ייעוץ ללימודים

Do It Yourself

New member
ייעוץ ללימודים

שלום, פעם שעברה עזרתם לי מאוד והייתי שמח להעזר בכם שוב! לקחתי קורס ראשון (באו"פ) "אשנב למתמטיקה" (אני עושה אותו ממש עכשיו) ואני מעוניין להרשם כבר לסמסטר חורף. אני לא רוצה להעמיס על עצמי מדי, כי אני עובד בעבודה במשרה מלאה וגם כי אני עדיין לא יודע איך אני מתמודד עם הלימודים, שכן, סמסטר הקיץ, הראשון שלי, רק התחיל.. לכן חשבתי לקחת 2 קורסים בסמסטר הבא, ואני צריך עזרה בבחירתם. אני מחפש לשלב קורס קל יחסית יחד עם קורס יותר קשה (או יותר עמוס) והקורסים שמצאתי הם: מתמטיקה דיסקרטית + מבוא למדעי המחשב ושפת Java (זה קורס אחד? שניים? לא הבנתי עדיין...). האם הבחירה הזו טובה? האם יש לכם הצעות טובות יותר? האם אפשר לבנות איזו תוכנית לימודים מסודרת עם האו"פ וללכת לפיה? תודה על התשובות

GuestOfHonor

New member
נשמעת לי בחירה תקינה

אלה שני קורסים. דיסקרטית הוא קורס רזה יותר יחסית לקורסי המבוא האחרים במתמטיקה (לינארית, אינפי) ואני הצלחתי לקחת אותו במקביל לקורס נוסף במדמ"ח ולמשרה מלאה (אם כי בתקופה פחות עמוסה בעבודה). שים לב שאם הכוונה היא לעבור לאוניברסיטה רגילה, ברוב המקרים לא תוכל להעביר את דיסקרטית כי הסילבוס של הקורס לא חופף לסילבוסים ברוב האוניברסיטאות. את מבוא למדמ"ח של האו"פ לא עשיתי, אבל אם כבר יש לך נסיון יודע במדעי המחשב ובתכנות אני מניח שתסתדר עם זה במקביל לדיסקרטית. לגבי תוכנית הלימודים, אתה יכול למצוא באתר של הפתוחה פרטים על כל הקורסים שיש במדעי המחשב, וכן הסבר על איזה קורסים אתה צריך לקחת כדי לקבל את התואר. יש להם גם יועצי לימודים שאפשר לבנות איתם תוכנית, למרות שרוב האנשים שאני מכיר שלמדו באו"פ מדעי המחשב הסתדרו לבד יופי.

למעלה