה כזה ילד או ילדה, מוקסמת. אנשים ממשיכים בדרכם, את עוצרת את שלך.. מהצד הזמן עובר לאט יותר, אולי זו הדרך לחיות?! סיפרו לך פעם כי גם סלעים נשברים, ואת ילדה, נשברת לא פעם.. אבל כבר שנים שאת סופרת את הימים, ואת קמה מחדש. כשאת הורסת את עצמך, את נחלשת. את יודעת שכדי לשרוד צריכה להיות חזקה. את יודעת, מפנימה ומתחדשת. וכשחץ חדש פוגע, בסיבי העצב הנוגים, את מתקפלת. שוכחת. כמו שרשרת חרוזי פנינה, ללא התחלה וסוף כך את מתנהלת. הלילה הירח ידבר אליך, ילחש מזור מהכוכבים, אולי הלילה תשלימי עם עצמך, ילדה עצובה.. (?) אולי מחר תקומי ולא תיהי עייפה יותר הבוקר יביא את שירת הציפורים עד למיטתך והאור יחדיר בך את הדבר הזה שאת זקוקה לו. אַבקש מאלוהים כי מחר, עשה זאת מחר - שיתחיל היום הראשון, של שארית חיי.

one smile

New member
...

מצד אחד רוצה להגיד המון מצד שני כמעט כל מה שאכתוב יהיה גם לעצמי כלכך כלכך מצאתי את עצמי כאן בין המילים שלך הן תיארו יותר מידי טוב חלקים שבי ולצטט- זה כמעט את הכל. "אולי מחר תקומי ולא תיהי עייפה יותר הבוקר יביא את שירת הציפורים עד למיטתך והאור יחדיר בך את הדבר הזה שאת זקוקה לו. " הלוואי

Yael Floyd

New member
אין לי מילים.

ערבב לי את כל הבטן משהו כמו סטירה עם קסם מרגיע. תודה.

behappy

New member
עכשיו כבר מחר...

ואתמול, היה מן תאריך כזה שתמיד אני זוכרת. 21/9. יום ולילה שווים, ומעכשיו הימים מתחילים להתקצר..ומעכשיו[רשמית, לפחות], סתיו. וזמן של עצב. ושל להסתכל במה שצמח ובמה שנבל. חשבונות נפש כאלה. של מי את ומה את כמו שעשית לעצמך. מצאתי תצמי חוזרת כל פעם לקטע שלך. מוצאת את עצמי בו- בציטוטים כמו 'כשאת הורסת את עצמך את נחלשת. את יודעת שכדי לשרוד צריכה להיות חזקה. את יודעת, מפנימה ומתחדשת. וכשחץ חדש פוגע, בסיבי העצב הנוגים, את מתקפלת'. טוב ציטטתי המון..והשבוע גם ביקשתי, באחד מהימים, שממחר יתחיל היום הראשון למשהו אחר. שאריות אני לא אוהבת, אבל ביקשתי או התפללתי לאיזה שינוי. הממ הוא לא בא אולי כי שינויים באים לאט אולי כי שינויים מתחילים מעכשיו ולא ממחר, וזה מן תהליך ארוך, לא דברים שקורים בין לילה. מקווה שהשינויים יגיעו בקצב הנכון לך, ואולי הם כבר התחילו לקרות[הלוואי]. והמון הרגשתי פה כאילו את מאשימה את עצמך. וכמה ביקורת עצמית. ופחד מהעצב. וכמה שזה אני, גם.. וזה לא כלכך טוב, זה מקשה המון, והעצב מגיע דפקא כשמפחדים ממנו נורא, ככה נדמה לי, והביקורת העצמית..פפ.. קשה-אבל-אפשר להיפרד ממנה. קצת. זו את, ואת טועה אבל גם צודקת, והמון מילים חכמות יש לך, ועצב אבל גם שימחה, ועשית דרך ארוכה עד עכשיו- אז עכשיו קצת נעצרת לנוח, זה לא דבר רע. אני מאמינה שגם תדעי להמשיך, ולבחור לעצמך דרכים יפות משלך. [יווו יצא לי נורא ארוך.] אוהבת

