ייעוץ קליל.

BLCHIPUA

New member
ייעוץ קליל.

אני מניח שלא צריך פסיכולוג בגלל בעיה כזו (או שמא אין דבר כזה) אולם רוצה לפרוק בתקווה שתהיו לי לעזר.
יש לי יותר מדי אנשים שקרובים אליי וקשורים אליי. ליתר דיוק, 19 אנשים כולל משפחה (אפילו קרובה) שמחפשים אותי הרבה ורוצים לשמוע יותר ממני.
עוד ארבע בחורות שאני לא בקשר טוב איתן (ממש לא בקטע אינטימי) אך היו שמחות אם אהיה שם בשבילן.
האנשים האלה מנסים להתקרב אליי יותר תוך שיחות יומיות (או שבועיות), אני לא ממש מצליח להבין בגלל אילו תכונות, כי לרוב אני מאכזב אותם.
אני לא אומר זאת מתוך חוסר מודעות, ואסביר-
אני מאוד מחמיא ומפרגן לאנשים, זה אני שם לב על עצמי (אף אחד לא העיר תשומת ליבי על זה הכוונה) אך עם זאת אני רע לא מעט פעמים
כשאומר מה שחושב לא משנה איך ישפיע הדבר על הבן אדם, לפעמים אני יוצא על בן אדם (על האופי שלו, פר סה) עד שהוא בוחר להתרחק לכמה
ימים אבל חוזר כמו גדול. החבר'ה קוראים בשמות המסמלים ערמומיות לפעמים, ו"הבן זונה" פעמים רבות (כמובן שהכל מול הפנים שלי, כששואל אחרים אם יוצא שאומרים את זה בלעדיי
תמיד מכחישים- אנשים שאני מכיר לפחות 8 שנים ולכן יודע שאכן כך הדבר).
בקיצור (אעלק), קצת מרגיש עכשיו שפוגע בכולם. קצת מרגיש שאף אחד לא באמת מקבל ממני את היחס שהוא שואף לקבל אבל כן רוצה להיאבק עליו (אם כך, למה?!)
למה אני עושה את זה שאלתם עצמכם? פשוט משום שאין לי כוח אל כולם עכשיו.
אני סטודנט, שנה ב', לומד מקצוע לא פשוט בכלל ושוקע בלימודים הרבה ואפילו הרבה מאוד.
לכן, אני שואל, איך משפרים את המצב הזה? ידוע שצריך להשקיע פחות בלימודים אם זה שווה את זה (וזה כן) אבל זה לא רלוונטי כרגע.
האם צריך לצמצם מעגל הקרובים אליי, או לפעול בדרך אחרת בשביל לשמר את כולם?
(מקווה שלפסיכולוגים/ קרובים להיות שבינכם יהיה מובן מאליו שבעבר כן הצלחתי "לתחזק" כזו כמות קשרים פחות או יותר, ולכן מודע לבעיה)

המון תודה מראש רק על שקראתם כל מה שכתבתי פה.
אשמח אם גם אנשים אובייקטיבים שלשמחתם (לדאבונם? לעע, לא חושב שזה מקרה מצער. *הוספה של קריאה חוזרת- ביטחון עצמי גבוה*) נשאבו לפוסט הזה יואילו להציע הצעות.

BLCHIPUA

New member
:)

מממ.. רוצה להוסיף משהו שלא נראה לי כל כך שולי פתאום.
לצד הקילוסים ושמות הגנאי שמדביקים לי לא מעט, גם מפרגנים יותר ממה שבחרתי לציין לעיל.
יכול לשכנע את כל העולם ואחותו בכל דבר. אינלקטואל הסטרי. מודעות עצמית גבוהה. ביטחון עצמי גבוה. אינטיליגנציה רגשית גבוהה וכו'.
כן אני יודע, אולי זה עונה על ה"(אם כך, למה?!)" לעיל שדבק בי ברגעי מצברוח מעפן (בדיוק לפני 5 דקות :)),
אולם לא עונה על השאלה העיקרית. מה עושים?!?!
שוב תודה.

