ייעוץ

shaxuca

New member
ייעוץ

אני בת 28 רווקה, ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי בעיות חברתיות שמלוות אותי עד היום ומהוות מכשול בכל דרך שאני הולכת בה. אני מרגישה מאוד בודדה, למרות שיש לי חברות בודדות שאיתן הקשר רופף, וחוץ מהן את משפחתי שהם הקרובים ביותר אליי. כתוצאה מבעיה זו אני כמעט ולא יוצאת, וכך גם נחסמות הדרכים להכיר. מן גלגל כזה. האמת שאני די חרדה לעתידי, גם משום שאיני מצליחה להכיר בן זוג וגם בגלל הקושי להתחבר. מצב זה מביא אותי לשקוע בדכאונות מידי פעם. איך לעשות את השינוי ולצאת מהבועה הזו? האם אתה ממליץ לי על טיפול אצל פסיכולוג אחד על אחד?

גרא.

New member
לפני הכל,כל שינוי מותנה ברצון,ובהחל

ובהחלטה שלך,להשתנות..וכפי שאת מבטאת במכתבך,את רוצה,מוכנה,ובשלה לשינוי. לפני שתפני למסגרת טיפולית פרטנית,או קבוצתית,כדאי שתנסי לנצל את הדרכים האחרות שאינן טיפולית,בעיקר כדי להפגש עם בני גילך+.למשל,ידידים/מכרים במקום העבודה,אם יש כאלה.למשל,השתתפות במפגשים של פו"פ,למשל נסיון לענות למכתבים של בחורים מחפשי קשר,או לפרסם מודעה משלך.למשל,כאן,ב"תפוז",יש פורום לגילאי 20 +,או 30 +,את יכולה להצטרף,או להכנס ולנסות ליצור קשר דרך הצ´ט.כמובן,כל דרכי ההכרות הללו הן בערבון מוגבל,יש צורך להזהר,ולבדוק היטב,עם מי את יוצרת קשר.אבל כפי שידוע לי,לא מעט הכרויות מוצלחות,נעשו דרך אמצעי התיקשורת הללו.ולכן שווה לנסות.אם את מרגישה שאת זקוקה לטיפול,כדי לצאת מן הבועה,כדברייך..את בהחלט יכולה להעזר בטיפול פסיכולוגי פרטני.אבל גם כאן,לפני כן,נסי להצטרף לקבוצה טיפולית דינמית ביחסי אנוש.שכמותה נפתחות כל הזמן.וחברי הקבוצה,בדרך כלל סובלים מבעיות דומות,לכן קל להם יותר להחשף בקבוצה,להתמודד ולפתור חלק ניכר מקשייהן.יש בעיתונים כמו "עכבר העיר"..ודומיהם,פרסומים רבים על קבוצות כאלה.נסי לחפש גם ב"חיים אחרים",ירחון אלטרנטיבי..וכן באוניברסיטאות.

למעלה