עכשיו כבר אחרת

וכל-כך דומה.. אני לא פוחדת מהעצב הזה שלי, הוא חלק ממני. בלתי ניפרד. הוא שלי ואני שלו וזה בסדר. באמת. עכשיו עכשיו אני יכולה להגיד לך שאני מחוייכת, חושבת הרבה מחשבות שעושות אותי נינוחה.. ודווקא היום, כשהחשיך מוקדם, כשהסתיו רישמית כבר כאן [למרות שחם בירושלים!] כשיום כיפור המדכא מתקרב.. כשאני לא מרוצה ממה שאני עושה דווקא עם כל אלה, יש לי חיוך כבר כמה שעות.. כואב לי שהחיוך הזה עולה כששני שוטרי מג"ב נהרגו היום בפיגוע. אבל זה מזכיר לי שתמיד חיוך ילווה בעצב. אמרתי לך, העצב מוכל בתוכי. יש ביקורת עצמית, אחרת איך אתקן את עצמי? אני רוצה שינויים ופוחדת מהם כ"כ אבל חייבים להשתנות, תמיד! נכון, שינויים זה לא 'ממחר' אבל זה נקודת התחלה. על קו הזינוק, על הרגע שבו ההחלטה הופכת למעשה.. וזה תהליך איטי ובדרך מכשולים אינספור שאני בעצמי מציבה וגם אחרים בסביבה וגם החושך הגדול ומה לא?! יו, יצא לי ארוך וזה בעצם בהמשך ותודה על התגובה שלך [ושל יעלי וחיוכית
] עכשיו יש רגע טוב, מחבקת אותו.

23/9/04 [ומה עכשיו?]

מחוץ לחלון נשמעת מנגינת מנדולינה משונה, ריח שמפו של ילדות מכחכך את חוש הריח שלי והאוכל מקרקר מתוך בטני.. כך אני יושבת מול מסך מחשב, מחפשת תשובות עונה על שאלות, ומהרהרת מתי יגיע תורי. מחר יתחיל יום כיפור, היום המדכא בשנה יום החרטות, הסליחות, יום חשבון נפש. הסתיו פה, שעון החורף צילצל היום מוקדם, הערב הקדים לבוא, ועטיפת הפרגמנט השחורה חונקת את גרוני. וככה אני עוברת לסלון, בוהה בדמויות אחרות בחיים שאינם שלי. תוהה איפה איבדתי את עצמי. אתמול היה יום כואב, בירושלים נרצחו אנשים ולעומת זאת, אתמול הצלחתי לחייך, באמת. מתוך השלמה סופסוף הייתי מרוצה מהלך חיי. אך איך אפשר? כשהמדינה שלך בקנטים, כשקוברים כל יום אנשים תמימים. היום נהרגו עוד 3 חיילים, הלב נקרע והיום, כבר נמחה החיוך, החיים לא יציבים. יש כאלה שמאבדים חיים ואני מתלוננת שאיבדתי את עצמי. מחר אני אחשוב על הכל, ועל מה שהיה אני אחשוב על הטעויות שאפשר לתקן, כי לא שווה לבקש סליחה אם אין מאחוריה תבונה ומסקנה וחרטה, ובעיקר כוונה כדי שלא אחזור על הטעויות האלה שוב.. כמה יפה המילה הזו 'סליחה', יש בה נעימות, רכות הבטחה שמעתה הכל יהיה בסדר. כמה אשליה יש בה. אני מצטערת על שהכאבתי ופגעתי, ומבקשת מכם שתסלחו לי שתבינו אותי, ותדעו שמעולם לא התכוונתי. אני נזכרת במילים של שירים שנגעו בי והראש בעננים, הלב בוכה קצת ומבין עכשיו הוא מבין את כל המניעים, וקצת ממה שלא ברור. עברי לידר מנגן לי בראש את כל הכאב שבי, את העצבות הסמויה את הרגעים הכי לא נכונים בחיים שלי, ואני זורמת למילים לוגמת מכוס המים שמונחת לידי, ונאנחת. מצחקקת בציניות כמה פטאתיות! אני רוצה למצוא את האמת שלי! היא בתוכי, עמוקה מידי ובכל ההירהורים שלי לא מצאתיה. אני רוצה לחשוב על הדברים הטובים שבי, אולי שם היא נמצאת אולי יש נחמה בדברים הפשוטים.. האמת שלי נמצאת מתחת לכל השקרים, לכל ה'wannabe' שלי אני כלום בלי כל אלה אבל אני אמיתית הכי הרבה. ואתם, לא תכירו אותי! מחר יום כיפור, אני מבקשת סליחה דרך מסך עלוב בחדר חצי חשוך מאנשים שאולי מכירים אותי מאנשים שאולי ניפגעו ממני מדמויות רחוקות שאולי יסלחו לי אולי מישהו יבין אותי. גמר חתימה טובה

