ייעוץ

oran101

New member
ייעוץ

היי אנחנו השבוע עברנו את מבחן טובה שהתוצאה הכללית יצאה לא תקינה אנחנו צריכים כעת לבצע אבחון כולל יותר אני מתלבטת איך להציג בפניו את ADHD או בכלל את סיבת האבחון האם לשתף ברמה של החשש? אין לי שמץ של מושג איך אני מציגה בפניו את התהליך אני לא רוצה לגרום לאיזה שהיא חשיבה שעלולה לחבל בדימוי העצמי שלו אני יודה לכם מאוד על הייעוץ אני מאוד מבולבלת

zivadina

New member
בן כמה הילד?

חשוב להסביר לילד בגובה העיניים ולתת לו המחשות מן המציאות שלו. אחרי שתעני, נוכל להציע לך הסבר כזה.

אנחנו מצאנו לנכון להסביר לילד הכל..

הוא היה בן 9 והסברנו לו למה הלכנו לבדיקות ואז גם הסברנו לו מה היה תוצאות הבדיקות. גם הרופא יש ודיבר איתו והסביר לו ולמה טובה התרופה. בהתחלה הוא הקשיב אח"כ התארגז ובסוף קיבל...אין ספק שהסבר מיום א' תורם רבות לטיפול בהמשך...היום הילד לוקח לבד את הכדורים יודע את המינון ואין קרבות בנושא...בהצלחה!

דליה.ד

New member
בני יודע הכל מאז גיל 4

השבוע לקחנו אותו לאבחון וכשהפסיכולוגית שאלה אם הוא יודע מה המטרה ענה: "אבחון לקויות למידה"....היא כמעט נפלה מהכסא (הוא בן 8 וחצי), כששאלה מה זה לקויות למידה ענה: "זה כאשר קשה לך ללמוד" היא שאלה אותו אם יש לו לקויות למידה, אז הוא ענה : " בלי ריטלין, אני היפראקטיבי"... אני חושבת ומאמינה שחצי הדרך להצלחה זה שקיפות עם הילד (ומערכת החינוך - כמובן), שידע מה יש לו ומה אין לו. זה עוזר לו לגייס כוחות ולהתמודד.

zivadina

New member
איך להסביר לילד בן 8

שלום רב oran101 וברוכה הבאה. הייתי מספרת לילד את כל התופעות הבעייתיות שגרמו לכם, ההורים, לפנות לברור. אומרת לו, לדוגמה, שאת רואה שקשה לו לשבת בשקט בכתה, קשה לו להסתדר עם ילדים אחרים, הוא מתרגז מהר וכו' (רק מה שנכון אצלכם) ושאת בטוחה שברגע שתדעו מהן הסיבות לבעיות האלה, תדעו גם איך לטפל בהן. תוכלי לספר לו שכאשר הוא לא מרגיש טוב ויש לו חום, אתם לוקחים אותו לרופא שבודק ומוצא דלקת גרון ונותן אנטיביוטיקה. או שכאשר ילד מתקשה לקרוא מספרים ומן הלוח, לוקחים אותו לבדיקה ואז מגלים שאיננו רואה היטב ונותנים לו משקפיים, או שמגלים שיש לו בעיית קריאה שנקראת "דיסלקציה" ואז מלמדים אותו לקרוא בשיטות אחרות. אותו הדבר כאשר יש לו בעייה להתרכז בכתה, ואז ייתכן שיש לו "הפרעת קשב" שבה יש דרכים שונות לטיפול. תספרי לו שאם רוצים להצליח בטיפול, צריך לבדוק בפרוט רב מהי הבעייה, כדי לתת את הטיפול הנכון. למשל, אם תחשבו שיש לו בעייה לשבת בשקט בגלל שהחבר שלו מפריע לו בכתה, והמורה תושיב אותו עם חבר אחר, ובעצם הבעייה היא קושי של הילד עצמו להתרכז, אזי השינוי לא יוביל לשיפור, ולכן כל כך חשוב לבדוק לעומק ולמצוא מהי הבעייה המדויקת של הילד, ואז לקבל המלצות של הרופא איך לטפל בבעייה. מוסיפה לך קישור למאמר בנושא, ומקווה לראותך אצלנו בהמשך. בהצלחה!

