ילדה בת 5 ימים - עזרה

or2244

New member
ילדה בת 5 ימים - עזרה

אבקש את עזרת פורום זה בכמה נושאים מכוון שזוהי ילדה ראשונה שלנו. 1. אנו מאכילים הת התינוקת בסימילק טופ1, לפי ההוראות לתינוקת בגיל הזה יש לתת 60 מ"ל כל 4 שעות (6 פעמים ביום). אבל ישנו מצב שהילדה מתחילה לבכות לפני הגעת שעת האכילה הבאה ובלית ברירה אנו נותנים לה וכך המינון עולה ל 7 פעמים ביום האם זה בסדר? ומתי יהיה מותר לעלות את המינון של האוכל. 2. במהלך שעות היום הילדה יחסית שקטה וגם ישנה, אבל משעה 12:00 בלילה החיים שלנו מתהפכים. התינוקת לא מפסיקה לצרוח, גם אחרי האוכל וגם אחרי החלפת חיתולים. והיא לא מוכנה לרדת לנו מהידיים, היא רגועה רק עם היא נמצאת עלינו (ולפעמים גם זה לא עוזר). ברגע ששמים אותה בעריסה היא מתחילה לצרוח שוב. מה הבעיה?? מה עושים?? איך אפשר להרגיע אותה?? 3. התינוקת לא מכונה לישון בעריסה, אך ורק בתוך העגלה (מצב שכיבה מלא על הגב כמובן)והדאגה שלנו היא שכמה שידוע לנו אסור לתינוקות לישון בעגלה. וגם לא ניתן להתקין על העגלה את הבייבי סנס. 4. היום הבחנו שיש לילדה הפרשה מוגלתית מאיזור העין. נראה לנו שמתפתחת דלקת,האם זוהי תופעה נורמלית והאם יש צורך להוועץ ברופא או שניתן לטפל בבית. אודה על התייחסותכם בהקדם אור

קרן73

New member
לא רופאה אבל חייבת להגיב

הי, קודם כל המון מזל טוב להולדת הילדה. עד שתקבלי תשובה מקצועית מרופאה אני חייבת להגיב מנסיוני :נראה לי שלתינוק בן 5 ימים כל 4 שעות זה המון המון זמן בלי אוכל. אני זוכרת שכשהבן שלי היה בגיל הזה הצעתי לו אוכל בערך כל שעתיים וזה יצא בין 8 ל-12 ארוחות ביום. לגבי שעות הלילה ככה זה היה גם אצלינו וסביר להניח שאלו הגזים שמציקים לה. יש המון עצות לגבי הרגעת גזים והעצה הטובה ביותר שאני יכולה לתת לך היא המון סבלנות וזמן. תהני מהגידול שלה. קרן.

