יכול היה להיות

יכול היה להיות

אפשר לנתח את המשחק בצורה מקצועית: * הפועל שיחקה מצויין אבל ב-3 נקודות זמן התרשלה, כפי שהיא נהגה לעשות פעמים רבות בעבר. במהלך הרבע השני, לקראת סוף השלישי ובדקה וחצי האחרונות. בכל אחת מנדוקות הזמן הזה, נתנו למכבי את הניצחון על מגש של כסף. אילו מכבי היתה דומה ואפילו בקצת לקבוצה שלקחה שני גביעי אירופה ברציפות, כבר אחרי ההזדמנות הראשונה שנתנו להם היינו מוצאים עצמנו מחוץ למשחק! * מאיר טפירו היה ענק אבל שלושת הישראלים החארים לא היו במיטבם והתרומה שלהם בהתאם. בייחוד חג'ג' שעדיין לא מצליח להתגבר על קללת מכבי שלו. וג'נקינס? אילו השלשה שלו לקראת הסיום היתה נכנסת, הוא היה יוצא ענק, אבל היא לא וחשפה אותו כמו שהוא- קריזיונר קפריזי שלא מסוגל לחשוב שניה אחת לפני שהוא עושה משהו. אבל בואו נודה על האמת. הפעול היתה מצויינת. הם הצליחו לבצע אחת לאחת את 10 הנקודות הנדרשות לניצחון. שמרו על ריכוז, לא נתנו למכבי שלשות קלות, השיגו אחוז גבוה מהעונשין, לא נכנסו לפניקה והיו מאוד סבלניים. ומכבי? כבר אמרתי. מכבי הטובה של לפני שנתיים היתה כבר מנצלת עד תום את תקופות הריפיון של הפועל ברבע השני והשלישי. אז, בלי להיות בכיין- אני דווקא לא בוכה, כועס אולי, אבל בסה"כ מרוצה. לא נתנו למכבי את המשחק, לא חטפנו על הראש, מכבי עדיין טובה יותר, כפי שניתן לראות לכל אורך העונה. אני כועס כי בכל זאת היתה לנו הזדמנות נפלאה. ואף אחד לא יכול להיות מושלם כל המשחק. וכי בסופו של דבר, שתי העברות שסמי בכר ודריק שארפ הדביקו לטפירו הן אלו שהכריעו את המשחק. מהלך של 6 נקודות כשהפועל היתה ביתרון 5 היה סוגר את המשחק לטובתנו. בייחוד כשמאיר טפירו בשיא כושרו ומציג משחק אחראי ונהדר. במילים אחרות- אני לא חושב שסמי בכר מקבל משכורת ממכבי (אני מקווה שלא), אבל שוב, כמו תמיד (כך היה עוד בשנות השמוים ויעידו זקני הפועל ר"ג זיכרונה לברכה), ברגעי ההכרעה את יכולים להיות בטוחים שהחלטות שנויות במחלוקת של השופטים יהיו תמיד, תמיד תמיד! לטובת מכבי! אז, אני יודע שמכבי הובילה כל השנה. ואני יודע ששמעון מזרחי לא אהב את שיטת הפיינל פור, בעצם, גם אנחנו לא אהבנו את זה אבל זה מה שהיה. והאמת, אני לא חושב שזה הוגן שהעונה כולה מוכרעת במשחק ביתי של הקבוצה החזקה בליגה... אז אני לא בוכה, כועס, אבל לא עצוב. אני גאה במה שראינו אתמול כי דן שמיר והשחקנים היו מצויינים ועשו כל מה שצריך. אני גאה כי אני יודע שאנחנו לא מכבי. בשבילנו ניצחון זה לא בכל מחיר. בשבילו גם הרוח הספורטיבית היא חלק מהעניין. ובסופו של דבר, הרוח הספורטיבית גם תנצח! שנה מתוקה לכולנו!

למעלה