גרא.

New member
BLCHIPUA,אני מעט מבולבל מהפנייה שלך.אתה

כותב דברים והיפוכם.מצד אחד אתה כותב שיש לך יותר מדי אנשים שקרובים אליך וקשורים אליך,
אנשים שמחפשים אותך הרבה,ורוצים לשמוע יותר ממך.אבל יחד עם זה ,אתה מרגיש שאתה מאכזב
אותם,מרגיש שאתה פוגע בכולם,ואתה מוסיף כי אתה "רע לא מעט פעמים כשאומר מה שחושב,לא משנה
איך ישפיע הדבר על בן אדם,וכך אתה ממשיך.מה שלא מובן,איך אותם אנשים הקרובים אליך,אינם
מתנערים ממך אלא ממשיכים להמנות על חוג מקורביך למרות שאתה מתנכר,פוגע כי אין לך כוח אל כולם
עכשיו.כסטודנט לשעבר,במקצוע לא כל כך פשוט,מכיר את הצורך לעזוב את הכל ולהתמקד בלימודים.
ובכל זאת,לצד הלימודים,עד כמה שיהיו קשים,יש חיים מסביב,וחשוב לשמר גם אותם.

BLCHIPUA

New member
גרא

המון תודה על התגובה, לא מובן מאליו מבחינתי במיוחד אחרי המגילה לעיל.

מממ, אני לא בטוח שאני מסכים איתך לגבי "דברים והיפוכם".
זה שאני מתנכר ופוגע לא אומר שלא יחפשו אותי.
זה שאני אומר שאני רע (=ביקורתי, דהיינו אומר מה שחושב) לא בהכרח אומר שלא ירצו להתקרב אליי.
אני חושב שלא. יש בי תכונות אחרות שכנראה אוהבים ולכן בוחרים להתקרב. בסופו של יום זו עובדה בשטח
שהאנשים הקרובים אליי לא מפסיקים לחפש אותי על אף היותי לא מראה את אותו יחס כלפיהם.
5 אנשים רואים בי החבר הכי טוב שלהם.
השאלה שלי היא לא למה כי לתובנה הזו כבר הגעתי.
השאלה שלי היא מה אני עושה עם זה עכשיו כשאני מרגיש שהפגיעה שלי בהם (בהיותי "לא שם בשבילם") כבר לא נעימה לי,
האם אני צריך לצמצם מעגל הקרובים, או אולי להסביר להם שהתקופה קשה לתחזוק קשר רציף כשם שהם מייחלים לו.

שוב תודה. באמת.

סטודנט-נגעת בעצמך בתובנה מה עליך לעשות ! זו

כמובן האופציה האחרונה שציינת - להסביר להם...,וגם לשמור עימם על קשר מינורי בהמשך,כדי לשמר / לתחזק חברותם.

מעבר לכך,למרות מודעותך הגבוהה ,כפי שאתה ציינת,"לא יזיק" לך בהמשך לקבל "הכוונה" מקצועית איך ניתן להיות נעים הליכות יותר,גם ללא ויתור על אמירות אמיתיות כלפי אחרים.

זה לא דורש "מסע" טיפולי ארוך,אך שווה משתי סיבות - חבריך,ואתה,כך שלא תרגיש כפי שאתה מרגיש כעת כפוגע בהם,דבר שיגדיל את הסיפוק האישי שלך מחברויותיך,עם פחות

רגשות אשמה מוצדקות.בהצלחה.

