ייעוץ

• פותח הנושא kerni
  • פורסם בתאריך

kerni

New member
ייעוץ

מה עושים עם בעל שפשוט לא מוכן ללכת לייעוץ???????????

פלסטיק

New member
כמו כולם, מקל וגזר

אנשים מספיק חכמים לעשות מה שכדאי להם אם תגרמי לו לחשוב שכדאי לו, הוא ילך

kerni

New member
הוא לא כמו כולם...

אבל הוא ממש לא מוכן גם אם אנחנו לקראת הסוף גם אם זה "הצעד הכמעט אחרון" הוא טוען שהוא יכול להתמודד ויש לו את הכלים.. אבל אני לא יכולה אני חושבת שכך צריך ייעוץ. והוא לא רוצה - אפילו אם זה יעזור לי או לנו או בכלל

מחושבת

New member
תראי את זה כסגור

הייתי שם. היום אני גרושה. אלה החיים. כשהבעל החליט לעזוב אבל עוד לא סגר עם עצמו בדיוק מה מי מו, ואת כבר מרגישה שזה לא זה, הוא משדר לך את כל זה בכך שמסרב ללכת לייעוץ. בינו לבינו, כבר החליט. אני מדברת מנסיון. במידה מסויימת זה טוב, כי חבל על כל הכסף ושברון הלב שיישפך לשווא בייעוץ. עדיף לחתוך וגמרנו . אם את מוכנה לזה, וכדאי שתהיי מוכנה, נסי לברר איתו לעומק בדיוק מה מו מי והאמת תתברר לך. לא עדיף?

ילדה33

New member
לא מוכן?

אם את באמת אבל ב א מ ת רוצה לתקן תתחילי ללכת לבד החברה שלי סיפרה לי שכשהחלה ללכת ליועץ לבד היתה חוזרת פורחת משם והוא................ היה הולך לשם שעה אחריה (בסוד)
היום לדעתי הם זוג מאוד מיוחד גם שלי לא היה מוכן ללכת ליועץ הוא אמר "אני בסדר אני לא צריך יועץ את רוצה לכי לבד" אז באמת הבנתי שאין טעם והסיפור לקראת הסוף אבל אם אתם בהתחלה של הכל חבל להרוס לכי לבד פעם פעמים תוציאי הכל שם זה מאוד עוזר..............לנפש בהצלחה

adam33

New member
כן כן וכן

תתחילי ללכת לבד בהתחלה זה יהיה לא מובן לו בהמשך אני מאמין שהוא יפנים.

kerni

New member
ואצלך זה באמת היה הסוף?

ובכלל... כל הקטע ביעוץ זוגי - שזה יעוץ זוגי... אז אני בכלל חושבת - אולי בכלל אין טעם??? אולי הוא באמת כבר לא רוצה, ועוד לא סגור עם עצמו? עוד לא יודע מה להגיד ואיך לסגור. חשבתי אולי להפרד למספר שבועות לחזור להורים או משהו אין ילדים - רכוש - או משהו ש"מגביל"... אז אולי זה יותר קל ובקשר ל"טוב לנפש"... הנפש בהחלט זוקוקה לקצת טוב...

ילדה33

New member
כן ממש בסוף

לצערי לא הצלחנו להגיע לשום ................צעד אחד קדימה בקשר לפרידה של מספר שבועות??????????? זה כבר שנים ככה (בערך 4) רוב השבוע הוא ב-"נופש" אצלה (אמא שלו) הוא פשוט החליט שהוא איש יתר מדי חכם כדי ללכת ליועץ האמת שהוא העלה את נושא היועץ וחזר בו (לא היה לו זמן.................
) וכשראיתי שזה הולך ומתרחק ממנו נטשתי יכול להיות שגם אני הייתי צריכה ללכת לבד אבל............... אנחנו יודעים רק ליעץ נכון? שום דבר על בשרינו וכשכבר אמרתי טוב אלך לבד נראה לי שהיה כבר מאוחר לא חושבת שיועץ יכול "ללמד אותי " לאהוב אותו מחדש אם היה לי עוד טיפטיפת רגש אילו כן הייתי הולכת אבל הוא גרר וגרר וגרר ולי זה נגמר

kerni

New member
אז בעצם-

לא כדאי להפרד לכמה שבועות - להצטנן קצת?

ילדה33

New member
תלוי באיזה שלב

אתם נמצאים אם זה הסוף לא חושבת שה"צינון" יעזור אם זו התחלה אז כן ורצוי לכי או שהוא ילך לעשות מה שכיף לו לצאת עם חברים לשתות לרקוד והכי חשוב ל ה ש ת ח ר ר בדרך כלל חוזרים "חדשים" (וגם מאוד עיפים
)

גזר טוב לשפנים ומקל להבריח כלבים

אבל לאנשים שלא רוצים ייעוץ,אי אפשר להכריח אותם לקבל אותו. זה לא הולך ככה. אבל חסרים כמה פרטי יסוד כדי שאוכל להתייחס ברצינות. האם הוא מודע לכך שיש בעיה בנשואין שלכם, ורק חושב שהוא יכול להתמודד איתה לבד ולא זקוק לסיוע? או הוא חושב שבכלל אין שום בעיה, ומה את מבלבלת את המוח? שנית- אם את חושבת שיש בעיה, ורוצה להמשיך לחיות איתו? ומחפשת בייעוץ, מענה לפתרון הבעיה,כדי להמשיך לחיות יחד או שאת מחפשת בייעוץ מענה באיך להפרד יפה ונכון? האם הוא רוצה להמשיך לחיות איתך יחד? או שההתלבטות היא שלו גם? בקיצור- קשה לענות לשאלה כל כך מעורפלת. אבל אם את רוצה לפתור את הבעיה שלך בתוך הזוגיות(שלכם? שלו) אפשר ליצור תהליך של טפול זוגי כאשר מטפלים רק באחד מבני הזוג. כי יצירת שינוי אצל אחד יוצרת גם שינוי אצל אחר. בכל מקרה. כמו נדנדה של גן ילדים,אם אחד מרפה את הרגליים מהקרקע השני יורד למטה, ואם הוא לוחץ בכל כובד משקלו, השני מתרומם לגובה. אז כן אפשר ליצור שינוי בזוגיות, גם דרך אחד. זה מה שאת רוצה ????

kerni

New member
אז זהו, ש...

