ילדה גדולה

חיוך

New member
ילדה גדולה

הקטנטונת שלי כנראה לא ממש קטנטונת... היא נולדה 3.615 ועכשיו, רק חמישה שבועות אחרי הלידה היא שוקלת כבר 5.200 וזה היה ביום שלישי האחרון. נכון לעכשיו בטח נוספו עוד כמה ק"ג. בגלל שהיא לא לוקחת מוצץ היא יונקת די הרבה, למרות שכשהיא ממש לא רוצה חלב אלא רק מציצה היא פשוט ´מתעצבנת´ ומפסיקה לינוק. אני מפחדת שהיא יונקת יותר מידי, למרות שהיא כמעט ולא פולטת. האם כדאי להתחיל לנסות לוותר על ההנקות ה´קטנות´ שמיועדות למציצה, ואם כן, אז איך עושים את זה? אני פולניה מידי?

לאה_מ

New member
אם לא מפריע לך להניק, ואם היא נהנית

אז למה לוותר? אני מזכירה לך שמוצץ זו המצאה מודרנית, אבל השד היה קיים מאז ומעולם כדי להרגיע תינוקות. לי אישית ממש לא מפריע שאורי ישתמש בציצי שלי גם למטרות הרגעה. נכון שלעתים זה מגביל יותר, אבל מצד שני זה כל כך זמין, ונכון, ותמיד נקי, ואת אף פעם לא שוכחת את זה או לא מצליחה למצוא את זה בדיוק כשהוא צורח... בקיצור, אם את מרגישה נוח עם זה - תני לה לינוק, וכשיגידו לך שהיא משתמשת בך בתור מוצץ, את יכולה לומר שמוצץ הוא חיקוי עלוב של הפטמה שלך.

נשמע שהכל בסדר לחלוטין אצלכן בנות

למה מוצץ? בדיוק כמו שלאה אמרה; זו המצאה לא טבעית שנועדה להיות תחליף לדבר האמיתי, כמו בקבוק. מה את היית מעדיפה? למצוץ ציץ או פלסטיק/סיליקון?
נורי שלי נולד כמו בתך ועלה מהר במשקל והעדיף במובהק ציצים ולא אהב מוצץ ולא מצאתי לנכון להתעקש כי הקטנים האילו יודעים הכי הכי טוב מה הם רוצים ומה נכון עבורם. הם מחוברים לטבע שלהם במאה אחוז. תני לה למצוץ אם זה לא מפריע לך, היא צריכה את זה. שבת שלום

כן, אבל מה קורה כשאנחנו לא לידם???

רק המחשבה שבילי תבכה ולא "תמצא את עצמה" כי אין ציצי לידה משגעת אותי. מה יקרה אז? לא כדאי להתעקש על מוצץ?

ציפי ג

New member
כדאי או לא זו החלטה אישית

אני ראיתי הרבה הורים שמשתגעים כי ילדם לא מצא את המוצץ ברגע מסוים, ולא היה איך להרגיע אותו. תינוק יונק מסגל לעצמו הרגלי הרגעה כשאמו איתו, וכשהוא לבד. ארבעה מחמשת ילדי לא נזקקו כלל למוצץ, והם לא היו עצבנים יות ר מכל תינוק אחר. החמישי נזקק למוצץ, ואולם גמלתי אותו ממנו בגיל חצי שנה, כאשר ראיתי שאנחנו מפתחים בו תלות גדולה מידי. והיום כשהוא נגמל, הוא רגוע מאוד ועצמאי מאוד, ואין לו שום בעיות להרגע בדרכים שונות ומשונות.

לילך חמודה את יודעת שנורי בדרך כלל

איתי רוב הזמן ולא לוקח מוצץ אלא רק ציצי. אבל בכל הפעמים שאני לא הייתי בסביבה הוא ידע יפה מאד להרגע על אנישם אחרים בכוחות עצמו. הקטנים האילו יותר חכמים ממה שחושבים עליהם...

מאיה10

New member
לגבי משקל והנקה

מאיפה שלא נסתכל על זה יהיה למישהו מה להגיד, בין אם הילד קטן מדי (ראי דיון בעמוד זה) ובין אם הוא גדול מדי. זה באמת לא חשוב. ולגבי תומר שלי, גם הוא היה ככה, ינק כל שעה המון זמן ועלה במשקל מאוד מהר ואח"כ הדברים התאזנו מעצמם והיום הוא התייצב על האחוזון הממוצע (בדיוק כמו ההורים שלו אגב..) אז תמשיכי להנות מההנקה ולדעת שאת עושה הכי טוב בשביל ביתך.

בפולניה לא שמעו על המילה "מדי"../images/Emo8.gif

את לא פולניה מדי, וזה טבעי לחלוטין שיהיו לך התלבטויות. לדעתי, מתן או אי מתן מוצץ לא צריך להיות קשור לעלייה במשקל. יש תינוקות יונקים רבים שעולים המון במשקל בחודשים הראשונים לחייהם ואחר כך מתאזנים. זה לא צריך להלחיץ אותך, בדיוק כפי שלא צריך להילחץ מעלייה איטית במשקל. כל עוד ההתפתחות המוטורית של הילד תקינה - הכל בסדר. אגב - תינוקות שמנמנים רבים מאזנים את קצב עלייתם במשקל ברגע שהם מתחילים לנוע יותר ולזחול.

למעלה