ילדה בת- 6 ? פרוצה!

deathcaster

New member
תגובה

לא יעקב, יצחק כמובן
אבל לכי תדעי... באותם ימים ... כל אחד התחתן (או סתם אנס) כל אחד ואחת...

the ror

New member
יצחק התחתן עם אמא שלו?

עד כמה שידוע לי, יצחק התחתן עם רבקה(הבת של דוד שלו אבל עדיין לא אמא שלו)...

the ror

New member
לא נכון...

עד כמה שידוע לי, הלכתית אין בעיה להתחתן עם בת דוד... זה לא נכלל בגילוי עריות...

cwen

New member
אבל מאיפה הקטע של בת שלוש?

איך יכול להיות שריבקה היתה בת שלוש? הרי מסופר איך אברהם שלח את העבד שלו כדי להביא כלה ליצחק והוא פגש אותה שם והיא הביאה רצה למעיין והביאה מים לגמלים - ילדה בת שלוש לא יכולה לעשות דברים כאלה!

deathcaster

New member
באדיבות רחל יקירת הפורום:

ויהי יצחק בן ארבעים שנה בקחתו את רבקה (בראשית כ"ה, כ') רש"י: "שהרי היה יצחק בן ל"ז שנה בשעת העקידה ובו בפרק נולדה רבקה, המתין לה עד שתהא ראויה לביאה ג' שנים ונשאה." לפחות דוד המלך אנס את בת שבע כשהייתה בת 7 ונשאה כשהייתה בת 8, כן, היו לנו פדופילים בתור אבות האומה.

cwen

New member
כתוב שם על מה רש"י מתבסס?

חוץ מזה, יצחק היה בן שלושים ושבע בזמן העקידה? וואו... נראות לי כמו פרשנויות קצת מרחיקות לכת.

ranisharoni

New member
יאיר ניצני העיר בסרקזם

שיצחק המבוגר אמר במעמד העקידה לאברהם "אבא עזוב אותך, לא מתאים".

מעתה אמרי - לא פרשנות אלא מדרש

ורש"י מסתמך על מדרשי חז"ל. את מוזמנת לגגל את הקטעים המתאימים מבראשית רבה, אם כי אין לי שמץ של מושג מאיפה הגיעו שיצחק/יעקב התחתנו עם אמא שלהם

deathcaster

New member
בוודאי שאין לך שמץ

כי אף אחד לא הגיע לזה מלבדך... יעל שאלה שאלת הבהרה כי לא הבינה את מה שהיה כתוב בהודעה שלי.

cwen

New member
ורגע... בת שבע בת 7?

נכנסה להריון? ואנשים מתייחסים לפרשנים האלה ברצינות?

deathcaster

New member
בוודאי...מדוע את חושבת

שהשם שלה הוא בת שבע? כי היא באמת הייתה בת שבע. אם נזנח לרגע את העובדה המדעית שישנן נשים שיכולות להיכנס להיריון בגיל מאוד צעיר [(נולדות מפותחות) ואם אינני טועה שיא העולם המתועד עומד על ילדה בת 4 שנאנסה ע"י קרוב משפחה (איפשהו בדרום אמריקה) והרתה לו וכיום האמא שלה היא גם הסבתא הכי צעירה בעולם], אז חלק מהמפרשים (פרשנים זה בכדורגל
) אומרים שבימי קדם, בני האדם היו מפותחים בגיל מאוד צעיר.

למעלה