ילדה בת- 6 ? פרוצה!

לאונידס

Active member
בדקתי, אולי אפילו 6 ולא 7 (סנהדרין סט ב)

נראה לי כמו חלק מהמסע לטיהור שמו של דוד המלך. החטא החמור הוא בעילת אשת איש ולכן ניסו למצוא טיעונים לטובת המלך. טיעון אחד היה שאוריה בטח נתן לאישתו גט כריתות לפני היציאה לקרב ולכן בת שבע היתה גרושה. הטיעון של הגיל אומר שבת שבע היתה קטינה שאין קידושיה קידושין ולכן לא היתה באמת אשת איש, אי לכך דוד לא בעל רכוש של מישהו אחר. מכאן אנחנו יכולים ללמוד שלפי חז"ל בעילת אשת איש חמורה הרבה יותר מבעילת ילדה בת שבע. מילא אם זה היה סולם הערכים של חז"ל בזמן עריכת תלמוד בבלי, הבעיה היא שיש היום ציבור גדול בישראל שזהו סולם הערכים שלו.

לאונידס

Active member
מי שהולך לישון עם כלבים קם עם פרעושים

הדתיים לאומיים והחרדלים תומכים בחרדים בכל מקום אפשרי, חשבו שבצורה הזו הם יקנו לעצמם חסינות בפניהם? העקרב לא משנה את טבעו רק בגלל שהצפרדע לקחה אותו על גבה.

Sophalin

New member
אני מניח שמדובר בצורת ביטוי

אבל אני בטוח שלאונידס לא יתקשה להביא דוגמאות אחדות...

the ror

New member
גם אני הנחתי שבזה מדובר...

לא באמת חשבתי שהוא טוען שבכל מקום אפשרי כפשוטו. בגלל זה חשבתי שהוא מתייחס לכל מיני מקרים ואני סקרן לדוגמאות לכך כדי להבין יותר בבירור למה הוא התכוון...

לאונידס

Active member
כוונתי היתה פוליטית ובעיקר בכנסת

הסוגיות שנוגעות לכלל הציבור כמו כפיה דתית חוק טל חינוך תקציבים וכו'. מה חשבו להם אותם מיזרוחניקים? אם הם ישתתפו בחגיגת הכפיה הדתית על חילונים, שחרור מחובות מינימליות וחגיגה מגזרית על חשבון הקופה הציבורית אז החרדים יעצרו שם? הכפיה הדתית כמובן תמשך אבל הפעם הקורבנות הם הכיפות הסרוגות. אני יכול לרחם על ילדות צעירות שנופלות קורבן על לא עוול בכפן אבל אם הדתיים רוצים לרחם על הילדות שלהם דבר ראשון הם צריכים לפשפש במעשיהם ולהפסיק לתמוך בחרדים. יכול להיות שהיו כמה מקומות אפשריים שהדתיים לא תמכו בחרדים, מדובר בצורת ביטוי שבאה להגיד שמדובר בתופעה רווחת ונפוצה.

גיל110

New member
בסוף זה יהיה כמו בארה"ב

שלציבור השקט ימאס והוא יקח את החוק לידיים ויבעיר בתים שלמים על יושביהם. הרי אתם מכירים את הסיפורים על הבתים עם האנסים והרוצחים שנשרפו או הוצאו להורג ללא משפט כיוון שהמדינה לא עשתה כלום אז האזרחים לקחו את החוק לידיים. אם לא יעשו משהו בנידון - זאת תהיה התוצאה המרה.

Sophalin

New member
כן לשם שינוי אני מסכים איתך

אבל הנבואה ניתנה לשוטים כמו שאומרים. אני מניח שכולנו תקווה שהנבואה תתבדה. למרות שאני כמוך - מאמין ואפילו אפשר לומר מקווה שתהיה פה כבר מלחמת אחים ונסיים את עידן האפלה והרוע הזה...

Sophalin

New member
חלילה! לא להכניס לי מילים לטקסט

אני מקווה שאנשים יתעשתו. אני מספיק ראלי בשביל להבין שזה לא יקרה...

למעלה