ייעוץ טרם אבחנה..

tamarubi

New member
ייעוץ טרם אבחנה..

שלום רב,
ביתי לא אובחנה כמתמודדת.. עם תסמונת טורט אך היא סובלת מטיקים מזה כשנה היא כיום בת 7 ישנן הפוגות ושלבים סוערים יותר או פחות לעיתים הטיקים מורכבים ולעיתים פשוטים וישנם גם טיקים קוליים. בנוסף נראה שיש הפרעת קשב וריכוז קלה וקשיים בויסות חושי. לאחרונה קיים קושי רגשי משמעותי התפרצויות, צורך בלתי פוסק בתשומת לב אישית, קשיים בדינמיקה חברתית וקושי כללי בויסות. יש לציין שהיא התחילה השנה כיתה א' ואחרי ביה"ס היא מתמודדת עם המשך פעילות בחינוך הבלתי פורמאלי בקיבוץ הדורש ממנה אינטראקציה חברתית אינטנסיבית...
בשלב זה הברור היחיד שעשינו היה מול רפא הילדים שהמליץ על טיפול רגשי בתחושה שלי זה אכן מה שהיא זקוקה לו..
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם המלומדת
א. האם ישנה סבירות גבוהה לתסמונת טורט
ב. האם כדאי ללכת בשלב זה להמשך בירור נוירולוגי או פסיכיאטרית ילדים והאם תוכלו להמליץ על מישהו ספציפי שכדאי לפנות אליו/ אליה? אני מודעת לתקנון תפוז בנוגע לפרסומים אשמח לקבל גם הודעות למייל
ג. אשמח לקבל המלצה למטפל רגשי שמתמחה גם בתסמונת טורט באזור הצפון (אנחנו מקיבוץ עין דור ליד עפולה), שוב באמצעות מייל..
ד. האם יש למישהי נסיון עם טיפולים משלימים של אומגה 3 וכד'?
תודה רבה

היי ברוכה הבאה

ללכת לרופא זה בשביל גם לעזור לילדה וגם לקבל חותמת... אני חושבת שכדאי לך להסתפק בלעזור לילדה במה שבוער לה כרגע
הרופא יעשה לכם סדר בדברים, המלצה לא להגיע עם דעות קדומות או נחרצות שאתם חוששים שזה מה שיש לה אלה לתת לו לאבחן אותה.

לגבי טיפולים זה כבר להחלטתכם מה עדיף אבל תמיד תזכרי שהכל ניסוי ותהייה/טעייה וצריך לתת זמן כדי לראות אם יש תוצאה רצוייה

המון בהצלחה ורק בריאות טובה!

טיפול רגשי תמיד טוב

אם באמצעות אומנות, טיפול בחיות או לכל דבר שהילדה מתחברת... אני מאמינה באיזון ולפעמים כשיוצאים מפרופורציות וההתנהגות משתנה צריך לדבר יותר ולתת לה מקום אם בשיחות עם פסיכולוג או איתכם או יועצת בית הספר למי שהיא הכי מרגישה בנוח ומתחברת. לי עושה תמיד טוב טיפול רפלקסולוגי או שיאצו זה מכניס לי הרבה אויר לגוף...

בהצלחה

שלום לך, תמר

את מתארת התמודדות מורכבת של בתך, מעבר לטיקים.
לשאלתך האם ישנה סבירות גבוהה לטוראט - הרי, שרק רופא נוירולוג או פסיכיאטר מוסמך לעשות זאת.

בכל מקרה - על פי ההגדרה הקלינית, הקריטריונים לאבחון של תסמונת טוראט הם הופעה של טיקים מוטוריים יחד עם טיקים קוליים במשך למעלה משנה והפוגות שאינן ארוכות מ- 3 חודשים. מכאן, ניתן להבין שלא כל טיק הוא טוראט ושבדרך לאבחנה היא להמתין לפחות שנה.

עם זאת, כפי שכתבה "אלמונימית", מה שחשוב עכשיו זה הצורך המיידי של הילדה. כלומר, טיפול בקשיים הרגשיים ובקשיי הויסות.
היות והילדה עדיין צעירה - אני הייתי ממליצה לגשת כמה שיותר מהר להתפתחות הילד, על מנת לקבל אבחון רב-מקצועי ומדוייק.
שם תוכלו לקבל מענה אבחוני כולל, לפנות לרופאים אם צריך ובעיקר - לקבל מענה טיפולי מתאים, כולל טיפול רגשי.
חשוב מאד לדווח על הטיקים ועל החשד לטוראט - בהתפתחות הילד אמורים לדעת איך לכוון אתכם מבחינת האבחון והטיפול.

אם אתם רואים שהתור ארוך מדי (התורים יכולים להימשך כ- 4 חודשים), ניתן לפנות באופן מיידי לכל מטפל רגשי טוב ומומלץ בסביבתכם.
המלצות אפשר לקבל מהצוות החינוכי או מרופא המשפחה.
זה לא חייב להיות מטפל שממש מתמחה בטוראט, כי חשוב שידע לתת מענה רגשי לילדה.
זה יכול להיות פסיכולוג קליני (התפתחותי, חינוכי או רפואי) או כל מטפל רגשי אחר (תרפיה באומנות, בדרמה, במוזיקה, בתנועה וכד').
אני מציעה לנסות בשלב ראשון למצוא מטפל במסגרת סל השירותים של קופת החולים (רשימת הפסיכולוגים של הקופה).

חשוב לדעת שהזכאות לשירותי התפתחות הילד היא עד גיל 9 בלבד - כך, שכדאי לפנות אליהם כמה שיותר מהר.
אני מציעה להתייעץ עם רופא הילדים ולבקש הפניה להתפתחות הילד (אם נדרש).
מצרפת קישור לגבי הזכאות לשירותי התפתחות הילד באתר של האגודה לזכויות החולה.
אם יש עוד שאלות - אנחנו כאן.
שיהיה

tamarubi

New member
תודה רבה

תודה לכל העונות, עזרתן לי לעשות קצת סדר ..
סופש נעים ורגוע

למעלה