ייעוץ חשוב מאוד

budda

New member
ייעוץ חשוב מאוד

הנני מעוניין לקבל ייעוץ קטן מה אומר החוק לגבי חברה אשר מתנה תנאי לקבלת מכשיר מסויים תמורת פקדון. האם החברה יכולה להגיד את הדבר הבא: על מנת לקבל את המכשיר חינם - אתה חייב לתת לנוכ"א ובמידה ותתן לנו הו"ק - לא נוכל לתת לך את אותם התנאים ותצטרך לשלם את הפקדון המלא על אותו המכשיר האם דבר זה קביל? האם ניתן להראות לחברה שהיא טועה בנושא זה והם מחוייבים לתת לכלל הלקוחות את אותם התנאים ללא יוצא דופן (ללא הבדלי אמצעי תשלום)? אם כן, אשמח לראות חומר כתוב על כך ואם לא כתוב, לפחות הסבר שיכול לעוזר לי מול אותו הגורם...

דובי123

New member
המממ. ....

לא בדיוק הבנתי איך השאלה מתלבשת על הפתיח אבל למרות שאישית נראה לי מוזר שמוכרים מוצרים זהים במחירים שונים כך סתם הרי שאם נקח את חברות הסלולר נראה שזוהי תופעה נפוצה חילים יש להם מסלול נוער יש לו מסלול תבדיל בין זה שהמסלול נקבע לפי צבע עיניך [לא בשליטתך] לבין הצעות עיסקיות שונות: כגון כל המתקשר מעל X דקות כל דקה עולה לו כך וכך - תנאי זה כל אחד יכול לעמוד בו ולכן זוהי הצעה המוצעת לכולם

budda

New member
הבהרה

מה שאני מתכוון זה, האם חברה יכולה להגיד לי בתור לקוח שאם אני רוצה הנחה אני חייב לתת להם כ"א ובמידה ואין לי אכלתי אותה (בלשון המעטה) ועלי לשלם את המחיר המלא של המוצר. אני לא מדבר על סלולר, שבו יכול להיווצר מצב שבו לקוח ידבר X זמן ולקוח אחר ידבר X-25%, במצב זה, ברור לי שללקוח הראשון יהיו תנאים עדיפים - הוא הרי ריווחי יותר לחברה. אך במקרה שעליו אני שואל, אין ריווחיות לחברה בין אם יש ללקוח כ"א או הו"ק. בסופו של דבר את הפקדון מחזירים... אשמח לשמוע עוד תגובות והערות לנושא זה, זהו נושא מאוד חשוב ומאוד בהול מבחינתי...

nirdagan

New member
מותר לדעתי

יש בארץ חופש חוזים ואי אפשר להכריח נותן שירות לקבל אמצעי תשלום מסוג אחד, או לקבוע מחיר אחיד לשיטות תשלום שונות, או לדרוש מחיר אחיד לכל הלקוחות, או לדרוש מחיר אחיד למוצרים שמישהו סבור שהם זהים. בענין כרטיס אשראי ושיטות אחרות. ברור שיש לסוחר בטחון יותר גבוה שהתשלום יבוצע אם משתמשים בכרטיס אשראי לעומת צ´קים או הוראת קבע, והדבר יכול לחסוך לו הוצאות גבייה. כך שההנחה לתשלום בכרטיס אשראי יש בה הרבה היגיון עסקי. ניר

shaio

New member
חברת כבלים?

אם אתה מדבר על חברת כבלים, בדוק את תנאי הרשיון שהם קיבלו ממשרד התקשורת (שניתן לקרוא לזכרוני גם באתר המשרד). לחברות הכבלים יש חובות רבות ביחס לגביית התשלום. בכל מקרה, כרטיס אשראי הוא אמצעי תשלום בטוח יותר מאשר הוראת קבע. משום כך הגיוני שחברת תוותר על פקדון (שהוא בסופו של דבר אמצעי להבטחת החזר המכשיר) למי שמשלם בכרטיס אשראי, משום שהכרטיס מעניק לה בטחון רב יותר בגבייה.

דובי123

New member
לא רק פלאפונים...גם בנקים....

נאמר הנך סטודנט.....זמן אויר אחר ללא כל תלות בבנק תהיה פטור מדמי ניהול ועוד והבדלים אלו הן עבור אוכלוסיה ולא עבור שום דבר אחר האם חוקי?

למעלה