behappy

New member
ערב יום כיפור

וכל פעם אני חושבת, שזה עוד סתם יום וכל פעם אני קמה בבוקר ומרגישה שזה כל כך לא. אני מבינה אותך, ומבינה כל כך את מה שכתבת, ובטוחה שעוד המון מבינים. והאמת שלך.. אולי לא יכירו אותך ככה, אבל יתרגלו אליה, ואלייך. ואת.. מסוגלת להתרגל אליה? לפעמים הכי קשה לנו בעצמנו להתרגל ולקבל ואפילו לאהוב את מה שנמצא שם מתחת לכל הרצונות ומתחת לכל הקליפות. האמת שלך בתוכך, כמו של כל אחד, אבל לפעמים צריכים דווקא לצאת החוצה, לתת לדברים להכנס ולאחרים לצאת, כדי לא רק למצוא אותה, אלא גם לתת לה מקום ואוויר. כן, במילה סליחה לצד כל האמת יש גם אשליה. בגלל זה, המון פעמים קשה לסלוח, וקשה גם לבקש סליחה. כי אם לא מאמינים בהבטחה הזו, שיהיה אחרת, שאפשר לתקן, אז באמת סליחה הופכת לאשליה.. אתמול הצלחתי לחייך, באמת. מתוך השלמה סופסוף הייתי מרוצה מהלך חיי תשמרי רגעים כאלה. כל כך קשה להשיג ולהחזיק בהם. דווקא בגלל שקשה, שהמצב בארץ ובעולם ובכלל, הוא לא מצב קל, ובגלל שלהמון קשה מסביב. אבל רק מתוך איזשהו חיוך, ואיזושהי השלמה עם מה שיש ומה שאין, אולי יהיה אפשר לעזור.. לנסות לתקן ואפילו להשפיע על מה שמכאיב כל כך. ואולי אני סתם ילדה שחולמת מדי פעם להציל ולתקן, וזה כל כך מסובך. אבל הטוב שיש לך והטוב שתתני לו להיות בך ישפיע תמיד ויקרין תמיד, וייתן תמיד גם טוב לאחר. לא משנה אם לאחד או לאלפים. זיעו. בזמן האחרון יוצאות לי תגובות שמתחילות במקום אחד ונגמרות במקום אחר. במיוחד אלייך, כי עם כמה ששונה, אני די מזדהה איתך המון פעמים. אוהבת.

רותי ב.

New member
אהבתי את התאורים שלך כוכבית.