oran101

New member
ייעוץ

תודה רבה לכולכם די ויסתתם אותי עזרתם לי מאוד

b a r b a i m a

New member
שלום oran101

גם הילד שלי יודע ומבין הכל מגיל 4.5 שלא כמו עוד ילדים בכתה שלו שמקבלים ריטלין וחושבים שהם לוקחים ויטמינים שגורמים להם להתחזק ולהיות ילדים טובים יותר, הבן שלי יודע שהוא מקבל ריטלין. ויודע שריטלין זה כדור שעוזר לילדים שיש להם קושי בריכוז בלימודים - ובלי הכדור הזה הוא פשוט לא מסוגל לשבת וללמוד ושלא נדבר על להציק כמעט לכל ילד בכתה. אישית, אני ממליצה להסביר לילד בדיוק מה יש לו. להסביר לו שזה שיש לו הפרעת קשב וריכוז לא עושה אותו פחות טוב מאחרים אלא להפך. אני מסבירה לו שהוא ילד מאד חכם ונבון וכשהוא לא מקבל את הכדור שעוזר לו להתרכז-הוא לא מצליח ללמוד. וכהוכחה-כשהוא מקבל את הכדור-הציונים שלו גבוהים. יש לו יותר חברים (כי הוא לא מציק לכולם) והאוירה הרבה יותר נעימה ספרו את האמת-האמת זה הדבר הטוב ביותר.

05 מיכל

New member
עוד עיצה

הייתי מבטאת אמון ברצונו הטוב של הילד. כלומר, אם למשל קשה לו לשבת בשקט בשעור הייתי אומרת לו שאני חושבת שהוא מאוד רוצה ומשתדל אבל משהו מקשה עליו ואתם רוצים לברר מה זה המשהו הזה ולעזור לו. במיוחד הדבר חשוב אם יש בעיה של התנהגות שגוררת הרבה תגובות כעוסות. כלומר אם הוא רב הרבה עם חברים, או מפריע למורה, או מתחצף, או שיש לו התפרצויות זעם וכו'. כאן במיוחד חשוב להדגיש שאתם מאמינים שכוונותיו טובות, ואתם רוצים לעזור לו לממש אותן. חשוב שהוא לא ירגיש כאילו אתם באים "לתקן" את ה"רוע" שלו, או אפילו את "ההתנהגויות הרעות" שלו, אלא לעזור לו.

שש שבע

New member
והילדה שלי יודעת

שהכדור נותן לה כוח ללמוד, אז מה זה משנה אם היא חושבת שזה "כמו ויטאמינים" או "ריטאלין" ? מה חשוב השם של הכדור? היא יודעת שהוא עוזר לה והיא מבקשת אותו בבוקר. מבחינתי זה מצוין,

שויו

New member
לספר לילד את האמת

בדיוק אתמול שוחחנו על הנושא עם נוירולוג שבדק את בני. כשדיברנו על נושא הקבלה של הבעיה מה שהרופא עשה היה להסיר את המשקפיים שעל אפו ועינייו ולנסות לקרוא את הדף שלפניו. ואז הוא אמר לילד , ככה אני לא מצליח ועם המשקפיים כן.... בעינינו זה בדיוק אותו הדבר , זאת "לקות" וזאת "לקות" ובכל אחת יש עזרים לטפל . אם אתם מקבלים את זה ככה , גם הילד יקבל את זה ככה. לדעתי גם לא רצוי להסתיר את השם של הכדור (במידה ויצטרך) בדיוק כמו שלא מסתירים תרופה לכל בעיה אחרת (אינסולין זה לגיטימי יותר? למשל. בעיני ממש אותו הדבר). בהצלחה רבה

b a r b a i m a

New member
שש שבע שלום

אכן זה לא משנה אם הילד יודע את שם התרופה או לא. לא לזה התכונתי-וסליחה אם הטעתי (לא זאת היתה הכונה שלי). הילד שלי יודע את שם הכדור כי הוא כמעט בן 9 ויודע לקרוא
מה שהתכונתי-זה שלדעתי (האישית בלבד) ילד צריך לדעת את האמת! (כמובן שאפשר לסנן דברים שלדעת ההורים נראים לא רלונטיים כרגע-כל הורה וילדו) ועוד דבר-כשאמרתי שיש ילדים בכתה של הבן שלי (בני 9 כפי שציינתי) שחושבים שהם מקבלים ויטמינים, התכונתי שהם גם לא יודעים שיש להם לקות למידה כלשהיא, הם מוגדרים כ- ADHD ו- ADD ולא יודעים זאת. עבור ההורים שלהם זו בושה!! ולכן הילד לא יודע והם מסתירים את זה כאילו הילד מצורע. אם ההורים מרגישים בושה בילד שלהם אז.... קטונתי, אין לי מה להוסיף. ולכן שוב-ספרו לילד הכל. שתפו אותו שידע מדוע הוא לוקח כדור . כל הורה שיתאים את הניסוח עפ"י הילד שלו.

למעלה