יישוב הארץ

GolanBerlin

New member
יישוב הארץ

בס"ד רציתי לדעת כמה דברים: 1. מהם גבולות הארץ המובטחת שהובטחה לאבותינו? אפשר גם תמונה שמראה את זה? 2. יש מחלוקת האם ירדן היא חלק מישראל, כי הרי ז'בוטינסקי אמר "זו שלנו גם כן" אבל מצד שני אומרים שזה לא חלק מהארץ המובטחת. מה התשובה? 3. מה ההבדל בין הארץ המובטחת לא"י השלמה? 4. שאלה די מעניינת: כדי לבצע ולקיים את המצוות התלויות בארץ כגון מצוות שמיטה, יישוב הארץ - האם אני חייב להיות בתוך הגבולות של הארץ המובטחת? האם אני צריך להיות בגבולות של א"י השלמה? או שפשוט כל שטח שנכבש על ידי מדינת ישראל/שלמה/מלכות יהודה נחשבת כשטח שעליו עושים את המצווה? 5. כשציונות החלה ואנשים עלו לארץ כדי לקיים את מצוות יישוב הארץ, איפה הם היו צריכים לשבת כדי לקיים את המצווה? באיזור שבו שלטו הטורקים? באיזור שבו שלטו הבריטים? באיזור שהובטח לאברהם? תודה רבה ומקווה שלא בילבלתי את הרב. רק שמחות.

GolanBerlin

New member
זה אחד הדברים שהכי בלבל אותי

לא ממש הבנתי את ההבדל בין א"י השלמה לא"י המובטחת, ומהן הגבולות של כל אחת.

I S A A K

New member
אל דאגה

כשיבוא מלך המשיח בקרוב ממש ,נדע-עד אז אין לנו אל הכרעת הפסוקים

GolanBerlin

New member
אמן

אבל אתה יכול לנסות להסביר לי? כי הבנתי למשל שאילת זה בכלל לא ארץ ישראל... אז איך זה יכול להיות שעלינו לפה אם זה לא א"י האמיתית?

GolanBerlin

New member
אני אשאל פשוט יותר

בס"ד אנשים הצליחו לבלבל אותי. 1. מה זה הארץ המובטחת? מהם גבולותיה? 2. מה זה א"י השלמה? מהם גבולותיה? 3. מה היא בעצם ארץ ישראל? מהם גבולותיה? 4. כשהציונות החלה ודיברו על הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, על איזה מקום דיברו? כלומר, מה זה ארץ ישראל בעצם? שטחי פלשתינה? הארץ המובטחת? שטחי פלשתינה + ירדן + חלקים ממצרים? פשוט נורא התבלבלתי. הרי איך מארץ ישראל הענקית שמדובר עליה בתנ"ך הגענו לארץ כזו קטנה? ולמה הארץ הקטנה הזו נקראית ארץ ישראל אם היא בעצם רק חלק קטן ממנה? תודה רבה.

למעלה