יישור לורדוזיס צווארי

rani708

New member
יישור לורדוזיס צווארי

שלום אני בחור בן 34. סובל כבר כ 10 שנים מכאבי צוואר- לעתים קרובות נתפס וכואב וגם כאבי ראש. כתוצאה מזה כבר 10 שנים הזזתי אותו מעט ומאוד נמנעתי מפעילות מה שכנראה רק החריף את הבעיה. נסיונות לעשות פיזיותרפיה של מתיחות בשנים האחרונות רק החריפו ויצרו ריאקציה וכאב ולכן אני בעיקר עושה מסאזים להרפייה. הצילומים בשנים האחרונות מראים "העדר לורדוזיס פיזיולוגי בצוואר" ובבדיקת אורטופד הוא אומר שטווח התנועה הצווארי שלי קטן כי השרירים מאוד קצרים ומקובעים. MRI צווארי תקין ברצוני לדעת - האם אפשר לשקם מצב של העדר לורדוזיס צווארי? אני מתחיל עכשיו טיפול בכדור בשם אלטרול בהמלצת נוירולוג שאמור לעזור למנוע כאבי ראש וצוואר, במידה והאלטרול יעזור בכאב ויאפשר קצת פעילות צווארית - האם באמצעות התעמלות או דרך אחרת אפשר להחזיר את חוליות הצוואר ללורדוזיס הטבעי שלהם או שזה מצב אבוד שייצור כל החיים סבל רב? ועד כמה העדר לורדוזיס צווארי זה בעיה חמורה?

אבחנה

מהנתונים שמסרת לא ברור מה האבחנה. העדר לורדוזיס זה לא מחלה אלא רק סימן בצילומי רנטגן שיכול להעיד על בעיות שונות.

rani708

New member
יישור לורדוזיס

בצילום כתוב יישור לורדוזיס צווארי ב MRI צווארי כתוב שהכל תקין אם כך מה זה אומר? אם לפי מה שאמרת יישור לורדוזיס יכול להעיד על בעיות שונות אבל MRI צוואר תקין האם זה אומר שאין בעיות נוספות? איך מטפלים בישור לורדוזיס אני בחור בן 34 אגב עשו לי בדיקות דם ראומטולוגיות מקיפות כולל HLA B27 שיצאו תקינות

יישור לורדוזיס

לא מטפלים ביישור לורדוזיס אלא בסיבה, אם יש. יישור לורדוזיס זה לא מחלה, אלא רק סימן בצילום.

למעלה