ייצוג תאריך וזמן

טרמפיסט

New member
ייצוג תאריך וזמן

כחלק מאינטראקציה בין תוכנות חלק מהמידע שמועבר אליי הוא זמן מסויים. לא היתה לי כל בעיה אם הייצוג היה פשוט, אך הייצוג שלו הוא מספרי. חשבתי שהעניין הוא בעצם ספירת השניות מחצות (בדומה ל-Timer), אך המספר גדול בהרבה מכל ערך Timer אפשרי מה שהוביל אותי למסקנה שכנראה הייצוג כולל בתוכו גם תאריך. זכורות לי במעורפל פונקציות API העוסקות בהמרת ייצוגי תאריך וזמן מזמני מערכת לזמנים קריאים נורמליים. משהו יכול להפנות אותי לשמות או למקומות המתאימים, או לחליפין שידע מה לעשות עם המספר: 1121094361 המייצג זמן ו\או תאריך? תודה לעונים.

מס1

New member
מאיפה קיבלת את הערך הזה?

כוונתי מהו בסיס הנתונים ??

טרמפיסט

New member
עדכון שאלה

התברר שהמספר אכן מכיל תאריך וזמן גם יחד. הצלחתי לפרק ממנו את הזמן (ע"י חילוק של 60 בחזקות 0-2), אך נותר לי המספר המייצג את התאריך בנפרד. מישהו יודע איך תאריך מיוצג מס' סידורי ואיך אפשר לשחזר אותו?

מס1

New member
תסתכל כאן ותבין

ערך מספרי תאריך 29221.00 01/01/1980 38353.00 01/01/2005

מס1

New member
ויש הבדל בערכים אם....

מקלידים בפרמט שהנ חודש יום או שנה יום חודש או יום חודש שנה או חודש יום שנה יש על זה המון הסברים ב MSDN ושיטת הספירה או איך שהם קוראים לזה Date serial החישוב שונה עד 31/12/1999 ומשנת 2000 עד היום החישוב שונה בכלל למה אתה צריך את זה? יש פקודה ב VB שמחזירה לך את המספר הסיריאלי של תאריך נתון

מס1

New member
והכי חשוב שכחתי

1/1/1900 שווה 1 ומכן סופרים ימים עד היום ומתחשבים בשנים מעוברות וכל הקשקוש באורקל השיטה שונה לגמרי אם תצטרך שלח לי מסר

למעלה