ילדה בת 4

מיש15

New member
ילדה בת 4

לבתי בת 4 הפרשות מהנרתיק בצע ירוק כבר במשך חודש. רופא הילדים לקח לה משטח שיצא תקין לגמרי. לאחר טיפול בפלג'יל ההפרשות הפכו להיות בצבע צהוב, אך עדיין בכמות ניכרת (יש צורך להחליף תחתונים פעמיים ביום). אציין שבגן אין לילדה יציאה לכן אני אחראית על הניגוב בבית כך לא מדובר בניגוב שלא בכיוון הנכון. בנוסף אנחנו תמיד שומרים על היגיינה (אמבטיות), היא לא יושבת בחול. לדבריו של רופא ילדים כנראה שלא מדובר בגוף זר כי ההפרשות ללא ריח וללא דם. היום הוא המליץ על טיפול במוקסיפן למשך שבוע, למרות שהיא קבלה מוקסיפן לפני כחודש וחצי בגלל משטח גרון חיובי וכנה שבועות אחרי זה הופיעו ההפרשות.אציין שהילדה לא מתלוננת על תסמינים נוספים, אך בחודשים יוני ויולי בצענו תרביות שתן כי התלוננה על צריבה במתן שטן עד כדי כך שהתאפקה מלהשתין. התרביות היו תקינות. מהחיפוש שערכתי ברשת נראה כי מדובר בויגיניטיס, אבל לא ברור מה הטיפול הנדרש. מה דעתך? מה היית ממליצה? אודה על התייחסותך

מיש15

New member
שאלה נוספת

האם יכול להיות שמדובר לא בזיהום אלא בהפרת האיזון הבקטריאלי הטבעי כי בשנה האחרונה היא חלתה די הרבה וגם קבלה אנטיביוטיקה כמה פעמים. האם כדאי להשתמש בשטיפות עם PH נמוך כמו פמינה?

ילדה בת 4

קרוב לודאי שמה שקראת נכון ויש לבתך וגיניטיס . בגיל זה רוב מקרי הוגיניטיס הם בלתי ספציפיים ונובעים מהמצב הטבעי של הנרתיק הילדותי שהינו חסר הגנה בגלל היעדר השפעה הורמונלית במקביל להרגלי היגיינה לקויים. לפי מה שאת מספרת , אין בעיה של היגיינה אם כי קשה לי להאמין שבתך לא נותנת שתן בגן, ואם כן, זו בעיה בפני עצמה. גם ניגוב לא נכון ( או היעדר ניגוב ) של השתן יכול לגרום לגרוי באזור. אני בעד לנסות את ההמלצה של רופא הילדים , זה בהחלט מקובל לנסות קורס אנטיביוטי לפני שממשיכים בברור יותר מעמיק. ולגבי הפרת האיזון בנרתיק, זה רלוונטי למתבגרות שכבר יש להן הורמונים ולא לגיל 4. רחצה עם סבון בעל PH נמוך לא תזיק אך גם לא ממש תשפר בגיל זה. בכלל עדיף, לא להשתמש בסבון באזור הפות והנרתיק בגיל זה. גם הישיבה באמבטיה צריכה להיות במים בלבד ללא סבון או שמפו או קצף אמבט.

מיש15

New member
תודה ובהמשך

אם רוב מקרי הוגיניטיס הם בלתי ספציפיים ונובעים מהמצב הטבעי של הנרתיק הילדותי, כלומר יכול להיות שלא מדובר בזיהום? אם מוקסיפן גם לא יעזור באיזו דרך יהיה ניתן לטפל? האם הכרחי לבצא וגינוסקופיה? חשוב לי לציין שבגלל ההפרשות האלה הילדה כל הזמן "מתעסקת" עם זה. הרבה פעמים ביום היא מורידה את התחתונים ובודקת האם הם נקיים או לא. איזה בדיקות היית ממליצה לבצע על מנת לברר מה הסיבה להפרשות?

תודה ובהמשך

הרוב כן זיהומי אבל כתוצאה מערוב של פלורה חיידקית ולא מזהם ספציפי. אם למרות הרגלי היגיינה נכונים וטפול אנטיביוטי ההפרשות יימשכו, אין מנוס מלבצע וגינוסקופיה. לגבי ההתעסקות של הילדה, זה לגמרי תלוי בתגובה שלך. אם את לא תעשי מזה עניין , גם היא לא. היא הרי לא יודעת שזה לא צריל להיות.

למעלה