ייתכן וזהו אינו הפורום המתאים - עזרתכם נדרשת

s1411

New member
ייתכן וזהו אינו הפורום המתאים - עזרתכם נדרשת

אולי תוכלו להפנותי למקומות הנכונים. אזרוק משפט מחץ: כשילד בן שנתיים ו 4 חודשים אשר עדיין אינו דובר שוטף אומר: "אני לא רוצה לגן..... אני מפחד.... מ - X .... כואב לי...."!!!!!! מה אני אמור לעשות? למי לפנות? מה התזמון? הדילמה שלי היא לשקול את הצעדים ולא לפעול בצורה אימפולסיבית ואמוציונאלית, איני רוצה בשלב זה שזה יוודא לאותה X, אלא להגיף מאחור ולהיות בטוח שאכן כך הם פני הדברים. מהכירות שלי את הילדים - ויש לי יותר מ 1 , הגיל בו ממציאים דברים ( לא מרוע ) אלא כבניית עולם דמיוני שלהם הוא 4-5 , כך שאיני קושר את דבריו של בני להמצאה אנא עזרתכם

tiger mom

New member
לא ממש יודעת לעזור לך

יש לך אפשרות להקליט או לצלם? זו הדרך היחידה לקבל הוכחות לפני שפונים למשטרה. בכל מקרה, לבת שלי יש חבר דמיוני מגיל שנה ו-10. היום בגיל 2.5 אני צריכה לשמור על החברים הדמיוניים כשהיא הולכת לגן, לקשור אותם בכסא בטיחות, הם מספרים לה סיפורים ומשחקים איתה. והיא בהחלט ממציאה סיפורים. כמובן שלא מרוע. אבל לא מזמן היה ילד שהרביץ לה בגן. היא האשימה ילד אחר, אח"כ האשימה ילד שלישי. אפילו לא פעם אחת ציינה את שמו של הילד שבאמת הרביץ לה. היא גם סיפרה במשך חודשים שכל יום שבת אנחנו הולכים לים. וזה כי היא שמעה ילדה אחרת מספרת. הילדה האחרת באמת הולכת לים. אנחנו לא. היא בכלל פחדה מהמים ומחול. וזו רק דוגמא אחת לעובדה שצריך לקחת בערבון מוגבל מה שהם אומרים בגילאים האלה. אני לא מזלזלת בתחשות שלך ואני חושבת שצריך ללכת עם האינסטינקט. רק קחי בחשבון שזה גיל עם בעיית אמינות

את יכולה לדובב אותו עוד?

נשמע שהילד מדבר ברור ומובן ואולי הוא יוכל לתת עוד פרטים. לא הייתי מזלזלת אבל גם לא רצה להסיק מסקנות.

b o t t e n

New member
לצאת למארבים, על יד הגן, לשבת ולהקשיב למהלך

היום. לתת לו לשחק בבובות- הוא ו-X ובלי להכווין, רק לראות מה הוא עושה. ואז גם עם הכוונה קלה. הנה אתה בא לגן, הנה X, מה X אומרת לך... וכו'.

אילתית 2

New member
באמת בעיה שצריך לבדוק אותה

מצד אחד לא להסיק מסקנות מהר מדי ולפעול...אבל מצד שני צריך להאמין לילד ולבדוק אולי את יכולה לדובב אותו יותר ולשמוע עוד ממנו בגן אותו X הוא אחת מהמטפלות/מחליפות/מנהלת הגן..אני חושבת שלאחר דיבור נוסף עם הילד לבדוק ולדבר בגן עם האחראית/המנהלת ולספר לא לבוא בגישה תוקפנית אלא בגישה של לספר מה הילד אומר ומרגיש ולמצוא את הפתרון ביחד כמו בכל נושא אחר בגן התקשורת בין ההורים לצוות היא מאוד חשובה ולדעתי רצוי לדבר ולשתף בגן את מה שנאמר ולבדוק אולי גם עם הורים אחרים שחברים שלכם לא ישר לספר לכולם את הנאמר אלא לבדוק איך הילד שלהם בגן וכו...לגשש ולבדוק את ההתנהלות של הגן עם ילדך עם הצוות ועם הורים אחרים מקווה ומאחלת לטוב ושהכל יתבהר ויסתדר

יקירותי - למה אתן פונות אל S1411 בלשון נקבה??

ציטוט: "מה אני אמור לעשות" ציטוט: "כך שאיני קושר את דבריו..." זכר לכל הדעות...

לא חושבת שיש טעם לארוב לX בגן

הילד אומר במפורש את מה שאתם חוששים ממנו הוא מפחד מהגננת כואב לו גם אם אין אלימות פיזית, הגן הזה לא בשבילו אל תחזירו אותו לגן הספציפי ותהפכו אותו למשתתף ב"ניסוי" כדי לתפוס את X "על חם".

rjf

New member
../images/Emo45.gif אם הילד שלי היה אומר דברים כלכך ברורים

קודם הייתי מוציאה אותו מהגן אפילו לכמה ימים ומבררת את העניין. לא הייתי מוכיחה או מחפשת הוכחות על הגב שלו. כן הייתי מדברת עם הורים אחרים לדעת כמה התופעה רחבה או שמה רק הילד שלי סובל. ושוב - גם אם זה לא משהוא "מזעזע" אם הילד פוחד ולא טוב לו אז יש סיבה... והוא צריך להרגיש שיש לו גב ושיש מי ששומר עליו.

למעלה