ילדה בת שלוש!!!

vali18

New member
ילדה בת שלוש!!!

היי ! הילדה שלי בת שלוש בתקופה האחרונה הילדה לא מוכנה להקשיב לא לי ולא לבן זוג שלי ( הבן זוג שלי חיי איתנו מאז שהיא בת שנה וחודשיים ) היא מגיבה בצעקות לכול דבר שלא מקובל עליה כגון אחרי הגן שהיא רוצה לשחק עם החברות שלה ואומרים לא או כאשר אנחנו נמצאים אצל המשפחה שלנו וצריכים ללכת והיא לא רוצה אז זה גם נגמר בצעקות !!! החא מתחצפת ופעמים אפילו מגיבה באלימות !!! חשוב לציין שלפני חודשיים כמעט נולד לה אח קטן אומנם אני לא חושבת שזה גורם הבעיה כי לפני זה היו את אותם הבעיות אבל בצורה הרבה פחות חריפה . בבקשב תעייצו לי מה ואיך אפשר לעשות!!! בתודה מראש

הצעות להתמודדות

קודם כל ברכות להולדת הבן. אני משערת שעכשיו קשה לך יותר בהתנהלות מול שנים. אני נוטה לשער שילדה בת 3 שכל הזמן צועקת נמצאת בתחושה (סוביקטיבית שלה!!) שלא שומעים אותה כשהיא מדברת רגיל. היא גילתה ששומעים אותה, מגיבים אליה רק כשהיא צועקת. לכן היא אמצה דפוס התנהגות כזה. אני רוצה להציע לך ליזום מקומות לאורך היום בהם תפני את עצמך להקשיב לה, להתעניין, להתרשם ממה שהיא מספרת. וכשאת נדרשת להגיד מפעם לפעם "לא" נסי להיות אמפתית להתנגדות שלה. (אני מבינה שהיית רוצה שיהיה אחרת אך כרגע לא ניתן..) עד כמה שניתן בשקט ומבלי להתעצבן. בעיקר עכשיו כשנולד לה אח קטן, היא בודקת את מקומה החדש בבית. לכן חשוב לחזק את תחושת הבטחון במקומה בן היתר ע"י זמן המוקדש רק לה. אני יודעת כמה זה קשה עם תינוק קטן בבית ובכל זאת נסי למצוא זמן שהוא רק של שתיכן ועשו בו משהו ששתיכן תהנו. ואז חבקי אותה ואמרי לה כמה כייף היה לך במחיצתה. יש היום סדנאות לאמהות בחופשת לידה במרכזים שונים בארץ המדברים על יחסי הורים ילדים, בהם תוכלי להמשיך להתייעץ ולהתרם בדרכי חינוך נוספות שיעזרו לך במלאכת החינוך המאתגרת. בהצלחה!! הילה גליקסמן - מנחת קבוצות הורים "להורות משפיעה"

הילה - ברוכה הבאה לפורום!!!

שלום רב הילה, אני מברכת אותך על הצטרפותך לפורום. ומעריכה את הנכונות לחלוק איתנו את הידע שלך. המשיכי... אני בטוחה שכולנו נצא נשכרים בתודה עם ציפייה לבאות.... עינת גבע.

ועוד דבר ...

ועוד דבר‬ הילה גליקסמן ☼ 18/07/10 17:07 אני מתארת לעצמי כמה קשה להתנהל מול ילד עקשן שרוצה שהדברים יהיו בדיוק כמו שהוא קובע. זה אחד המאפיינים של הגיל. זהו גיל העצמאות הראשון והצורך הביסי של ילדך הוא לבדוק את גבולות הכוח שלו. הציעו לך להיות חד משמעי. אני רוצה להציע לך לשלב את זה גם בשימת דגש על כל הדברים הטובים שהוא עושה, על גילויי עצמאות, על עזרה בבית, על כל התנהגות חיובית המשתפת פעולה איתכם ועם אחותו. יותר מכך. קחו יוזמה ועודדו אותו לעזור לכם, לעשות דברים לבד כמו להסתבן, לעזור בסידור שולחן, חדר ועוד. ילדך זקוק לחוות את כוחו ועצמאותו נטב זאת למקומות חיובים והדגש זאת. כך שבין הצבת גבולות ילדך גם ילמד מהי התנהגות מקובלת על דרך החיוב. ועוד טיפ קטן: הצורך של כל אחד מאיתנו הוא להרגיש שיש לנו שליטה על חיינו, שיש לנו היכולת לקבוע ולהחליט בכל הקשור אלינו. גם ילד בן שנתיים וחצי זקוק לכך. אפשר לו לבחור בכל מיני דברים קטנים הקשורים אליו ותנו לזה מקום של כבוד. כך הצורך לקבוע ולהחליט ינותב לאפיקים חיוביים-נורמטיבים. בהצלחה.. הילה גליקסמן - מנחת קבוצות הורים בשיטת מכון אדלר

למעלה