הוא מודע לכך שיש בעיה,אבל חושב שאפשר להתמודד עם זה לבד משום מה הוא מאמין שהבעיה אצלו היא שהוא לא עוזר בבית כמו שהוא אמור" לעשות - כאילו שזו הבעיה היחידה אצלו הוא מתוכח - על כל דבר שזז מתעקש - עד "עצם היום הזה"...לא זז מהדעות שלו במטר. הכל הוא יודע הכל הוא מבין לא שאני מושלמת - גם אני לא קלה, מתווכחת ומבקרת וכ-ו-ע-ס-ת. אז הוא טוען שאני "לא זורמת", "לא עוברת הלאה"... אבל איך אפשר לזרום - לשכוח מהריבים... כשאחרי כמה דקות יש עוד ריב? אז אני לא יכולה להתמודד עם זה לבד (בגלל זה אני פה, לא???) והוא "יש לי את הכלים להתמודד". אני לא רוצה לפרק את הזוגיות אבל הוא - לא יודע מה הוא רוצה לא יודע אם רוצה להישאר לא יודע אם רוצה לעזוב לא יודע אם להפרד לתקופת צינון לא יודע בכלל אז זה מבלבל - ואני "בהמתנה"... אז יש התלבטות ויש בילבול וחוץ מזה - מה עוד נשאר? אבל התשובה שלך - מדהימה אז - תודה!

ולפעמים החגיגה נגמרת

ולעיתים כדאי לעשות ניסיון נוסף כי אם אין אהבה ממך אליו,מעבר לקשיים שקיימים אז- חבל על כל יום. מה עוד שאין אלמנטים נוספים מעורבים. אבל,אם יש בך אהבה,אבל היא נשחקת מול היום יום והסדרי נהול משק בית, אז אולי יצירת שינוי אצל אחד-יכולה לגרום לשינוי אצל השני. ואולי לא. אבל שווה לנסות טיפול אישי גם כי זה תמיד יכול למקד חשיבה ,בוודאי בשלבים של בלבול והתלבטות ועל אחת כמה וכמה כאשר יש בעיות ברורות להחלטה שלך עם עצמך קודם כל. לפני "הוא",ומה הוא רוצה והאם "הוא" אוהב איפה את בכל הספור הזה? מה "את" רוצה? ובבקשה.

kerni

New member
אנחנו מתגרשים

אז נפרדנו לשבוע. כי לחשוב ולהתאוורר. לבדוק מה אנחנו רוצים. וכשחזרתי הביתה היה נחמד... התעניינו מה כל אחד עבר בשבוע הזה... מה קרה. אני הלכתי לייעוץ לבד, ווא התעניין מה היועצת אמרה ואיך היה שם. ואני סיפרתי ודיברתי. וארחי שה הוא אמר שהוא רוצה לפרק את החבילה. אז זהו הכל נגמר התחלנו לדבר על חלוקה והסכם גירושין אין ילדים, אין דירה. וזהו. אני מתחילה חיים חדשים. נורא מתרגשת. היו רגעים קשים ובטוח שעוד יהיו. אבל בסה"כ אני אופטימית. אומרים לי שאני חזקה. שאני אסתדר אומרים לי שאני נראית כאילו ירדה לי אבן מהלב. שאני נראית יותר מאושרת. אולי עוד לא יודעת עבר רק שבוע מאז קבלת ההחלטה. נראה......

shiraa

New member
לכי את

אולי כדאי שתלכי קודם את לבדך, ספרי לו על השיחות שלך, שתפי אותו בעצות שנותנים לך. לא ברמה של האשמה : "אתה זקוק לעזרה וכו..." אלא שניכם... אולי יתרצה ויצטרף אלייך

kerni

New member
אני שוקלת את זה...

אבל הוא כל-כך עקשן ש... לא יודעת כבר כלום

אומרים שההכרה בזה שיש בעיה היא ...

חצי הדרך לפתרון. אולי בזה שהוא חושב שהוא יכול לפתור את הדברים האלו לבד הוא בעצם לא מוכן להודות שיש באמת בעיה שהוא לא יכול לפתור? יכול להיות שזה פשוט נורא מפחיד עבורו. תחשבי איך את יכולה להוריד לו את הפחד. ובעניין זה, "המקל והגזר" הם בדיוק הדבר האחרון שאפשר לעשות כדי להוציא למישהו את הפחד. הם לא עושים ביקורי בית היועצים האלו?
עכבר

פלסטיק

New member
אולי נקודת מחשבה אחרת

אני לא עורך דין שלו והוא לא משלם לי, אבל: אולי אתם זורקים את הבעיות אחד על השני (בשיטת תפוח האדמה הלוהט)? הוא לא מוכן ללכת, אז הוא אשם.... אם את חושבת שזה הפתרון, תנסי ללכת לבד. אם את מאמינה ביועצים אז לכי ותשאלי יועץ/ת מה לעשות. אחרת אולי הוא יהיה אשם אבל הבעיה הרי היא גם שלך...

למעלה