ייעוץ נוסף

flower girl7

New member
ייעוץ נוסף

שלום לבנות הפורום המקסימות,
אני קצת מיואשת, לאחר הזרעה נוספת שלא צלחה, מנסה להרים את עצמי שוב מחדש...
בקצרה, כחצי שנה לאחר ניתוח להוצאת ממצאי אנדומטריוזיס. לאחר הניתוח, שלושה סבבים טבעיים עם מעקב ביוץ וסבב הזרעה אחד עם גונאל ואוביטרל (לפני הניתוח היו לי 5 סבבים של הזרעות עם איקקלומין ואוביטרל שהיו לשווא).
הסבב האחרון לא הצליח, המחזור אף הקדים בשבוע ואני מלאת ציסטות מההורמונים ולכן רופא הפריון החליט להמתין עד למחזור הבא בכדי לראות אם הן יעלמו.
כמובן עם כאבים בבטן תחתונה מהציסטות, באולטראסאונד הופיעה כמות מטורפת של ציסטות. המינון של ההורמונים היה נמוך (0.75 גונאל למשך שישה ימים) כך שהרופא היה קצת מופתע.
ציינתי היום בפניו שנראה לי בזבוז זמן ההזרעות במצב שלי וחבל על הזמן אך הוא טוען שחייב לעבור 3 סבבים עם זריקות ורק אז הפריות.

אני מעוניינת לקבל חוו"ד נוספת, ראיתי שד"ר אליצור מומלץ פה בפורום, אשמח לשמוע איך מתנהל התהליך אצלו מבחינת עלויות פרטיות (אני בכללית והבנתי שייעוץ ראשוני הוא בהתשתתפות עצמית של 100 ש"ח), איך מתנהל התשלום עבור שאר הדברים ברגע שמטופלים אצלו? ההפריות והתרופות?

אשמח לכל מידע בנושא הציסטות (כי זה קצת מלחיץ אותי) - האם הן באמת נעלמות מאליהן?
כמו כן מידע לגבי אליצור וההתנהלות בפרטי

תודה רבה רבה

זואילי

New member
לשאלותייך

אני מאמינה שאם תפני לאליצור הוא יעשה מאמצים לקדם אותך ל IVF.
את הטיפולים עושים באסותא רמהח"ל.
יש לך החזרים עליו (3 יעוצים בשנה. אם כתוב על החשבונית "ייעוץ").
מחיר סביר (כולל פרוטוקול שאיבה והחזרה).
הוא דואג לאישורים מול הביטוח מושלם כדי שיתנו לך אוקיי לטיפול. (ברגע שבאופן עקרוני הקופה מוצאת לנכון לאפשר לך IVF).
את תשלמי תשלום נוסף לאסותא (600 ש"ח על מעקבים, שאיבה)
הקשר שלך הוא מולו ישירות (רק תיאום שאיבה זה עם האחיות באסותא ואז יוצאת הנשמה עד שהן מודיעות לך שעת אוביטרל
).
תוכלי לראות תוצאות דם עם קוד שאסותא נותנים לאתר שלהם. זקיקים - יש לך דף פרוטוקול בו הטכנאית רושמת.
בכל מקרה - תמיד הוא יהיה מוכן לומר לך מה התוצאות.. (אם תבקשי).
הוא מתקשר בכל יום מעקב כדי לתת לך הנחיות.
תרופות - כרגיל, מה שבסל בסל, מה שעם המושלם אז יש השתתפות. זה לא קשור לרופא. (הוא רק מציין על מרשמים שזה לילד ראשון).

ציסטות רגילות - יכולות להיעלם לבד או עם טיפול זמני בגלולות. הרופא צריך להנחות אותך.
ציסטות אנדומטריומות - כמעט ולא נעלמות לבד.

כמובן - תבואי לאליצור עם כל החומר הרפואי שלך כולל סיכומי כל סבב וחשוב גם לציין מינוני תרופות והתוצאה הגופנית של זה. כדי שהוא יסיק מסקנות מכל מה שעשית עד כה.

בהצלחה!

עדילי13

New member
היי זואילי

יש לי כמה שאלות על התהליך של IVF באסותא רמת חיל, אני גם אצל אליצור..
האם חייבים לעשות את המעקבים באסותא או שאפשר לעשות בקופה ופשוט לעדכן אותו? אני לא מתל אביב ונראה לי טירוף להגיע למעקבים ובדיקות דם כל כמה ימים..
בנוסף, במצב שיש באחת השחלות אנדומטריומה, האם גם מהשחלה הזאת שואבים ביציות?

זואילי

New member
אם את אצלו פרטי

נראה לי שלא תהיה לו בעייה אם תעשי מעקב במקום אחר אבל באחריותך להעביר לו את הנתונים. דברי איתו ותשאלי לאן ומתי הוא ירצה שתעבירי את זה.

אין לי מושג לגבי שאלתך השנייה. לא יודעת במה זה תלוי.
אצלי כן שאבו משחלה בה היה ממצא.
תשאלי את אליצור.

flower girl7

New member
אולי מישהי יודעת מה ההבדל...

שלום לכולן,

שאלתי היא לגבי פנייה לרופא באופן פרטי - האם מישהי יודעת מה ההבדל אם אני מגיעה לרופא באופן פרטי (נניח אליצור או זיידמן) או למשל לבי"ח אסותא ברמת החייל ששם ההתיעצות הראשונית היא חינם ואותם רופאים מקבלים גם שם?

תודה :)

זואילי

New member
ההבדל הוא

שפרטי - זה רופא אחד לכל אורך הדרך. נותן פרוטוקול, עוקב אחרי המעקבים, שואב ומחזיר ועם הזמן מכיר אותך לעומק.
במסלול אסותא זה כמו ציבורי. כ 4 רופאים בעלי שם, את יכולה לתאם פגישה ראשונה למי מהם שאת מעדיפה אבל אחרי אותה פגישה הטיפול בך יתחלק בין כל אותם הרופאים. כל הקשר - מול אחיות/מזכירות אסותא. ובלי שרופא אחד ילווה אותך מא' ועד ת'.

למעלה