ילדה בת 9

דנה329

New member
ילדה בת 9

שלום רב לכולם. אני צריכה עצה, יש לי ילדה בת 9. שהיא מתחילה להתעניין בכל מיני דברים. אני לא יודעת איך מסבירים לילדה בגיל כזה קטן על מחזור ושאר הדברים. תודה מראש, דנה

simad1

New member
אני חושבת שרצוי לדבר/לשוחח הכי גלוי

שאפשר, לא לדקדק בכל פרט ולא לתאר תאורים פלסטיים אך בהחלט ניתן להסביר לילדה בגיל 9 שכבר מביעה התעניינות בנושאים "בוערים". גם אני מתמודדת עם אותה סוגייה, הבת שלי באותו הגיל, מאוד פיקחית וסקרנית וחשוב לה להבין תהליכים. כשהיא שואלת אותי שאלות אני לא מתחמקת ומשתפת אותה באופן מלא. אני חושבת שזה תלוי גם במידת ההתעניינות מצד הילד/ה, התנהגותו והאם הוא "משדר בגרות" כבר מגיל קטן.

נומלה

New member
תקני ספר בנושא שמתאים לגיל שלה ושימי על

השולחן בסלון. בפעם הבאה שהשאלות יעלו תכווני אותה לספר ותגידי לה שכל מה שהיא רוצה לדעת אחרי שהיא קוראת את הספר את מוכנה לענות לה וגם תעני לה. אצלנו הספר "זה לא סוד" היא סיפור לילה טוב מגיל 5 עד שנמאס. אצל הילדים האחרים תתחילי בגיל 3 ולא בגיל 9.

פלגיה

New member
מחזור בגיל 3? no way

וזו הסיבה שאני לא סובלת את כל הספרים בנושא. הם תמיד מסבירים יותר מדי או פחות מדי ממה שהילד הספציפי שלי שואל ברגע ספציפי, והתשובה הספציפית מאוד שהוא צריך לשאלה שלו.

נומלה

New member
למי שעונה עלשאלות גוףהאדם

ואיך באים ילדים לעולם בגיל 3 אין בעיה להתיחס לשאלות אחרות בגיל 9. הספרים הם עזר למי שחשה מבוכה. אז לוקחים ספר שמסביר פחות מידי וכאשר המבוכה מתפוגגת עונים על תוספת השאלות. הרי הבעיה היא לפוגג את המבוכה שלנו. לא שלהם.

בפשטות, להסביר באופן כללי ולראות

לאן השאלות מתפתחות. ברוכה הבאה

ButtercupA

New member
תנסי לענות לשאלה בצורה פשוטה כשתעלה

ותקני לה ספר על גוף האדם שמספר גם תהליך הרביה, מה שיעזור לפתוח נושאים לשיחה.

nivshani

New member
תחפשי אתהסדרה החיים

מסביר בפשטות בצורה הכי בסיסית תרצי יותר להתעמק יש ספר על בנים ועל בנות ויש הרבה ספרים נוספים בנוסף יש את האתר או"ח - חינוך מיני

Slow Cheetah

New member
תעני על מה שהיא שואלת, אל תתחילי לפרט יותר

מדיי מסביב. שילדים בגיל הזה יודעים יותר ממה שהם התכוונו לדעת, הם מתחילים ללמד ילדים אחרים על זה ויש תוצאות מוזרות לפעמים:S

מצטרפת לתשובות - לענות בגלוי על מה ששואלת

כיום, הילדים חשופים להרבה מידע בגלל הטלויזיה, מספרים אחד לשני מה הסבירו להם. כל זה יכול להביא להרבה מידע שגוי ומעוות וחבל שזה יהיה מה שילדתך תדע. תדאגי שיהיה לך פיקוח על מה שהיא לומדת בנושא. שמעתי פעם סיפור מאמא שהבן בן ה-5 בא אליה בשאלה "אמא, מאיפה באתי?" האם ישבה איתו והסבירה ואז הילד אמר "אמא, רועי אמר שהם באו מבאר שבע, רציתי לדעת מאיפה אנחנו באנו לבית הזה". שתהיה שנה שתהיינה לנו תשובות לשאלות.

גיל ההתבגרות יורד.

גם פיסיולוגית הבנות היום מתפתחות מהר יותר. למי יש כאן בנות שמוכנה לתת תמונה מדויקת יותר?

חשבתי שאהיה חכמה, ואביא חומר מן הרשת...

אז חשבתי. אתר משר החינוך לחינוך מיני לא עולה http://cms.education.gov.il/EducationCMS/UNITS/Chi בויקיפדיה יש מידע דל מאד. גם הקישור לחינוך מיני בבתי ספר דתיים לא עולה.. בעצם, כמעט שום דבר. וזה בעולם שטוף בהתעסקות מינית בתקשורת, החל מגיל 0. מוזר מאד.

אור2221

New member
לא מבינה למה צריך לקמץ במידע

"כשילדה הופכת לנערה, מתפתחת אצלה היכולת להביא ילדים לעולם - הרחם שלה - החלק בגוף בו צומח התינוק, מכין את עצמו לתינוק - הוא מכין ריפוד מיוחד. אם היא לא בהריון, הרחם שלה לא צריך את הריפוד, שיוצא בצורת דימום קל - זה המחזור החודשי." אח"כ מוסיפים הסברים על תחבושות,טמפונים, אי סדירות אצל נערות וחסל. אם אח"כ תופיע השאלה איך נכנסות נשים להריון - אפשר להסביר גם על זה.

נ45

New member
יש חוברות לפי גילאים ולפי המין (בנות/בניםן)

של טלי רוזין ודר' עמוס בר. תקראי את זו של הבנות מגיל 12 ותשבי עם הילדה יחד על מה שנראה לך מתאים כרגע למה שהיא שואלת. אני בגיל הזה כבר דיברתי אתה על נושא במחזור כי ידעתי שגנטית היא צפויה לקבל בגיל צעיר.

ראובן369

New member
הסבר לילדה בת 9 ?

מה החיפזון ? תני להנות מילדות שלה, תעזבי את הבעיה לעוד 3-4 שנים.

למעלה