ילדה אחת

barni1

New member
ילדה אחת../images/Emo66.gif

שלום לכולם , ביתי בת שנה וחצי כמעט , ויש לי תחושה שהיא מתקשה בדיבור , איך זה בא לידי ביטוי: קשה לה לחזור אחריי גם במילים די קלות לדוגמא : כלב,חתול . יש לנו שכנה באותו גיל שהיא ממש מדברת ואני מתכוון למה שאני אומר ממש כל מילה שאומרים לה היא חוזרת אומרת ממש טוב. האם ביתי מאחרת קצת (מתקשה)? ואיך אפשר לשפר את הקושי שלה ? או פשוט הבת של השכנים ממהרת לגילה. האב המודאג

michal@gal

Active member
מנהל
בגיל שנה וחצי עוד קצת מוקדם

להגיד שהילדה מתקשה בדיבור. האם יש לה כבר אוצר מילים כלשהו? (ולא חשוב בכלל אם היא משבשת אותן או לא, העיקר שהן קיימות). האם היא יודעת לעשות מה שמבקשים ממנה? (או לפחות מבינה, גם אם לא בא לא לעשות). רוב הילדים מדברים מאד לא ברור בגיל שלה, והשכנה היא יוצאת הדופן ולא הבת שלך. הרבה ילדים מדברים באופן בלתי ברור גם בגיל שלוש.

לאה_מ

New member
גם לי לא נשמע שיש לך סיבה לדאגה.

הבן שלי בן שנה ורבע, והוא מאד משבש מילים. לעומתו, שני הגדולים שלי בגיל הזה דיברו בשטף, משפטים שלמים ועם מעט מאד שיבושים. זה כמובן לא אומר שלאורי יש בעיה כלשהי. הוא פשוט נורמלי. אבל אין לי ספק שהוא מבין כל מה שאומרים לו, הוא מתקשר נפלא, יש לו יכולת קשב מדהימה לגילו. כך שבקונטקסט הכללי זה לא מדאיג. זה מזכיר לי שיש לי חברה שהילדים שלה בחצי שנה צעירים יותר מילדי. כשעומר שלי התחיל לדבר, היא ספרה את החודשים עד שהבן שלה יתחיל לדבר גם הוא. וכאשר זה לא קרה 6 חודשים מאוחר יותר, זה נראה לה מלחיץ. כמובן, שלא היתה ללחץ הזה כל סיבה אובייקטיבית. הילד שלה, היום בן 8, הוא ללא ספק ילד מחונן לפי כל הגדרה. אבל ההשוואות האלה הן מאד אנושיות, כמעט הייתי אומרת בלתי נמנעות. אני הייתי מציעה שבמקום לעבוד איתה על חיקוי מילים פשוט תדברו איתה הרבה, תקראו לה ספרים וכו´. אם אתם רואים שהיא מבינה ומתקשרת, אני הייתי מסירה דאגה מליבי במקומכם. היא תדבר כשתהיה מוכנה לכך.

יונת ש.

New member
בטיפת חלב

שואלים בגיל הזה אם לילד יש כבר לפחות 10 מלים שהוא אומר, גם אם הוא לא מבטא אותן נכון או דומה לדרך שבה אנחנו מבטאים. זה כנראה פחות או יותר קצב ההתפתחות הנורמלי. יש כמובן הרבה ילדים שמאחרים בדיבור אבל אחר כך משלימים את הפער בלי שום בעיה. מה שכן כדאי לשים לב זה אם היא מבינה מה שאומרים לה, ואם היא שומעת טוב - אלה גם דברים שבודקים ממילא בטיפת חלב.

נעה גל

New member
גם אצלי זה כך

איתמר בן שנה ושבעה חודשים, אומר בערך 10 מילים בסיסיות אבל לא חוזר אחרי על מילים שאני אומרת, והאמת היא שהפסקתי לעשות את זה. אני רואה שהוא מבין, זה מספיק בנתיים. ואגב, המילים "כלב" ו"חתול" הן מילים קשות מאוד להגייה. בגילאים האלה הם מסוגלים להגיד בדרך כלל "אמא" "אבא" "בננה" מילים עם הברות פתוחות וצלילים קלים. לעומת איתמר, יש לי את אורן שבגיל שנה וחצי כבר דיברה במשפטים שלמים כולל פעלים (ולא להאמין שאז זה נראה לי טבעי).

vered4

New member
גם אצלינו, שני הגדולים (בת ובן)

דיברו יותר מוקדם ויותר ברור. הבת יותר מהבן. ועכשיו הקטן (שמאוד תינוקי גם במובנים אחרים), מתפתח אחרת. אבל הוא מתקשר נהדר והתחושה שלנו שהוא בסדר גמור.

יש עוד זמן....

גם אם ילדתך סובלת מלקוי שפתי כזה או אחר, זה בפירוש מוקדם מדי לקבוע, יש ילדים שמאחרים קצת בהגית מילים שלמות, חכה יותר לכיוון גיל שנתיים ועזוב את הבת של השכנים מחוץ לעניין, כל ילד מתפתח בקצב שלו, אם לקראת גיל שלוש תמצאו שעדיין יש בעיה בשפה דבורה (הגיית מילים ואותיות שגויה, דיבור לא ברור, חיבור משפטים בעייתי ותינוקי) תוכלו לשקול אבחון ללקות למידה. עד אז - יש זמן
אפרת

חוה 1

New member
כשבתי היתה בת שנה וארבעה חודשים

היא ידעה להגיד בערך 4-5 מלים. אני מאד מאד נלחצתי. בגיל שנתיים היא כבר ידעה לדבר יפה . היום אני רק מחכה שהיא תסגור את הפה. אני ממש מבינה את החששות שלך עברתי בדיוק את אותו הדבר . תקראי לה שירים קצרים דברי איתה המון ותנסי להרגע (למרות שזה קשה)

למעלה