ייעוץ והכוונה

אירילה

New member
ייעוץ והכוונה

חג שמח ,שנה טובה ושבת שלום לכולם. אמנם לא אלןצהיימר , אבל אני זקוק למטפלת עפ"י חוק סיעוד עבור אורית , לאחרונה היא עוברת נפילות רבות ,לא בגלל סיבות נוירולוגיות ,אלא משום שהבטיחות אצלה כבר לא בטוחה ,בכל זאת יש פגיעה מוחית ועם הגיל שימת הלב לבטיחות כבר נחלשת אצלה ואחרי התייעצות עם הבנות ואורית החלטנו שזו השעה להכניס מטפלת בבית ,לא ליום שלם אלא ל 4 שעות ,או 5 שעות. בוודאי שלחלקכם יש נסיון יותר ממני בדברים האלה ולכן הייתי שמח לקבל מכם הכוונה . ממה שאני יודע , צריך לפנות לביטוח הלאומי לברר נקודות זכאות/שעות , אורית מקבלת קצבת נכות וניידות וכנראה שנוותר על הניידות בכדי לקבל שרותים מיוחדים. אחי גם אמר לי שמכיר מתנדבת בביטוח הלאומי שאמרה לו שכדאי במקביל לפנות לחברות סיעוד ולבקש עזרה ,אלו שולחות הביתה עובד סוציאלי משלהם ולאחר החלטה אם זכאי ,הם שולחים מטפל עוד בטרם יש אישור לשעות מהביטוח הלאומי וגם ללא תשלום ,מי שהוא מכיר את זה? תודה גרשון

גרשון יקר, מקווה שתמצאו מישהי מתאימה וטובה

אני לא בטוחה שאני יודעת הכל אך אורית שלך צעירה ולכן לא עונה על הקריטריונים של חוק סיעוד היא מקבלת קיצבת נכות והיא אמורה להשתמש בכסף הזה כדי להעסיק מטפלת. נכון שאתה יכול לקבל מטפלת דרך החברות הנ"ל אך בתשלום עצמאי, זה לפעמים עדיף כי הם משלמים לה על הכל ואתה פטור מכל הניהול והביטוחים. מצד שני הם גובים כ 40-45 ש"ח לשעה ולה משלמים בטח שכר מינימום. בכל מקרה אתה צריך לפנות לביטוח לאומי בגלל הרעה במצבה ואז יוגדלו אחוזי הנכות שלה ובמקביל אם הם יחליטו שצריך, יתנו לה גם שרותים מיוחדים. זה יכול לאפשר לכם כמובן העסקת עובד זר במקרה בהצורך. לגבי קיצבת נידות אני לא יודעת מה עדיף, כי צריך לבדוק אם אי אפשר לקבל את שניהם, אם צריך לבחור אז תבדוק כמובן מה עדיף לכם לפי גובה הסכום . שיהיה בהצלחה ד"ש לאורית והניה שתהיה שנה טובה לכולנו טובה

בוקר טוב גרשון,קודם תגדיל את אחוזי הנכות

להגיש בקשה להרעה במצב הבריאותי לבקש שירותים מיוחדים ואם יגדילו את אחוזי הנכות הם יעשו כנראה ביקור בבית לראות אם אורית יכולה לתפקד לפי השאלות שלהם,ואם היא תעבור את המבחן היא תקבל שירותים מיוחדים אם היא מתחת לגיל זיקנה, כך אני חושבת בהצלחה וד"ש לאורית ובשורות טובות

hregev10

New member
גרשון - לדעתי קודם עליכם לגשת לבטוח לאומ

במצבה של אורית נראה לי שלא משנה גילה אלא מצבה, אם היא סיעודית וזקוקה לעזרה בחיי היום יום, עליה לעבור ועדה רפואית בביטוח לאומי על מנת שיוגדלו לה אחוזי הנכות, אז קודם היא אמורה להגיש בקשה להחמרה ואולי שירותים מיוחדים שכל זה מתבטא בכסף, אנחנו קיבלנו את הסכומים ששהגיעו לנו ישירות לבנק ואז שילמתי לחברת כח-אדם שסיפקה לי את העובד מידי חצי שנה (סכום פעוט) כדאי לברר את זה. להתראות חני

zs1957

New member
גרשון להוועץ עם הפקידה בביטוח לאומי

אפשר לדבר בטלפון. אפשר להוריד מהאינטרנט. היא יכולה לשלוח לך חומר באינטרנט. תביא את כל החומר שהרפואי להחמרה. אני מאמינה שהיא תקבל. בהצלחה. זהבה

