ייעוץ

ייעוץ../images/Emo22.gif

היי בננות אשמח לשמוע את דעתכן, אני כבר כמעט שבוע עם כאבים בצד ימין (ממש בצד של הגוף) מהאזור מעל למפרק הירך בערך עד למותן כולל וקצת פנימה כלפי הבטן וקצת פנימה כלפי הגב, מעיין הרגשה שהאזור תפוס (מקווה שהצלחתי להסביר את אזור הכאב
). הכאב הוא לא היסטרי ולא מצריך משככי כאבים. הכאב מופיע בעיקר בתזוזה כלשהי של האגן/ הגוף כלפי אותו צד, בנסיון הימתחות של אותו צד, בשכיבה על הצד והיום כאשר השתעלתי וצחקתי הרגשתי טוב מאוד את הכאב באזור. עשיתי השבוע במקרה US כליות ונמצא גודש קל באורטר הימני (לפני חודשיים וחצי היה גודש קל בשתי האורטרים וסוריאנו אמר שזה מראה על חשד למעורבות אנדו' באזור ואמר לי לחזור על הבדיקה). שאלתי את הרופאה שביצעה את הבדיקה אם זה יכול להיות אנדומטריוזיס, בתחילה תגובתה הייתה "זה מהשתייה!" (אם יש גודש מהשתייה אז למה דורשים לשתות לפני הבדיקה?? ואם לא שותים איך ניתן לראות שיש חסימה??), שניה אח"כ היא חזרה בפניי על שם של מחלה אחרת שגם נגמרת ב"יס" (לא זוכרת איזו בדיוק), אז אמרתי לה "לא! יש חשד למעורבות של אנדומטריוזיס" היא שתקה. לא נראה לי שהיא בכלל יודעת מה זה אנדו' ונראה לי שהיא שמעה את המילה פעם ראשונה. מה אתן אומרות, האם נראה לכן שיש קשר בין הכאבים והממצא ב- US או שהכל רק צירוף מיקרים ואולי הכאב נובע מהידבקויות באזור? האם יכול להיות שהגודש הוא רק בגלל השתייה??

זואילי

New member
מייקי, זה סיעור מוחות?

איך נדע אם יש קשר? ידוע לך על הידבקויות שם באיזור? עשית את הבדיקה באותו מקום (מכון) פעמיים? אצל אותה רופאה? הראית לה את הבדיקה הקודמת? כי סתם נראה לי מוזר שפעם ראשונה ראו משהו בשני הצדדים ובפעם השנייה רק בצד אחד. אמנם אני יודעת לזהות ב US איברים וזקיקים ואי אלו מימצאים חייזריים, אבל אין לי מושג מה זה גודש קל באורטר... בכל אופן, מציעה לך לחקור את נושא האורולוגיה עם אורולוג, ורצוי מהמבינים (ד"ר נאדו) ואולי הוא יפנה אותך לעוד בדיקות כדי לראות אם יש כמעט בוודאות מעורבות גם שם - כדי לאשר את החשד שסוריאנו העלה. כשהייתי מוצפת הידבקויות, הרגשתי מתיחות כואבות. כשהיה לי
בשלפוחית, ראו ב US משהו על דופן השלפוחית, אבל רק בניתוח גילו בנוסף לאנדו בשלפוחית הידבקות של אורטר שמאל (ואת זה כמובן לא ראו בUS). מה שכן, גודש או לא גודש - לקח למים ששתיתי אז לפני הבדיקה כ - 3 שעות ייסורים לצאת... מייקי, אל תזניחי. יש לפנייך עוד הרבה בדיקות באי אלו איברים לעשות כדי שתגיעי להחלטה לעשות שוב ניתוח. חבל לחכות יותר מדי.

מישהו צריך להפעיל

לך את התאים במוח, לא?
הידבקויות ידוע שיש בכל אזור האגן, אמרו בפירוש שניקו מעט מההידבקויות בניתוח. בשתי הפעמיים האחרונות בתה"ש סוריאנו אמר שהוא מרגיש בבדיקה הידבקויות קשות מאוד. הבדיקה בוצעה באותו מכון וע"י אותה רופאה והקלדנית שישבה איתה הקריאה לה את הממצאים מהבדיקה הקודמת, אך לדעתה גם בפעם הקודמת וגם עכשיו הגודש הוא מהשתייה שדורשים לפני הבדיקה. עוד שבועיים אני בתה"ש. ולמה את רומזת במשפט "בדיקות באי אלו איברים"
??

בתור כילייתית סידרתית

אף פעם לא שמעתי את שאמרה לך הטכנאית/רופאה.... קחי את הבדיקה למישהו שמבין....(תה"ש).... מה היה כתוב בפיענוח? יכול להיות קשר בין הכאבים לאנדו ויכול להיות עוד הרבה דברים....תפני לאורולוג.....

בפיענוח היה כתוב

"גודש קל במערכת מאספת ימנית" לפי מה שהבנתי מסוריאנו כשהייתי אצלו בפעם הקודמת מערכת מאספת זה אורטר.

מישמש33

New member
לכי דחוף לאורולוג

אל תזניחי את העניין, את זוכרת שאצלי תוך מס' חודשים, הגעתי להידרונפרוזיס גם לי אמרו גודש קל בהתחלה, אבל ממתי את מקשיבה לטכנאית, שאולי באמת לא יודעת בכלל במה מדובר. ד"ר נאדו יודע לזהות מצויין, תקבעי אליו תור, כי איזור הכאב שלך נשמע לי מוכר. עדכני מה קורה.

עכשיו הפחדת אותי ../images/Emo5.gif

שגם אצלך זה התחיל ככה. גם את שתית לפני הבדיקה??

