ייעוץ

ק ש ת 1

New member
ייעוץ

שלום לכם. יש לי שאלה ומקוה לשמוע מנסיונכם. בעלי ואני נשואים 10 שנים ויש לנו 3 ילדים קטנים. אני חושבת שהגיע הזמן ללכת ליעוץ זוגי והוא לא ממש בכיוון. מצד שני אני חוששת שהייעוץ רק יפתח תיבת פנדורה גדולה עוד יותר. מה דעתכם?

iwtfyk

New member
מנסה לעזור

שלום לך קשת 1 אני חושב שהשאלה שמאחורי השאלה היא האם את מוכנה/ רוצה להתמודד עם אמת לא קלה. האם את מוכנה לכך שבטיפול יאמרו דברים קשים? שיוטחו בך האשמות? האם את אמיצה וחזקה מספיק? האם את בשלה לכך? מניסיוני המצומצם למדי, זה דווקא יכול להועיל, אבל זה תלוי מאוד איך מגיעים לטיפול. אני חושב שעצם ההגעה צריכה להיות, ככל הניתן, בהסכמה ולא החלטה של צד אחד שנכפית על האחר. האם את ובעלך מתקשרים? האם את יכולה לשכנע אותך להאזין לך גם ללא טיפול? מה המטרה המשוערת של טיפול, לטעמך?

adam33

New member
כן כן וכן...

לפעמים אינך יודעת עד כמה ייעוץ( כמובן אצל היועצת הנכונה) יכול לפתוח תיבת פנדורה וזה מה שצריך מה שכן יש לפעמים עניין אצל יועצת טובה פשוט לדבר עם כל אחד ביחידות ואז להסכים עם כל צד לספר מה שהוא מסכים לספר וזה חשוב זה מנתב את השיחה למקומות שלא יפגעו בקיים אלא רק יגרמו לו לשנות ואני מכיר מקרים שבייעוץ התגלה שבעצם כל מה שאחד הצדדים חשבו זה שונה ממה שהם הקרינו בפועל זאת אומרת האישה למשל שנאה את הבעל על משהו שהוא עשה או עושה והוא תמיד חשב שזה בסדר מה שהוא עשה ולכן כן לפתוח במינון מתאים אבל עם ברקסים מתאימים ולא בכדי להתנגח ולהשפיל את אחד הצדדים.. בהצלחה

מצטרף ומוסיף

מסכים,ובנוסף אם יעוץ נכון אפשר ללמוד הרבה איך למנוע עוד בעיות וללמוד לתקשר נכון יותר גם כשהולכים לניתוח ההחלמה כואבת כי חותכים בבשר החי......בהצלחה

seeyou

New member
חששות מוצדקות-../images/Emo140.gif

לפעמים ...גם ייעוץ יכול ליפתח תיבת פנדורה גדולה עוד יותר! אבל כמו עם מחלות כאשר מחוסר ברירה ניגשים לרופא אחד או שניים גם בבעיות של זוגיות ,שלא מצליחים לפתור אותם בכוחות עצמינו, רצוי לקבל חוות דעת של מומחים הם-המומחים לא יעשו את עבודה שלכם בשטח! גם אם יש לו ידע ונסיון, לעולם לא ירגיש מה שאתם מרגישים בזוגיות! יוסי

למעלה