ענתי44

New member
ראשית, הרבה בריאות לאורית

אורית צעירה מידי לחוק סיעוד שמתחיל מגיל פנסיה אבל זכאית לסיעוד של שירותים מיוחדים, והניתן אם אני לא טועה בתשלום למשפחה ישירות. מאחר ויש קצבאות שהיא מקבלת, יתכן שלא ישולמו כפל קצבאות. לכן גרשון הכי טוב לפנות לפורום ביטוח לאומי בתפוז. יושבים שם אנשים מדהימים שמכירים את החוקים ויוכלו לענות לך ולהפנות ולהדריך.. ואגב, קיבלתי מביטוח לאומי שיש נסיון בכמה סניפים, כולל אשדוד שנקבל את שעות הסיעוד ישר אלינו ולא למרכז היום, כך שבעתיד אני מניחה כל הקיצבאות יועברו למשפחה. בקשר לחברת סיעוד שווה לנסות. אני למשל בזמנו לא הייתי מודעת לחוק סיעוד לאמא. עובדת מטעם חברת כוח אדם שעבדה אצל חברה של אמא שלי ראתה את אמא ודיווחה לממונה עליה. חברת כוח אדם יצרו איתי קשר, הגיעו ראו את מצבה של אמא, עזרו לי עם הגשת הניירת לביטוח לאומי ועד מתן התשובה שלחו לי מטעמם את עדנה. כמובן כשאמא קיבלה שעות נשארתי בחברה עד המעבר למרכז יום. וכשעזבתי הבטחתי שביום שאזדקק לעובדת זרה אני אפנה אליהם. בהצלחה וחיבוק לאורית.

גרשון, לסיכום מה שנאמר..

כולן צדקו, אורית כבר מוכרת כנכה, כך שתהליך ההחמרה יהייה קצר יותר, אין שום קשר בין קיצבת ניידות ושרותים מיוחדים, 2 הקיצבאות משולמות בגיל של אורית, היא תקבל קיצבת שר"מ (שרותים מיוחדים) ועם האישור הזה תצטרך לפנות למשרד הפנים להוציא אישור העסקה, ולחפש עובדת, תחשוב על הרעיון שאני מיישמת, LEVE OUT ואז העובדת נותנת לכם 8 שעות וגרה מחוץ לבית, כמו דייב שלנו, השר"מ לא הולך לפי אחוזים או שמקבלים או שלא, ואם יש החמרה אז בטוח תקבלו, חבל לא לנצל, ובכל מקרה תמיד תוכל לפנות לחיםם מהפורום של עזרה בביטוח לאומי, בתפוז, ענתי הזכירה אותו, והוא יעזור! (אצלי אפילו התקשר לירושלים לברר מה מעכב את הכספים וגרם לכך שתוך יומים קיבלתי את הכספים לבנק) , שיהייה לכם בהצלחה, ד"ש לאורית, ושנה טובה וחתימה טובה, ניצה.

אירילה

New member
תודה למשיבות - אין עליכן ../images/Emo140.gif

בינתיים החלטנו שלא ניקח מטפלת ל 4 שעות אלא נבדוק את האפשרות למטפלת קבועה בבית/עובדת זרה. אורית נפלה שוב היום והפעם קיבלה גם מכה בראש , לקחנו אותה לטר"מ ,ב"ה הכל בסדר למעט בובמבילה קטנה מאחרי הראש ,הרופא שיחרר אותנו ואמר שאם תהיינה בחילות לחזור מיד. כעת אורית ישנה עם קומפרס מים קרים בראש. כל הנפילות מחייבות כבר מטפלת צמודה. תודה שוב גרשון

גרשון, אחרי מכה בראש אסור לישון,

אני כולי תקווה שהיא התעוררה והכל בסדר, כולנו שכחנו לציין..... אתה צריך להתחלת "המסע" למטפלת להוציא אישור מהרופא המטפל/האורטופדי (לא יודעת בדיוק ממי) שהיא צריכה השגחה 24 שעות, זה הדבר הכי חשוב והראשוני, בלי זה אי אפשר לזוז. מקווה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. אנחנו כאן בשביל לתת עצות ולנסות לעזור. לילה שקט!!!!! ניצה.

אירילה

New member
ב"ה הכל בסדר

הבנות הגיעו הביתה , הזמנו
והעברנו ערב נעים. אכן יש לאורית רופאה שיקומית בהדסה וכבר דיברתי איתה שתוציא לנו מכתב ,האמת שרופאה השיקומית כבר הציעה זאת לפני 4 חודשים ,אבל סיכמנו אז שאם יעברו 3 חודדים בלי נפילות נדחה זאת ,אז לא עמדנו בסיכום....
. חן חן לכולם גרשון

למעלה