ייעוץ זוגי

רעיה 30

New member
ייעוץ זוגי

שלום לכולכם. זקוןקה לייעוץ: מה לעשות כשבן זוגי מסרב בתוקף ללכת לייעוץ זוגי. חושב שאני מגזימה ושאפשר לפתור הכל בינינו לבד. אבל...אי אפשר....הן טכנית (הוא בקושי בבית) והן רגשית-הטונים עולים, עולות האשמות. זה אף פעם לא בנועם. ממש התחננתי שיבוא איתי ליועץ נישואין. והוא מסרב. מתבייש, חבל לו על הכסף. להציב זאת כתנאי? לוותר? אובדת עצות.

ניקולי

New member
לדעתי

לדבר איתו בנועם..לדבר אליו אל תוך ליבו ולאמר לו עד כמה שאת חושבת שאתם זקוקים לשיחה עם יועץ נישואים. תאמרי לו גם שאת יודעת שניתן לפתור דברים לבד, ושאת סומכת על עצמכם ב 99% אבל ויש כאן את האבל הגדול ה 1% רצוי שתהיה עזרה מקצועית, כי מאוד יכול להיות שדוקא ה 1% יעזור יותר מה 99% . ודרך אגב זאת לא בושה ללכת לקבל עזרה ואולי הוא מתבייש שלא יאמרו "הנה הוא לא מצליח בזוגיות שלו על כן הוא הולך לעזרה של יועץ נישואים" שיגידו מה שיגידו תעשו מה שטוב לכם ואם הוא עדין לא מוכן אז כנראה שהוא לא מעוניין וחבל על כל האינרגיות שלך.

הזאתי

New member
למה לא להתייעץ...עם יועץ זוגי?

זה בטח לא נשמע לך כל כך הגיוני, אבל תאמיני לי שזה עובד. מנסיון. תקבעי פגישה עם יועץ טוב, תעדכני בכך את בן זוגך ותלכי לעת עתה בלעדיו. התובנות שאת תקבלי כתוצאה ממפגש עם מישהו נבון אך נטול מעורבות רגשית כבר יעזרו לך למצוא דרך להגיע אל בן זוגך. בהצלחה, הזאתי

נדבך יעוץ ראשוני.

על אף שאיני יועץ ועל אף שאיני מתיימר להציג דברי יעוץ. הנני להשיבך- חד וחלק, לא להכריח, לא לדבר שוב על זה, לא לעשות מאומה, להניח לבן זוגך לנפשו, היעוץ מעצם טבעו מושתת על "הרצון לקבל יעוץ" כל צורה אחרת נדונה לכישלון, אין שום יעילות להגיע ליעוץ עם תחושות סקפטיות. את רוצה יעוץ? לכי לבד, כל אשר תרכשי שם, גם אם הוא לטעמך חלקי, הוא שונה מאפס ויכול לעזור לך. ולסיום- אולי עלי ידי "יעוץ" תגיעי לתובנות שיעזרו לך להביא לשיקום הזוגיות מנקודת ראותך?........... זיכרי- לשיקום אין תבניות, אין שבלונות, הוא עניין של תחושה בלבד. כלומר- אולי לאחר שתלכי את בגפך, תבוא עליך תחושת השיקום, ותזרמו. ואסגור בזאת- אל תפנימי כי "היעוץ" הוא תרופת פלא, הוא לא יותר מאשר "עוד" כלי, כפי שפורום זה הוא "עוד" כלי. שיהיה לך כל טוב.

qt1

New member
רעיה 30 היי

את יכולה לגשת לבד! בתור התחלה זה גם משהו... לו אני הייתי במצבך ,זה מה שהייתי עושה. גם "בלבד" הזה תרכשי כלים ומיומנויות שרק יעזרו לך בקשר הזוגי , ומי יודע? אולי בהמשך , בעלך יסכים לבוא... אין לדעת. לגבי המחיר, אמרת שבעלך אומר שחבל לו על הכסף... אינני יודעת לאיזו קופ"ח את שייכת , אבל ישנן קופות שנותנות טופס 17 . אינני יודעת מאיזה אזור את בארץ , הטיפולים קיימים בבתי חולים בכל רחבי הארץ וכאמור הטיפול הוא בחינם ואיכותי. אני מצרפת שני קישורים , האחד של איט"ם האגודה הישראלית לטיפול מיני. והשני של פורום זוגיות ותפקוד מיני כאן בתפוז , המנהל הוא סקסולוג ומטפל זוגי , אני חושבת שתוכלי להעזר בשני הקישורים הללו. בהצלחה. ליל מנוחה qt1

adam33

New member
אפשר

אפשר להבין אותו הוא חושב שהכל בסדר אצלו והייעוץ זוגי רק ירגיע אותך הוא חושב שהייעוץ זוגי לא יוסיף לו דבר מעבר למה שהוא יודע את יודעת למה? כי בעצם הוא לא מפנים שהבעיה רצינית מאוד הוא חושב שבעצם זו רק גחמה של אישתו ואחרי שהיא תרגע הכל יהיה בסדר אז מה עושים? דבר ראשון אומרים את הדברים ישר ולא לעדן אותם. שנית , לא כל מה שיקר הוא הדבר הטוב , לפעמים יועצת זוגית על ידי מחלקת הרווחה בעיריה מקבלת קהל בסכום מסובסד בעוד שאחרי צהרים היא מקבלת קהל פי שתים עבור אותו שירות. תמיד תנסי לנתח את המחשבות שלו אוליי מה שיפריע לו זה יותר הכסף מאשר הייעוץ עצמו.. אל תתחנני.. תציבי את זה כתנאי , אבל אל תגידי לו שזה תנאי לגירושין אלא תנאי לפחות לפגישה אחת , באותה פגישה אל תחסכי ותגידי כל מה שמפריע לך שהוא יבין שעד היום הוא היה חי באופוריה מסוימת.. ולידיעתך ניתן להגיע לייעוץ בפגישה הראשונה גם לבד.. בהצלחה.

למעלה