ייצור שוקולד

• פותח הנושא haga2
  • פורסם בתאריך

haga2

New member
ייצור שוקולד

אני רוצה להעביר שיעור על שוקולד לחנ"מ, אני רוצה ללמד על ייצור השוקולד מישהו יכול לתת לי יותר מידע אולי או להפנות אותי למקומות מתאימים,תודה.

שור3

New member
לא הייתי קורא לזה הכל על שוקולד

כאשר מדובר על יצור

אמא שלו2

New member
יש דיסק D.V.D סוד השוקולד .

מתאים לילדים ובטח גם לחינוך מיוחד . (חנ"מ ) . בהצלחה !

האם המיכלים פתוחים או סגורים ?

זה הנושא שהכי מסקרן אותי. אני יודעת שמכונות טמפרינג חדשניות הן בחלקן סגורות כך השוקולד מוגן מתנאי החדר (לחות, שינויי טמפרטורה,יותר היגיינה אולי וכו') מה קורה היום במפעלים ? וגם: המוצרים החדשים של 89 ו-90 אחוז שיש בהם תוספת אבקת קקאו, האם זה באמת מה שאני חושבת, שמוסיפים באמת אבקה בסוף תהליך הייצור?

שור3

New member
מכונות טמפר

המכונות התעשיתיות כוללות פרי טמפר שממנו עובר השוקולד דרך מערכת סנון ומגנטים לציוד סגור אשר כולל מד טמפר אלקטרוני ובקרות מאד מתוחכמות שהופכות את הטמפרור לקל יחסית לעבר. אני לא מכיר את תהליך היצור של המוצרים כבדי המוצקים. לא מאמין שמוסיפים אבקה, מנחש שמשתשמשים בליקר שמיצו ממנו חלק מהחמאה.

מה זה פרי טמפר, מה קורה שם ?

תודה על תשובתך. כמובן שלא מחפשת סודות, רק מה שתוכל לספר. ועוד שאלה: האם הקקאו באמת סובל ממזיקים, האם הם נעלמים בשלב ההתססה או פירוק התרמילים או בשלב הקליה של הפולים או באיזה שלב ? אני דוקא חשבתי שהשוקולד הוא מוצר שאינו פגיע בכלל, בדומה לדבש. אם יש בעיות בפרלינים זה אף פעם לא בגלל הקקאו עצמו, להיפך, הוא מגן על התוכן שבפנים. מה נכון ? ובהקשר הזה: איזה יתרון יש לשוקולד אורגני ? שוב תודה אסנת

שור3

New member
פרי טמפר

חימום השוקולד לפני הזרמתו לטמרור אם אני עדיין זוכר זה במפרטורה של 45 מעלות קקאו סובל ממזיקים הם נעלמים בשלב הקליה אם נותרו לאחר עישון הנעשה בהם מדי פעם. שוקולד פגיע ביחד לעש אשר יוצר תולעים בשלב מסוים. אריזה טובה ותנאי הגינה נאותים (אוויר מבוקר) מונעים זאת לא מכיר קקאו אורגני אבל מניח שיתרונו שאין עליו או בסביבת צמיחתו ריסוס או דישון כימי.

genoise

New member
עוד אפשרות למידע

השתתפתי במפגש מענין עם השוקולטיר הזה שדיבר קצת על תהליך הייצור וציין שיש לו סדנא שמוקדשת לעניין הזה. תנסי ליצור איתו קשר. אולי הוא יכול לעזור לך.

מיהו השוקולטיר בבקשה ?

האתר עדיין לא עולה. אשמח לקבל כמה פרטים מזהים (שם, טלפון, איפה אפשר לקנות...). תודה

genoise

New member
אצלי עולה דף זמני

הסתכלתי שוב וראיתי שיש שם מספר טלפון.

למעלה