1מוש

New member
אני לא רופאה אבל

1) לגבי האוכל אם היא רוצה ךאכול יותר ממה שהספר מכתיב לא תתני לה? תרעיבי אותה? כל זמן שאין לה אלרגייה לזתחליף (חבל שאת לא מניקה אבל...) אז אין בעייה - תינוקות לא קראט את הספר ולא יודעים שהם צריכים לאכול כל 4 שעות!!!! 2)הרבה תינוקות קשים יותר עם רדת הלילה ויש צורך להרגיע אותם על הידיים ( כך היה עם השניים שלי) כמו כן יתכן שהתחילו לה בעיות הגזים - לקטן שלי זה התחיל בגיל שבוע - נסי לתת לו משהו להקל - של גליקל, בייביק, גרטווטר, נרס הרווי יש הרבה תכשירים בשוק ולכל תינוק מתאים משהו אחר (רק יכולה להוסיף שאצל תינוקות הניזונים מתחליף על פני הנקה התקופה הזו קשה יותר - כפי שהבנת אני חסידת הנקה)אם יש לילה ממש קשה אז תנסי לתת לה אקמולי ע"מ להרגיע אותה 3)לגבי השינה בעגלה - עברתי את זה עם הבן הגדול שלי אני ניתי עגלה משולבת שזה אומר חלק של עריסה שטוח לחלוטין - 180 מלות וחלק של טיולון אם העגלה שלך היא לא כזאת זה בעייתי שהוא ישן בה כי היא לא שטוחה לחלוטין, ותנסי להשיג עריסה שטוחה, לגבי השינה בעריסה הבכור שלי ישן 3 חודשים, מה לעשות, זה כנראה נובע מהפחד מהמקום הגדול פתאום לעומת הרחם - נסי לעטוף אותו כמו שבבי"ח עטפו - לגבי הבייבי סנס להזכירך לא מכשיר רפואי ומדוייק בעיקר נועד לאמהות היסטריות בילד הראשון שלהן ולחברות שעושות כסף מזה (מנסיון על עצמי ביליד השני כבר לא השתמשתי בזה) 4) שוב לגבי הדלקת - יש ללכת לרופא שיתן טיפות עד אז לנגב את ההפרשה עם צמר גפן ספוג מים מורתחים, אם היה לך עדיין חלב (אמור להיות)תשאבי / תשפריצי לתינוקת על העין במקרי דלקת קלים החלב אם מרפא ותה כי הוא מכיל נוגדנים חיים בכל מקרה אם תחשבי על לחזור להניק מצרפת לך את האתר של בי"ח ליס

לבנה123

New member
קודם כל - המון מזל טוב.

אתם בהתחלה, ומטבע הדברים זה מלחיץ ולא כ"כ יודעים מה לעשות. עד שהרופאה תכנס לענות - אני מצטרפת למה שכתבו לך - תנו לה לאכול כמה שהיא רוצה. היא תדע להפסיק (ומקסימום תפלוט את השאר). גם לנו אמרו בזמנו לא לתת יותר מאשר כל 4 שעות וזו שטות. היא מתעוררת לכם כי היא רעבה. ואל תרעיבו אותה. שימו לה בבקבוק יותר (אצלנו היא מההתחלה אכלה סביב 120 CC בכלל), ותנו לה לווסת את האכילה שלה. אם היא רוצה לאכול כל שעתיים - שתאכל כל שעתיים. ולגבי הידיים שהיא צריכה - היא קטנה - ורק הגיעה לעולם. היא מכירה רק אותך, את הקול שלך, והריח שלך. ולכן היא רגילה אלייך. לא הייתי מנסה "לחנך" אותה בגיל 5 ימים. הייתי נותנת לה להיות עליכם. מה שכן - מנשא מאוד יכול לעזור. ככה היא תוכל להיות צמודה אלייך, ואת תוכלי להיות גם קצת יותר פנויה. לגבי הדלקת - אני מחכה לשמוע מה הרופאה אומרת.

קראתי את התשובות של החברות ,

כולן אמאות מנוסות, כך שלא נותר לי אלא להסכים אתם ברוב הנקודות. 1. אין להגביל את התינוקת באוכל, היא אמורה לדעת טוב מאיתנו מה הכמות הנחוצה. 2. ייתכן והבכי נובע מ"גזים". הבעיה היא מאוד נפוצה, מספר התכשירים המומלצים הוא גם רב, דבר שרק מוכיח שאף אחד מהם אינו יעיל באופן מיוחד. כאן אני חולקת על החברה שתוענת שתינוקות יונקים סובלים פחות מגזים, הלוואי והיה כך. מה שבטוח הזמן עושה את שלו. 3. השינה במיטה הגדולה היא באמת לא נוחה להרבה תינקות, תנסי לצמצם את השטח מסביב, או כמו שהוצע לך לעטוף את התינוקת בצורה יותר הדוקה. 4. הפרשה צהובה או ירוקה בעיניים דורשת בדיקת רופא. לרוב מדובר בחסימה של שק הדמעות , דבר שגם הוא חולף עם הזמן אך ייתכן שיש צורך בטיפול בבעיה. בהצלחה דר' מילה ברק

למעלה