ייעוץ

mor204

New member
ייעוץ

שלום, אני בת 20+ ואני יודעת שזה הזמן והגיל של כל הבילבולים והחששות לגבי לימודים ומה עושים. בבית הספר למדתי מנהח"ש סוג 2 וחשבתי בזמנו שזה לא בשבילי למדתי פשוט כי זה היה המגמה הכי נורמלית.. שנה לאחר מכן ניגשתי לפסכומטרי ולא קיבלתי ציון עובר ... כיום אני עוסקת כמנהלת חשבונות אבל ממש בנגיעות קטנות.. התחתנתי לפני חודשיים ובעלי מאוד רוצה שאני אתפתח ואלמד תואר שאכוון את עצמי ואפתח את עצמי וזה דבר שהוא ברור מאוד לי ואני גם שותפה לדעה שלו. השאלה שלי היא איך אני מתחילה באמת למצות את עצמי כי להנהלת חשבונות אני לא כ"כ נמשכת..חשבתי ללכת ללמוד חינוך/הוראה שזה תחום שמעניין אותי.. נכנסתי לאתר של מכללת תלפיות וראיתי שתנאי הקבלה שם זה פסיכומטרי מעל 500 ואין לי את זה. אז שוב אצטרך לגשת לפסיכומטרי ואז אתחיל בעזרת ה' ללמוד...אני מאוד מבולבלת ... אז איך עושים סדר בבאלגן?? אשמח אם אקבל תשובה מהירה , מורן!

mosdan

New member
לעשות סדר בבלאגן

מורן היקרה קודם קחי הרבה אויר לריאות :) איזה יופי שיש לך בן זוג מפרגן שמעודד ודוחף אותך לצמיחה והתפתחות!!!! ומשמח לשמוע שזה לא רק רצון שלו אלא גם שלך! כדי למצות את עצמך את חייבת לזהות מה מעניין אותך, מהו העיסוק שיגרום לך סיפוק והנאה ושהעשיה שלו תגרום לך להרגיש משמעותית? ממליצה לך להקדיש זמן להתבוננות לפני הכל! תסתכלי מה מעניין אותך בחינוך והוראה, מה את אוהבת בעיסוק שלך היום, מה את נהנית לעשות, התבונני באנשים שעובדים בעיסוקים שונים, איזה עיסוקים אם היית עוסקת בהם היית מרגישה סיפוק והנאה.... זאת התחלה של התבוננות, בטוח שתמצאי דברים משותפים..... שווה לשאול בעלי מקצועות שנראים לך מעניינים מה עושים בעיסוק שלהם, תראי האם זה משהו שאת היית רוצה לעשות.... את השלב הזה את יכולה לעשות עם בעל מקצוע מתאים. לאחר שתדעי מה את רוצה להיות כשתהי גדולה - בדקי מה לומדים כדי לרכוש את ההשכלה שאת רוצה, בדקי גם איפה, באיזה מוסדות לימוד. בדקי עם עצמך האם לעשות היום מבחן פסיכומטרי בשנית זאת אפשרות עבורך, בכל מקרה יש מוסדות לימוד שאינם דורשים פסיכומטרי, משם הדרך פשוטה..... בהצלחה רבה אריאלה מוזדן - כוכב הים מאמנת קריירה ויועצת ארגונית מלווה צעירים למציאת הקריירה הנכונה עבורם

mati1182828

New member
אפשר להתחמק מפסיכומטרי.

היי.. מבין אותך כל כך! אני בזמנו גם הייתי במצב זה. תשמעי הפסיכומטרי לא מתאים לכולם, יש המון אנשים בעלי יכולת שלא מצליחים לקבל ציון טוב במבחן. אם את מחליטה לא לגשת שוב ואת עדיין רוצה ללמוד הוראה, יש דרך שאני עשיתי שאולי תוכל לספק לך פיתרון. את יכולה ללמוד לתואר של האוניברסיטה הפתוחה, שם לא צריך תנאי קבלה. לאחר מכן, שיש לך תואר ביד, את תוכלי ללמוד לתעודת הוראה וכך להשתלב במקצוע. מה שאני עשיתי זה ללמוד קרימינולוגיה בבית ברל, תואר משולב של הפתוחה ושל בית ברל, אליו אין תנאי קבלה כיוון שהוא מוענק על ידי הפתוחה. התואר בעצם כולל קורסים של הפתוחה בשילוב עם קורסים של מכללת בית ברל בקרימינולוגיה, אך כל הלימודים הם בקמפוס של בית ברל מרוכזים ליום אחד בשבוע במשך 3 וחצי שנים. לאחר מכן, התחלתי לימודי הוראה בבית ברל (כרגע בסמסטר ב' בלימודי הוראה לגילאי על יסודי).

mor204

New member
תגובה למתי

היי מתי, תודה על התייחסותך אבל אני לא אוהבת את הלימודים של הפתוחה , אני חייבת מסגרת ולימוד מסיבי עם מורים ולא ללמוד לבד את כל החומר, אני חושבת אולי לגשת עוד פעם ולהשקיע יותר ונראה את התוצאות ואם חס וחלילה הם יאכזב אז אולי אחשוב על האופציה שלך. תודה בכל מקרה ושיהיה בהצלחה!

mati1182828

New member
היי

היי מורן, אני יודע שהלימודים בפתוחה לא מתאימים לכל אחד כיוון שלומדים בעצם די לבד, אך בבית ברל הלימודים אינם בשיטה הזאת, אלו לימודים שמתבצעים כמו בכל מכללה או אוניברסיטה. אני אחדד: התואר שמקבלים בבית ברל הוא של הפתוחה וחלק מהקורסים הם של הפתוחה, אך הלימודים כולם מתבצעים בהוראה פרונטלית של מורה וכיתה ולא למידת כל החומר לבד בבית. יש מסגרת ויש כיתה קבועה שאיתה את לומדת לאורך כל מסלול הלימודים. פירוט כאן: http://www.beitberl.ac.il/tearim/beducation/Pages/limudey_hevra_mimshal.aspx

למעלה