BLCHIPUA

New member
ברם אולם

תודה על התשובה המחושבת :)
אספר לך שאינני לא נעים הליכות לכל מי שבסביבתי ולכן לא חושב שזקוק לטיפול.
לצורך העניין, מתוך ה19 (כולל המשפחה) שסיפרתי מקודם, נניח לחמישה או שישה אני ממש לא ככה,
אני מרגיש שזה סוג של בחירה, להיות פחות נחמד לאלו שפחות חשוב לי לטפח איתם את הקשר.
ולפי מצב הדברים הזה, אשאל אותך מה לטעמך עדיף, להתחיל לסנן יותר, או להתנהג כשם שאני?
הכל בהנחה שמחד אני פוגע בהם לא מעט בהגיגיי, ומאידך הם כן רוצים לשמור על קשר וממשיכים לצלצל.
תודה תודה.

הכי יעיל

זה להיות אותנטי.
להגיד מה שאמרת פה: אני סטודנט שנה ב' במקצוע דורשני, אין לי את הזמן שהיה לי בעבר לשמור על קשרים ואני מקווה שהזמן שאני בוחר להקדיש עכשיו ללימודים ולא לטיפוח קשרים יתקבל בהבנה. ממש אין לי זמן ולא אנרגיות כמו קודם לעניינים חברתיים.

למה זה הכי יעיל?
או!
כי לאנשים שזה בסדר גמור שאתה קצת יורד מהגריד ונעלם, ואחר כך חוזר כשאתה מסוגל ורוצה, הם הם האנשים שבסופו של דבר יישארו איתך... ולאלה שזה לא מתאים? אלה בהדרגה יצאו לך מהחיים, וטוב שכך. בגדול חבל לעבור את החיים בלבזבז אנרגיות על אנשים שלא מתאים להם מי שאתה ושאינם יכולים להתאים את עצמם לשינויים שלך.

BLCHIPUA

New member
יעל ניסן

ללא ספק סוג האנשים שהייתי שמח שיהיו קרובים אליי.
מעריך את העצה שלך, ובכל זאת שואל-
רוב העולם לא רואה את מצב הדברים כמו שאת מתארת אותו, מבחינתנו (אני ואת) זה סוג מצב אוטופי, ההבנה הזו של מערכות היחסים, אבל לטעמי השאר לא רואים את זה כך.
באם אגיד דבר כזה לחבריי, הם יחשבו שאינם מספיק חשובים (צודקים?) ואולי כדאי לנסות להתרחק.
אני מצידי אמשיך לעבור תקופה קשה (התואר יסתיים רק בעד 3 שנים, ולאחריו העבודה הסיזיפית למדיי) עד סוף החיים שלי, ולמעשה רגעי החופש שלי יוגבלו מאוד
כך שלא מאמין שבאמת אצליח לתחזק קשרים דרך אותם רגעים.
הפתרון צריך להיות לצמיתות, מהרגע הנוכחי, לטעמי.
כן, אני מתחיל לקבל את הרושם שאולי כדאי ללכת ל"ייעוץ" :)

כשאתה אותנטי

אתה לא פועל לפי איך שנדמה לך שרוב העולם פועל, אלא לפי איך שאתה פועל. באותנטיות. זו הנקודה, אגב.

ניסיון החיים שלי הראה לי שכשאני אומרת בכנות מה קורה איתי, מה אני צריכה, ואיך התקופה הקרובה הולכת להיראות מבחינתי - אני מקבלת הרבה יותר הבנה מאשר כשאני מנסה לרצות את כל העולם ואשתו, מתעצבנת מזה ובסוף רבה עם כל מי שעומד ברדיוס פגיעה.

תגיד אתה בעצמך: לא היית מעדיף שחברים שלך יגידו לך "צ'מע, תקופה לחוצה עכשיו. יש מצב שלא נהייה כל כך זמינים עד אוגוסט... אבל באוגוסט חייבים לקבוע לבירה"?
ככה עד אוגוסט אתה יודע שהבנאדם עסוק, מקסימום אתה מרים טלפון להגיד שאתה זוכר לו את הבירה ומתגעגע... אבל לא מצפה שיפנו לך זמן - נכון?

למעלה