ילדה בת 3

m1g2m3g4

New member
ילדה בת 3

שלום, יש לי ילדה בת 3 הכנסתי אותה בפעם הראשונה לגן לפני שנה. ההסתגלות הייתה קשה מאוד אך לאחר תקופה התחילה ללכת לגן בלי בכי. הבעיה היא כזו הילדה שלי מסרבת לדבר על הילדים בגן ומעט מאוד עם הגננת והמטפלות. בנוסף כאשר מגיעים אלינו חברים או ילדיהם היא לא מוציאה מילה רק לאחר הרבה מאוד זמן היא מעיזה להוציא מילה פה ושם לידם בעיקר לי ולבעלי. כאשר פונים אליה היא לא עונה או רק עונה בסימנים בלי לדבר. קשה לה מאוד לייצור אינטרקציה עם ילדים ורק שיש ילד/ה דומיננטי/ת הם מצליחים לגרור אותה למשחק.זה אף פעם לא בא ממנה. עוד אני אציין כשאנחנו רק המשפחה:ההורים,הסבים והדודים הקרובים היא מדברת בלי הפסקה אני גם חושבת שהיא מדברת מצוין לגילה. איך אוכל לגרום לה להתחיל לדבר עם ילדים או חברינו.האם יש עזרה מקצועית שאפשר לקבל?אני מאוד מוטרדת מהנושא גם כי בעוד חודש וחצי היא תעלה לגן טרום טרום ואני מפחדת שיהיה לה קשה למצוא חברים שהיא פשוט לא מוכנה לדבר. תודה מראש טליה

פיתוח כישורים חברתיים

שלום רב, הדרך הטובה ביותר להשתחרר ולפתח מיומנויות חברתיות היא להיות באינטראקציה עם חברים. נשאלת השאלה איך אתם מגיבים כאשר הילדה מתנהגת על פי תאורייך? לתגובות שלכם יש משמעות רבה. ילדים צעירים מתנהגים כמו שהם חושבים (בטעות) שההורים שלהם רוצים שהם יתנהגו. איך היא יודעת מהו רצונכם ? על פי היחס שלכם. סביר להניח שאתם: חוקרים, שואלים, מסבירים, מתעניינים, דוחקים, מלחיצים...( על פי השקפתה) הכוונות טובות אלא שהתוצאות אינן הרצויות. מה עושים? א. מהווים דוגמא אישית לאנשים מתקשרים( האם אתם חברותיים? האם מגיעים אליכם חברים?). ב. לא מתחקרים, לא שואלים איך היה בגן. מכבדים אותה ומאפשרים לה פרטיות. ג. מה כן? מלמדים אותה בדרכים שונות (אותן ניתן ללמוד בהדרכת הורים) תקשורת בינאישית: דרך שיתוף, התייעצות, תהליכי קבלת החלטות, שיחות. ד. משקפים לה את הכוחות והיכולות החברתיים כאשר הם באים לידי ביטוי. ה. משחקים איתה במשחקי : נגיד ש... ובכאילו... על סיטואציות חברתיות שונות ומלמדים אותה לקרוא את המפה ולהתנהל. ו. שולחים אותה לחוגים. אפשר כאלה שהמנחה הוא גם איש מקצוע בתחום כמו: ביבליותראפיה, תרפיה עם בעלי חיים, תרפיה במוסיקה ובאומנות. ז. הזיהוי וההכרה שלכם את הקושי שלה חשובים, עכשיו עליכם לנהוג בתבונה כדי לקדם אותה במקום להחריף את המצב. האם עניתי לך? בברכה, עינת גבע.

m1g2m3g4

New member
תודה

בוקר טוב, קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה.. ענית לי בהחלט. ונכון יכול להיות שחקרנו ושאלנו יותר מדי בשבילה. אנסה לברר על חוגים בשבילה ובשבילנו (ההורים)הדרכה. עוד שאלה קטנה האם הדאגה שלי מוצדקת או שאני סתם מגזימה? תודה ויום טוב

מהי דאגה בשבילך? ואיך היא מניעה אותך....

שלום רב, נשאלת השאלה מהי דאגה בשבילך? דאגה יכולה להיות ערנות הורית, זיהוי ואיתור קושי ונסיון כן לסייע. דאגה מידתית היא אחריות הורית ויש לה חשיבות בליווי רגיש ומתאים לילד. יחד עם זאת,דאגת יתר היא דאגה מוגזמת ומשמה כן היא מיותרת. השאלה לאיזה כיוון חינוכי הדאגה מניעה אותך? אם היא מניעה אותך לתחקור והלחצה של הילדה היא מחבלת בהתפתחותה. אם היא מניעה אותך בחיפוש דרך שקטה וחכמה לעזור לילדה מתוך קבלה, אמפאטיה ורגישות היא חיובית. מה את אומרת? עינת גבע.

למעלה