תמיד שותים לפני בדיקת

US כליות וזאת כדי לראות את החסימה.......צריך למלא את הכיליה כדי לראות איך השתן עובר....ואם ישנה היצרות גם אצלי ראו את המצוקה הכלייתית בניתוח שעברתי בניו זילנד ותוך חודשיים זה התקדם לחסימה ושם זה לא נגמר...... כמו שנאמר תקבעי תור לאורולוג ......ותנסי להקדים את התור לסוריאנו ....

זואילי

New member
מייקי

זה בדיוק העניין. שהכל הופך למפחיד אם לא מטופל בזמן. הרבה פחות מפחיד לעשות בדיקות, גם אם הן מהסוג ה
רק ש - אחרי שאת עושה אותן, את יכולה להחליט מה הצעד הבא שלך בהתמודדות עם ה
ובכלל. וזו רק האחריות שלך - מה ואיך לעשות, לא קשור לאף פועל עם תג. כי את כבר יודעת מה יש לך. ואת יודעת מה ההשלכות של זה. תמיד נשלם מחיר. לפעמים מחיר זניח, ולפעמים כבד. לדעתי האישית ומנסיוני המר - קל לי יותר להתמודד עם החלטות שלקחתי על עצמי במודע בשנה האחרונה ושעליהן שילמתי מחיר כבד מאוד, אבל עם כל הנסיונות שלי לא לכעוס על כל העולם ואישתו על שהגעתי למצב שהגעתי טרם האבחנה ולא באשמתי, אלא רק כי לא ידעו מה להגיד לי או איך לטפל בי - על זה קשה לי למחול. אני בטוחה שאת מבינה למה התכוונתי בהודעה הדי עמומה הזאת... מקסימום נמשיך ב

מישמש33

New member
קודם כל בלי לחץ

וכן כמו שכתבה ז'ק שותים לפני הבדיקה הזו. שנית, אני מציעה לך לערוך רשימה (כן, כמו כזו של מכולת), של כל הכאבים שיש לך, איפה ובאיזה זמנים, ורשימה של בדיקות שאת צריכה לעבור. תעשי כל בדיקה רלוונטית, גם אם לא נעימה, רק כך תגיעי למקסימום המידע האפשרי, בנוגע למיקום האנדו' ואז קבלי החלטה מושכלת בנוגע למצבך. מתוקה, עם אנדו, כך למדתי על בשרי, אסור להזניח, אחרת זה עולה לנו יותר מדי ביוקר.

galim29

New member
מייקוש../images/Emo26.gif

מצטרפת לחברותי המלומדות (בעיקר לפרופסורית
זוזו) שאת חייבת ללכת לנאדו ואולי גם לעוד בדיקות. המצב שלך מחמיר כל פעם ועולה שלב ואת לא רוצה להחמיר אותו עוד יותר. אין לך מה להיכנס להיסטריה ממי, רק תעשי את כל הבדיקות כמה שיותר מהר ושיאבחנו מה יש לך. כליות זה לא משהו שכדאי להתעסק איתו לאורך זמן ולגרור את זה. (ראי מקרה משמש שלנו). עדכני אותי ב-
נשיקות

לוואנדר

New member
מייקל לואיס יקרה...

מייקי, לא מאמינה שעדיין מזניחה בדיקות ובעיקר את הבדיקה שהמלצתי לך בעבר לעבור אצל באר-גאבל- את פשוט חייבת זאת לעצמך. אז יאללא אזרי אומץ והתחילי להזיז עניינים. לוואנדר

שלום לך ../images/Emo24.gif

התגעגעתי
מה איתך? שכחת... אסור לדבר על הנושא הזה
- קודם אבדוק נושאים אחרים, את זה אשאיר לסוף אם לא אצליח להימלט, אך קודם אזדקק לטיפול פסיכולוגי עמוק
.

לוואנדר

New member
מייקל לואיס ...

תראי אם גם אסור לדבר על הנושא - דהיינו טיפול פסיכולוגי +פסיכיאטרי על כל המשתמע חחחחחח גם אני מתגעגעת וכפי שאת "רואה " מתעדכנת מפעם לפעם כשנותר לי אוויר לנשום אנ במרוץ החיים בין העבודה לבנות, למבחנים של בתי ,ופעילויות של ביה"ס ולבסוף לקינוח כאבים חוזרים ונשנים שלך לוואנדר

זואילי

New member
../images/Emo124.gifלוואנדר

כשיבוא לך עוד ניתוח...
תרימי טלפון, נתאם צ'ק אין ביחד.

לוואנדר

New member
יפה שלי, דפיקות לב, חרדות יאללא צ'ק אין.

זואילי תאמיני לי מזה המון זמן שלא נחתי כפי שנחתי בתה"ש איתך ושבועיים לאחר מכן-חחח. לגבי פעימות הלב, האם הבנתי נכון שאת מתעוררת משינה בגלל הדופק המואץ והרעידות??? כי כזכור לי בעבר הרופא שלי אמר כשמדובר בחרדות בד"כ כשישנים אז ישנים ואין במהלך השינה הפתעות. כל התרחישים של החרדות מופיעים בזמן שערים. תגידי אין לך במקרה אנמיה? לוואנדר

זואילי

New member
אמנם אני צחה ולבנה כשלגיה

אך מעולם ועד היום לא גילו לי אנמיה, טפו טפו
. מה שבטוח, זה שהרעידות אינן רעידות אדמה קטנות כפי שחשבתי...
וכנראה החרדות שלי כן מגיעות בשנתי
(לפני יומיים חלמתי שנעקצתי ע"י 5 דבורים. 5!!! דבור, לא דבורה מייקי. פחד!)

למעלה