ייעוץ תעסוקתי

ייעוץ תעסוקתי

שלום,
אני עובדת כעובדת סוציאלית מזה 10 שנים, ומרגישה צורך לעשות שינוי משמעותי בתחום העבודה, אך אינני יודעת לאיזה כיוון לפנות.
אני אמא לשני ילדים קטנים ומתקשה לחשוב לצאת ללימודים ארוכים בכדי לעשות הסבה.
האם כדאי לפנות למכון שמתמחה בייעוץ והכוון תעסוקתי? האם ישנן המלצות לאיזה מכון? מה חשוב לברר לפני שאני מחליטה היכן לעשות את הייעוץ?

תודה רבה!

שינוי מקצועי

שלום לך:)
אני לגמרי תומכת ברעיון לפנות לעזרה מקצועית, זה בהחלט יכול להועיל לך ולתת לך כיוונים, רעיונות וידע חשוב.
את מתארת כאן צומת דרכים שיש בה כמה היבטים של מעגל החיים, וחשוב שתקבלי יעוץ מעמיק שיוכל להציע לך מענה שיש בו ראייה כוללת.

איני יכולה לתת לך המלצות על גבי הפורום, לכן אסקור בפנייך את האפשרויות באופן כללי (שיכולות להתאים למה שאת מתארת) :
כפי שכתבת-ישנם מכונים/מרכזים להכוונה מקצועית, מציעה לך לבדוק מה הגישה שלהם ומהו התהליך שהם מציעים ולראות אם זה מתאים לך ותואם את הצורך שלך; חוץ ממכונים ישנם אנשי מקצוע שעובדים באופן פרטני ואישי, עם רקעים וגישות שונות, כמו יועצי קריירה
ומאמנים אישיים שמתמחים בנושא קריירה. גם כאן חשוב שתבדקי מה יותר מדבר אלייך ומתאים לך, מומלץ לכוון לאלה שיש להם ידע/ניסיון בשינוי מקצועי/הסבת מקצוע לנשים.
את יכולה לברר גם במרכזי צעירים (מרכזים עירוניים שנותנים יעוץ חינמי ויש להם גם סדנאות, הרצאות וכו' בנושאי קריירה ותעסוקה). אני יודעת שלמשל בחיפה (אולי בעוד ערים) הוקם מרכז שנותן יעוץ למשפחות, שווה לבדוק גם את זה.

שבת שלום והמון הצלחה!

למעלה