ייעוץ לבחור הצעיר.. :}

dark trader

New member
ייעוץ לבחור הצעיר.. :}

שלום רב לכולם. אני בן 18, רק סיימתי את לימודי במכללת אורט ירושלים. לא מתגייס. וכמובן מעוניין ללכת לאוניברסיטה. אני מאוד בתחום המחשבים, ורוצה לפתח את זה למקצוע בעתיד שלי. על מנת לדייק, אני רוצה משהו שקשור לרשתות ואבטחה, זה בערך הכיוון שלי.. אני צריך בבקשה עזרה לגבי איזה בדיוק מסלולי לימוד יש בתחום הזה. ועם כל המלצה למסלול מסויים, גם בבקשה לתת לי התמצאות בנוגע לדרישות תעודת בגרות.. איזה ממוצע צריך, ואם יש דרישות ל-5 יחידות במקצוע כזה או אחר. תודה מראש לכולם.

מחשבים

במוסדות להשכלה גבוהה ישנם לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב, הנדסת תוכנה, הנדסת מחשבים,מערכות מידע. אין חוג שממוקד ברשתות או אבטחת מידע לתואר ראשון.על פניו נראה שהנדסת מערכות מידע עשויה להיות קרובה יותר לתחום הענים שלך .מהנדסי מערכות מידע עוסקים בדרישות המידע של הארגון. תפקידם כולל ניתוח, איפיון, תיכון, הקמה ותחזוקה של מערכות מידע במגוון תחומי התעשיה והשירותים.הם בקיאים בהיבטים הטכנולוגיים של מערכות מידע ממוחשבות ובכללם חומרה ותוכנה, וכן בהיבטים הארגוניים והאנושיים החשובים להצלחת פעילותן. ישנם קורסים בתחום רשתות ואבטחה שאינם לתואר אקדמי. במה אתה מעונין?

dark trader

New member
ובכן

קצת ביררתי, ואכן מערכות מידע זה התחום שבעצם אליו אני מנסה להגיע. אשמח לקבל את שאר הפרטים הנוספים לגבי דרישות למגמה זו. אבל ראיתי שיש בעייה לגבי עבודה במקצוע הזה, שאין בו דרישת שוק. זה נכון? לגבי קורסים, כן ידוע לי, ואני כבר עובד עם מערכות Unix, וחושב על לקחת קורס של Cisco תקשורת. ושוב, תודה רבה על העזרה.

אין דרישה בתחום המערכות מידע?

אתה אומר את זה מנסיון? אם כן, לא מתווכח,כנראה שאתה יודע על מה אתה מדבר
כי לי ידוע שתחום המערכות מידע די משגשג בעולם וכן בארץ..ההייטק די משגשג פה יחסית, וגם ככה בתחום זה ניתן להשתלב לא רק בהייטק אלא גם בשאר חברות כלכליות, ו"אפילו" בחברות עם נגיעה רפואית או בתי חולים וכו'...כל ארגון בימינו, לפחות אחד גדול ומכובד, צריך מערכת מידע רצינית
אגב, לרוב מועדף בוגר תואר ראשון על פני בוגר קורסים של CISCO וכו'..ויש גם תואר בהנדסת תקשורת, באוני' בן גוריון בנגב.

dark trader

New member
תראה

בסך הכול שאלתי, מתוך צורך לדעת והתעניינות, זה דבר טבעי ביותר כשאתה חושב על מקצוע כזה שאתה הולך ללמוד מספיק שנים, לא? אז אין צורך להיות ציניים בתשובה.. בכול אופן, אני יודע שעדיף תואר, וזה למה אני הולך לעשות את זה ולא נשאר רק עם קורסים. אין ספק לגבי זה, אם לא הייתי מעוניין אז לא הייתי שואל פה לגבי זה מלכתחילה. לגבי מהנדס תקשורת, לא ממש נראה לי הבחירה שלי. תודה לגבי העזרה.

למען ההגינות אציין ש-

קראתי את שאר התגובה, איןן לי עוד מה להגיד לצערי..בהצלחה בכ"T!

אני עובד בתחום..

1) התחום כרגע בהתאוששות, ויש דרישת שוק, במיוחד לאנשים עם ניסיון. 2) קורסים של CISCO הם מצויינים ונחשבים הרבה בתחום, ואם אתה סגור על התחום הזה הם השקעה הרבה יותר בטוחה מתואר ראשון, לעומת מה שאמרו לך. CCIE של CISCO למשל זה בערך התואר הכי נחשב בתחום, מהנדס CISCO, ואני יכול להגיד לך שלמי שיש אותו אצלי בחברה מממש אין בעייה תקציבית, ואני מאמין שהוא מרוויח יותר מאנשים עם דוקטורט בהרבה תחומים אחרים.. מבחינת משכורות.. זה תלוי איזה ניסיון יש לך ואיזה תארי CISCO או JUNIPER או כל דבר אחר יש לך, תואר הנדסאי וכו. המשכורת לאנשים עם ניסיון מועט יחסית (ניסיון צבאי לדוגמא) מתחיל מכ- 5000 ברוטו + רכב ופלפון צמוד, וכמובן עולה די מהר עם ההתמקצעות. טכנאי רגיל עם קצת ניסיון באזרחות ותארים של CISCO מקבל בסביבות ה- 8000 עד 12000 ברוטו + רכב. משם כמובן אפשר להתפתח ולעשות תארי CISCO מהחברה ולהפוך להיות מנהל רשת, או לחלופין להפוך להיות מנהל פרוייקט, ובשניהם השמיים הם הגבול למשכורות שמקבלים.. מקווה שעזרתי ניר

dark trader

New member
לשתייכם

מצטער על זה שלא הגבתי במשך הזמן הזה, במהלך מעבר דירה, לחוץ בזמן לצערי. סטיב, מצטער על האי הבנה שלי, תודה רבה על העזרה שלך. ל"קפיצת הדרך" אני מאוד מאוד מודה לך על הייעוץ וההסבר, למעשה בדיוק כמו שרציתי, לשמוע ממישהו מנוסה ומעורב בתחום. יש לי את גיסי שבתחום הזה, אבל הוא לא עובד עם זה בארץ למרות שהוא מצליח מאוד ועושה קצת טיפה יותר ממה שדובר פה.. (חחח...) אני לא רוצה להתחיל להסתמך על ממצא כלכלה בחו"ל, כי ידוע שהארץ שלנו לא כזו, אז אין טעם להשוות. אני אנסה לחפש ולברר מידע לגבי איזה דרישות התקבלות יש לזה, כגון העניין של ממוצע בגרות ויחידות מסויימות אם צריך למקצוע מיוחד ואיזה פסיכומטרי בערך דרוש. תודה רבה שוב לכולכם על העזרה. שיהיה לכם המשך יום טוב וסוף שבוע נעים.

למעלה