אפילו קצת חיוך זה עשה לי. "כך אני יושבת מול מסך מחשב, מחפשת תשובות" "אני רוצה למצוא את האמת שלי!" וזהו, שאולי את מצאת [עדיין לא קראתי את שיר הפרידה מיומהכיפורים], אבל לי לא ממש הצליח למצוא. לא במחשב ולא במקומות שחיפשתי. אולי הפנסים היו קצת חלשים השנה, אולי אני הייתי קצת כבויה. אבל המסקנה הטובה של כל זה, אחרי האכזבה שלא לא למצוא, היא שעדיין, יש לי מלא זמן לחפש. שאולי פעם יצליח לי יותר גם למצוא, מה שלאיהיה - תשובות או אמת או אפילו לשאול את השאלות הנכונות. כל מה שכתבת על הסליחה – לפעמים יש איזו תחושה טובה ונחמה במחשבה שיש איזה יום אחד בשנה, שבו באמת כולם חושבים 'אותו דבר'. אולי לא ממש אותו הדבר, אבל מתלבטים באותם הנושאים. חרטות, סליחות, חשבוננפש. ובעקבות איזו שאלה שלי, היום התפתחה פה בעבודה איזו שיחה מרתקת, [שיחות הבוקר האלו פה תמיד מרתקות ועושות לי טוב או להבדיל מחשבות], על המשמעות של בקשת הסליחה. על אם מותר לחשוב לפעמים, שבקשת הסליחה היא לא אמיתית, ואיך מגיבים כשככה מרגיש . וכתבת על האשליה שבסליחה, ובעצם זה מה שגרם לי לכתוב, על שיחת הבוקר הזו, קצת, וגם התגובה של behappy על הקטע הזה [הזדהיתי עם מה שהיא כתבה]. ומשתדלתהמון להבין, אולי גם קצת מבינה אותך.

רותי ב.

New member
הרבה מצאתי את עצמי

בין השורות, למרות שכבר מזמן לא ילדה. אולי באמת אי אפשר לחזור אחורה בזמן, הלוואי שאפשר היה, ואז אולי לתקן דברים שהשתבשו פה ושם ושם ושם ושם .. שם-ים רחוקים וקרובים ובכל הזמנים. אולי בעצם זה כתוב בשביל כל הילדות, שדומות ושונות לזו שאת כתבת עליה. מחייכת ואוהבת להרגיש, ולחשוב, עצובה ושמחה, מאמינה, מקווה, חולמת, ורוקדת ומוקפת חברים ועטופה בלבד, נשברת ומתגברת וטועה ולומדת וחיה כל הזמן. כמה הכאיב הקטע הזה "אנשים ממשיכים בדרכם, את עוצרת את שלך.. מהצד הזמן עובר לאט יותר, אולי זו הדרך לחיות?! סיפרו לך פעם כי גם סלעים נשברים, ואת ילדה, נשברת לא פעם.." וכמה חייכתי להתגברות הזו, לקימה מחדש, ......... ובדיוק דיברנו על זה, לא מזמן. לא זוכרת אם ביום שרשמת, או ביום אחר .... על ההחלשות של שבירה והתגברות שוב ושוב. מה שחיוכית ציטטה, על הבוקר החדש, נגע המון. והשורות הסוגרות - "אַבקש מאלוהים כי מחר, עשה זאת מחר - שיתחיל היום הראשון, של שארית חיי." הרבה יוצא להגיד את אותו משפט, מחר היום הראשון של שארית חייך – לעיתים לעצמי, לעיתים לאחרים. ביטוי של דן בן-אמוץ אגב. גם, אחרי איזה סוג של התרסקות ושל קימה לבוקר אחר, לנשימה ולחיים.
על הקטע הזה, ועל התמונה המדהימה.

joyjoy

New member
../images/Emo41.gif

שתדעי שקראתי גם אם נאמר כבר הכל לפעמים אנשים שמבינים יותר מדי ומודעים יותר מדי גם עצובים יותר...אבל אז החיוך שלהם בעל ערך מוסף כי הוא אמיתי כזה... מי שלא ידע צער אמיתי לעולם לא יוכל להעריך רגע של אושר אולי בגלל זה האהבה למוזיקה ולילדים
רציתי להוסיף אמן אחד משלי לתפילה שלך בסוף שם... ... בילדים יש עצב גדול לפעמים, אבל יש בהם גם כוחות ושמחה ואור וגם בך... תשמרי עליך

למעלה