ילדה בת 3.5 בלי ח' ו-ר'

ילדה בת 3.5 בלי ח' ו-ר'

שלום,
אבקש המלצה לקלינאי/ת תקשורת במודיעין. הבת שלי בת שלול וחצי ולא מצליחה לבטא ר'. במקום ח' היא אומרת לפעמים ל' ולפעמים צ'
האם בגיל הזה יש צורך במפגש עם קלינאי? אציין כי לדעתי הדבר מפריה לה כי יש פעמים שאי אפשר להבין אותה בכלל והיא צריכה לתאר במילים אחרות את כוונתה.
בנוסף, יש הרבה מילים שהיא מתעצלת לבטא בצורה הנכונה, גם אם היא יודעת את ההגהה הנכונה (למשל אופלקס במקום קורנפלקס)

תודה רבה!

א מ צ י ה

New member
הכי טוב להתייעץ עם רופא המשפחה

בשביל זה הוא שם ואני מניח שייתן תשובה יותר מוסמכת מקוראי הפורום.
גם בטיפת חלב אפשר לשאול בנושא.

גם אני חושבת שהכי טוב להתיעץ עם רופא הילדים

רק לגבי ההתעצלות להגיד נכון מילים, למרות שהיא יודעת להגות אותם נכון, יכולה רק לאמר מניסיוני האישי, שגם הילדים שלי עשו את זה.
זה עבר עם הזמן.

0507609969

תדעי לך,שהיינו אצל כמה קלינאיות,ואושרת,היא האחת והיחידה.כל כך הרבה סבלנות,ומקצועיות,אמינה,באמת באמת מומלצת.לילדה שלי יש גם היפראקטיביות,והיא הצליחה לעזור לה,על אף הקושי.היו לה קשיים עם ח,ר,ל,.

נראה לי שזה עוד מוקדם לאבחן ולטפל,

הבן שלי, שהוא היום אבא, עד גיל בוגר מבתך לא יכל לבטא את האות "ר" והחליף אותה ב"ל". לאשתי ששמה דורית הוא קרא דולית וכך הלאה. הדבר כמעט נמשך עד גיל הגן והסתדר ללא כל טיפול.

נראה לי שאם רק זו הבעיה, הפניה לטיפולים עלולה להלחיץ יותר את הילדה והיא עלולה לחשוב שמשהו אצלה לא בסדר. תני לה להגיע לגן ואם הבעיה תישאר חפשי לה מטפל טוב.

תני לה לגדול כילדה ולהנות מהילדות שלה, העיקר שתדברו לידה בצורה נכונה, כי היא - כמו כל הילדים - מחקה את המבוגרים וחשוב שתוכל ללמוד ולחקות דיבור נכון ותקין.

להיפך

טוב לטפל מוקדם ככל האפשר.ילדים וגם מבוגרים,היו מעירים לבת שלי בלי שום רחמים,והילדה הייתה מתוסכלת.אנשים וילדים הם רעים מטבעם,וגם אם זה לא מרוע לב,תאמיני לי שהילד סובל.
וטוב לטפל מוקדם.למה לגרור תסכולים לילד?

למעלה