ייעוץ זוגי

הכוכבת

New member
ייעוץ זוגי

אני לא רוצה לדכא אף אחד ומנסה לעודד כמה שיותר...אבל... לאחרונה שמעתי על סקר או מחקר קטן...לגבי ייעוץ נישואים או זוגי בכלל. שמעתי שהזוגות שמגיעים לייעוץ זוגי ועוברים טיפול מתחלקים לשניים. חצי מהזוגות ממשיכים לחיות בתוך חרא (סליחה על הביטוי) והחצי השני - מתגרשים. זאת אומרת, שאף זוג לא אומר: אוקיי, קיבלתי כלים, למדתי, הבנתי, אני הולך ליישם בשטח ואפילו מצליח. וככל שאני מסתכלת סביבי, אני מתחילה להאמין שזה נכון. בעצם, כשזוג מחליט ללכת לייעוץ זוגי...רוב הסיכויים שיתגברו על הקשיים הם אפסיים. יהיו שיגידו שאני טועה...אבל מיום ליום אני חושבת כמה זה נכון. יש כאלה שממשיכים לחיות ביחד אחרי הייעוץ (רוב הזוגות כאלה), אבל האם באמת הטיפול עזר? האם בתוך תוכם הם לא ממשיכים לחיות בתוך החרא שהיו בו קודם לכן? בכלל, אני חושבת שאם כבר הולכים לטיפול אז הוא צריך להיות פרטני ולא זוגי. הרי כל אחד צריך לשנות בתוכו את עצמו ולא אף אחד אחר.

אני מסכים בעניין הטיפול הפרטני

ייעוץ זוגי יכול להאיר את הנקודות בהם בני הזוג נקלעים למשברים החוזרים על עצמם ויכול לעזור להם לזהות את מנגנוני הכשל האישיים שלהם בתקשורת הזוגית. הטיפול במנגנוני הכשל האישיים הינו פרטני - כל אחד פועל מתוך החולשות והתגובות האוטומטיות שלו, שקשורות לרוב בהתניות מילדות, בהיעדר ביטחון עצמי וכדומה וכל אחד צריך לעבוד באופן פרטני על נקודות אלו. ממקום של ביטחון עצמי מחוזק ומודעות לחולשות האישיות ולתגובות האוטומטיות שלו, יכול כל אחד מבני הזוג לוותר על ה"פוזה" ולקבל את בן זוגו מתוך מודעות לכך שגם לו יש חולשות ותגובות אוטומטיות ושלא כל פגיעה נגרמה מכוונת זדון אלא בגלל התניות אלו. מעמדה כזו גם קל להתנצל ולנקות את האוירה ולמנוע הפיכת התנגשות המקומית לתאונת שרשרת. לכן אני מציע לא להתייאש מקריאת הסקר.

שאלה../images/Emo35.gif ../images/Emo108.gif../images/Emo110.gif../images/Emo19.gif

אם אני אלך ליועץ זוגי לבד זה כאילו שרק לי איכפת מהזוגיות הזו ורק אני מוכנה להשקיע? וחוץ מזה ההיתקדמות היא בעצם חד צדדית ולא זוגית ? וכל ההיתקדמות מוטלת רק עלייך .? אשמח לתגובה

הכוכבת

New member
תשובה ../images/Emo70.gif

השינוי חייב להיות אך ורק בתוכך. כך אני מאמינה וכך העולם עובד. כשאת מסתכלת במראה ואת רואה משהו שלא מוצא חן בעינייך, את יכולה להושיט יד לעצמך ולשנות. כשאת מסתכלת על מישהו אחר ורואה משהו לא מוצא חן בעינייך, את לא יכולה להושיט יד ולשנות. השינוי חייב להיות בעצמך, בתוכך.

קודם כל חשוב שאת תתקדמי עם עצמך

לפחות כך את נותנת לעצמך סיכוי שיהיה לך את הכח והשכל שאין לך היום לשפר בעצמך את איכות החיים הפרטית שלך ואת הזוגיות. בזוגיות לא חייבים ללכת במקביל - אם אחד מקדים את השני אבל מצליח לתת לו יד ולמשוך אותו בעקבותיו, זה שיפור גדול לעומת המצב בו שניהם, במקביל, תקועים באותו מקום.

מאי 39

New member
אם תלכי ליעוץ מקצועי

זה יכול להאיר לך את הנקודות שלא ברור למה ואיך הגעתם לזה ואז תוכלי לשנות דברים כמובן אם תרצי בהסתכלות , בגישה ואולי רק אולי אם הוא יראה שאת משנה דברים לטובה וחשוב לו המשפחתיות והזוגיות שלכם הוא ירצה לבוא גם יש אנשים שפשוט לא מאמינים בטיפולים כאלה ולא בגלל שהם לא רוצים לשפר או לטפל בזוגיות שלהם

adam33

New member
נכון

ובכל זאת.. רצוי לנסות ולא להרים ידיים אני מאמין בשני הבני זוג..אם הם רוצים אזיי השמיים הם הגבול אבל אם רק האחד רציני והאחר רק עושה את עצמו שהוא מעוניין אזיי התוצאות לכאן ולכאן.. ולגבי טיפול פרטני לא מסכים כל כך העיקר שאדם ישמע ויאזין אם הוא מפנים אפילו הרצאה ל100איש אזיי זה בסדר ואם לא אזיי גם בטיפול פרני זה לא יעזור

למעלה