ילדה וכסף

ילדה וכסף

שלום לכם פעם ראשונה לי בפורום, לאחר שהפניתי שאלה זו בפורום שכן, ועדיין, מתחבטת בשאלה קשה שמציקה לי ואין לי שמץ מושג כיצד להתמודד בתי הקטנה (8.5) "אימצה" לעצמה מנהג היא לוקחת כסף בלי רשות, מהארנק, אם מונח על השולחן, מכל מקום אפשרי ואיזו מיומנות היא פיתחה כסף "נעלם" מבלי שארגיש היום, הגדילה לעשות כאשר "העלימה" 500 שקל שהמתינו להיות משולמים ו 100 שקלים נוספים מתוך הארנק שלי (למזלי, הבחנתי ב"היעלמות" בזמן) מאחר וכבר נתקלתי בתופעה בעבר (כשהיה עוד מדובר בסכומים "זעומים" של 10 ו 20 שקלים שאותם אגב, טענה בכל פעם ש"מצאה") פניתי אליה וביקשתי ממנה "למצוא את הכסף שאבד" בתחילה, הכחישה שיודעת במה מדובר. קצת כעסתי אבל מהר מאד שיניתי כיוון והבהרתי ש"את היחידה שמסוגלת למצוא את הכסף" החזירה את השטרות תוך שהיא מתריסה : "מצאתי במגירה שלך, בין כל התמרוקים. ממתי שמים שם כסף?" ממש לא יודעת איך להתמודד עם התופעה אשמח לקבל תגובותיכם והצעותיכם אישה1

גרא.

New member
לפני שאגיב,מה ילדה בת 8.5 עושה עם

כל כך הרבה כסף?האם יש לך מושג מדוע היא זקוקה לכל כך הרבה כסף? להיכן הוא הולך?

ייעודו של הכסף

אין לי מושג עד היום, כל סכומי הכסף שהיא לקחה "יועדו" לרכישת ממתקים לה ולחברותיה לדעתי היא בכלל לא מבינה כי הסכומים שלקחה הפעם הם כל כך גדולים נראה כי אינה יודעת להבדיל בין 20, 50 ו 500 שקלים ובכסף הזה אפשר לקנות כל מה שהיא רוצה בלי לקבל על כך אישור אישה1

גרא.

New member
שני הסברים אפשריים העולים על דעתי

ראשית,יתכן שביתך משתמשת בכספים הללו,כפי שאמרת כדי לקנות ממתקים לה ולחברותיה..במילים אחרות,יתכן שהיא פשוט מנסה לקנות את חברותן של חברותיה תמורת הממתקים..ואם זה כך,יש בכך רמז יתר מדק על קשייה במיומנויות חברתיות..ילדה הנאלצת,כמובן כנראה,כי זו רק השערה,ל"קנות" חברויות,ואולי מקובלות חברתית דרך המתנות שהיא קונה,נמצאת מן הסתם במצוקה חברתית קשה. האפשרות השנייה,המתקשרת גם לכך היא כי בגניבת הכספים הללו,ביתך בעצם מאותת שהיא במצוקה כלשהיא,והיא זקוקה לעזרה.מהי המצוקה,איני יכול לנחש. לכן חשוב להפנותה לאבחון פסיכולוגי,ואם יהיה צורך,גם לטיפול פסיכולוגי. אגב,כיצד הגבת על לקיחת הכספים הללו? התעלמת? כעסת? שאלת אותה מה הסבה? והאם אינך חושבת שאת צריכה מעט להקשות עליה לקחת את הכספים הללו, הגלויים,והקלים להשגה,בארנקך שאינו בשמירה מתמדת?? מה היא תעשה אם היא לא תוכל להשיג כספים כל כך בקלות??

בוקר טוב

לגבי האפשרות כי בתי נמצאת במצוקה חברתית - הדבר אינו נראה לי שכן, בעבר לא נאלצה "לקנות" את החברות. בהחלט מסכימה כי יש איזו בעיה ואני אכן מתכוונת לפנות בתחילת שנת הלימודים ליועצת/פסיכולוגית ביה"ס ע"מ לבחון את הנושא. לשאלתך לגבי תגובתי - כמובן, שתגובה ראשונית היתה כעס אך מייד שיניתי כיוון וביקשתי ממנה למצוא את הכסף שאבד תוך שאני מציינת כי היא היחידה בבית שמסוגלת לכך בשיחה שניהלנו עמה אביה ואני, חייבת להודות, שהצליחה מאד להפתיע אותנו. סיפרה שקראה את הספר "ציפור הנפש" ואת לקיחת הכספים שייכה לציפור שיצאה מתוך המגירה ואשר השתלטה עליה באותה שיחה גם הבטיחה לא לקחת יותר כספים או כל דבר אחר ללא רשות לענין הקלות שבהשגה - מאחר ומעולם לא גידלתי את ילדיי תוך הסתרת דברים (גם כסף) ומאחר ובעבר לא נתקלתי בתופעה, הרי שגם אתה לא נהגתי כך. מאמצת את המלצתך לייעוץ פסיכולוגי שכן בהחלט חושבת שמעיד על בעיה/מצוקה כלשהי וכאמור, אעשה כן. תודה אישה1

גרא.

New member
אין ספק,ביתך ילדה נבונה ומתוחכמת.

וההסבר שנתנה,הוא מקורי ומעניין..איני חושב שיש להסתיר כספים שאת מחזיקה בארנקך,אבל כל עוד לביתך בעייה,והיא לפחות עד עתה התקשתה להתמודד עם הפיתוי,רצוי לדעתי,שלא להעמידה בנסיון..שעד עתה לפחות היא לא ידעה כיצד להתגבר על "יצר הרע"..בכל מקרה,אלה בעיות שכיחות למדי,הנפתרות בדרך כלל אם וכאשר מאותרת הסבה,ולכן.אני מאמין שגם במקרה שלכם כך יהיה.

למעלה