יכול להיות אמיתי?

יכול להיות אמיתי?

האתר שמצאתי נראה מסקרן מצד אחד ותמוה מצד אחר. מה אתם אומרים?

avinadav preuss

New member
גיבוב של בולשיט

מסרים רוחניים? נו באמת! הם היו יכולים להשתדל קצת יותר...

אתה מנסה להגיד

שאתה מאלה שסתם חוגגים את פסח, חושבים שלא הייתה יציאת מצריים, לא מכות ולא כלום, שאין מתכנן ובורא לבריאה, ולמעשה אדם שלא רוצה לקבל את מה שהועבר 3300 שנה עד היום - שלמעשה זו ההיסטוריה המפוארת של העם שלנו - כי זה לא נראה לך הגיוני, ואחד שרבי מאיר בעל הנס, הבבא סלי, רבי שמעון בר יוחאי (כותב הזוהר), האר"י הקדוש, הבן איש חי, חזון איש, הרב כדורי, הרב עובדיה יוסף ועוד מגדולי ישראל, קדושי עליון רבים – לא נחשבים בעיניך כמי שצריך ללכת בדרכם. שיערב לך.

avinadav preuss

New member
קודם כל,

בקשר לתנ"ך וההיסטוריה של העם היהודי, אני מאמין בכך חלקית. כלומר, אין לי ספק שמישהו בהחלט הגזים בחלק מהתיעוד, אבל אני מאמין בזה. ועכשיו לחלק השני. כל מי שהזכרת ממש לא מרשים אותי בשום דרך כלשהי. מה לעשות? דעתי היא שאדם לא צריך ללכת בדרכו של אף אחד, אלא שהוא צריך ללכת בדרכו שלו, דרכו העצמאית. אם הוא בוחר להיות חסיד של מישהו - שיערב לו, כפי שאתה אומר. אני בוחר לא לעקוב אחריהם, משום שאינני רואה שום סיבה לעקוב אחריהם. פשוט מאוד.

אין כזה דבר חלקית. מז"א חלקית?

יציאת מצריים והמכות כן וקריעת הים ל-12 מעברים לא? הכל כתוב בתורה - גם שבכתב וגם שבע"פ ואת שתיהן (דבר שלא ידעתי לפני זמן מה) קיבלנו במעמד הר סיני מפי הקב"ה אל יד משה. חוץ מזה יש עוד מדרשים, זוהר וכו´. כולם חושבים ש"רבנים המציאו". גם אם לא הייתי מאמין לא הייתי חושב שאנשים רבי מעלה, חכמים שלומדים כ"כ הרבה כמו רבנים (שלא נדבר על מקובלים) המציאו משהו שנראה להם כיף להאמין בו, וגם האמת אף אחד לא ירצה להגביל את עצמו בצורה כזאת סתם כי נראה לו. עד היום לא נתקלתי ברב נטול חכמה, בינה ודעת. אם אתה כן, אתה יכול לסמוך עלי שהוא לא רב, אלא מתחזה. לצערנו הבנתי שיש גם כאלה. זה שיש אנשים חכמים שגם לא מאמינים, זה רק מפני שהם מפחדים מהאמת ומשום כך לא מעניין אותם להחשף לתורה הקדושה שהרי כל מי שיש בו פתיחות ולא חושש מהתחייבויות שהרי יש סיכוי מסוים שיש עולם הבא וכן גן עדן, גהינם ולא עלינו גם כף הקלע, ז"א שאם מתים וזהו הרווחת כמה שנים של "כיף" חמרי עם סיפוק שהוא לא בטוח הכי מושלם בשבילך, אם לא ראית עוד דרכים לחיות. ואם יש חיים אחרי המוות - יש שכר ולא עלינו גם עונש. השכר הוא עצום בצורה שבעולם הזה אין לנו יכולת תפיסה בכך כלל וכך גם העונש. עכשיו השאלה היא האם כדי לבדוק בכלל אם התורה היא אמת. לדעתי, אם יש לך 2 ארטיקים, רק שאחד אתה לא רואה ורק יודע שהוא קיים, אי אפשר לבחור בינהם אלא אם כן תקבל ידע על הארטיק השני, שאולי הוא ארטיק של הנאה עצומה של נצח נצחים... למעשה, כל מי שלא מכיר את התורה - אין לא בחירה בחיים בין חיים לפיה או לא, וכאן נמצאת הבעיה של החילונים. נכון, יש כאלה שהיכירו את התורה ובחרו לא להתמודד עם החיים על פיה - אלו הם בד"כ אנשים שנולדו למשפחה אשר כפתה עליהם את החיים האלה, או שיש להם קושי ביכולת ההתמודדות הזו מסיבה כלשהיא, או שהמידות שלהם לא במצב של יכולת לקבל מרצון מתוך חוסר הבנה מה המציאות האמיתית של הבריאה ותכליתה ואלה בד"כ היכירו רק את המצוות ולא מעבר לזה, יש את אלה שנתערבבו בסביבה של חברים שהשפיעו עליהם בצורה לא טובה וגם אותם אלה שהיתה להם שאלה או ספקה, שבחרו לא לבדוק או לשאול עד שיגיעו באמת לתשובה לכך. אי אפשר להכיח שאין, אפשר אם כן להוכיח שיש.

למעלה