ייעוץ והכוונה

Baotiya

New member
ייעוץ והכוונה

שלום רב אשמח אם תוכלו לעזור לי בהכוונה לגבי לימודים אקדמאיים אני עובדת כיום בחברת היי טק ומרוויחה יחסית יפה אין בידי השכלה מוקדמת בתחום חזרתי לא מזמן מטיול לאחר צבא ואני מעוניינת ללמוד שנה באה ישנם כמה דברים שגורמים לי לבלבול רב: 1. ראשית אני מאוד מבולבלת מה אני רוצה ללמוד ואני מאמינה שאולי מכון ייעוץ וגם הפורום הזה יעזרו לי להגיע להחלטה הנכונה. אני לא מעוניינת לשים אלף ש"ח על מבחני ייעוץ וכ'ו אלא פגישת ייעוץ שאני מוכנה להשקיע בה עד ה300 שח. השאלה איזה מכוני ייעוץ טובים קיימים באיזור השפלה והמרכז בתחום תקציב זה? 2. אין בידי פסיכומטרי. אני לא מאמינה לעשות קודם פסיכומטרי מאחר שיש מקרים שבסוף הולכים למכללה ואז זה סתם זמן וכסף ובעיקר אנרגיות שאינן הכרחיות לתהליך. לכן חשוב לי להחליט איזה תואר אני מעוניית והיכן ואז להתאים את עצמי מבחינת תנאי קבלה. נאמר לי שהמועד האחרון שהאוניברסיטאות מקבלות הינו אפריל מה שאומר שההרשמה נגמרת ממש עוד מעט. אני לא רוצה לגשת מלחץ לפסיכומטרי במיוחד גם לא במצבי הנוכחי כי אאלץ לשלם כנס ומאחר וחזרתי מהטיול לא מזמן אין האפשרותי להוציא כזה סכום. יש בידי תעודת בגרות מלאה ומכללות מסויימות שאני יכולה להתקבל אליהן ללא פסיכומטרי. נאמר לי שלתארים המבוקשים ההרשמה נסגרת באפריל וגם אז נאמר לי אוף דרקורד שעדיין מקבלים גם מועד יולי, למרות שהן טוענות שלא. השאלה האם שווה לקחת את הסיכון כי ממש חשוב לי להתחיל ללמוד שנה הבאה. אני נוטה יותר לכיוון התקשורת ניהול אך אני נורא מבולבלת מכל ההיצע שיש. אני גם מעדיפה תואר של אוניברסיטה מאשר מכללה אך נניח תואר של תקשורת וניהול יש רק במכללה לניהול.זה נניח תואר שמדבר אלי יחסית למרות שאני לא מודעת לכל התארים הקיימים ואני בכלל לא סגורה על הכיוון הזה.אני גם לא חושבת שזה הגיוני לשלם 82 אלף ש"ח לתואר. אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני לומדת תואר 3 שנים ואחר כך חוזרת לחברה שאני עובדת בה כעת. אני ממש אעריך את התשובות הדעה שלי משתנה ברמה יומית ואני מפחדת להפסיד את שנת הלימודים הבאה מה שאני ממש לא רוצה שיקרה. תודה.

MyTaoWay

New member
באופן כללי

מה שאוכל להמליץ... : פה בארץ לא משתלם לעשות תואר, (אם אין קשרים... נגיד הדודה עובדת איפשהו ויכולה לסדר לך עבודה) צודקת לפי החישוב שלי לתואר האשון זה 55/60,000 שח''... זה לא משתלם , כי אף אחד לא מבטיח עבודה אחרי התואר... גם לי יש בגרות מלאה,,, עבדתי עליה מאוד קשה, אך לא עושה איתה שום דבר... כי כבר לא מאמינה בתארים... מכירה המון אנשים שלמדו לתארים, ועכשיו חותמים אבטלה בלשכת תעסוקה... =( ולאנשים האלו יש ניסיון בעבודה שלהם! (מי שכן עושה תואר, חלק דיי גדול נוסע לעבוד בחו''ל... כי מה לעשות זאת מדינה קטנה, אין משרות לכולם...) באופן כללי אנשים חכמים ממליצים שבארץ הזאת רק משתלם להיות עצמאי, זה לא 'מפחיד' כמו שזה נשמע... עושים קורס יזמות במטי'' וקורס מקצועי, ומה שדרוש הוא אומץ לשנות את החיים לטובה, ומחשבה חיובית. ממליצה לך על קורסים שבהם אפשר להיות גם שכיר, ואח''כ אם תרצי עצמאית... *ספרות- עיצוב שיער, *בניית ציפורניים, *קוסמטיקה, זה מה שהולך עכשיו בשוק... (קוראת הרבה מודעות עיתונים) *גם טבחות זה מקצוע טוב ואפשר אח'' להתקדם ולהיות עצמאי. * גם קונדיטוריות- אפשר להכין עוגות בבית בהזמנה אישית... (מכירה מישהי שעושה זאת יש עבודה בשפע, חסרון-נטייה להשמין =( ) מקווה שעזרתי, פה , בחינם,רק תירשמי ותעשי בחינה עצמית... שם יש מלא מקצועות עם פירוט על כל מקצוע.. לינק- http://mivdak.yoram.co.il/ בהצלחה... (=

נקודה חשובה

הי מעבר למה שכתבה לך דרך הטאו אני רוצה להתייחס לדבר אחד- נשמע שחשוב לך שיהיה לך תואר אקדמי ולא בכדי תואר אקדמי אולי לא יקפיץ אותך למקום לגמרי אחר ממה שאת נמצאת בו כיום- למרות שלא פירטת מה את עושה לפחות מבחינת שכר- גם בוגרי תואר ראשון בתחומים שציינת יכולים להתחיל משכר ממוצע ביותר מה שתואר כן נותן זה את אפשרות הקידום בהמשך שלרוב נמנעת מאנשים שאין להם תואר כך שב5 שנות הקריירה הראשונות אחרי התואר אולי לא תראי הבדל משמעותי אך בהמשך ועם אפשרויות הקידום זה יהיה משמעותי יותר ויותר. מה גם, שלשנות תפקיד ללא תואר למקום עבודה שלא מכיר את כישוריך הופך להיות אפילו קשה יותר. אני מגייסת כעת עוזרת למנכ"ל וכאשר אני רואה שאין תואר אני לא ממשיכה לקרוא את קורות החיים ההיצע של בעלי תואר כיום הוא רב ותואר ראשון הפך להיות סוג של דרישה בסיסית כך שאם את יכולה להשקיע בזה- כדאי לחשוב על זה לגבי מכללה למנהל- גם במכללת רמת גן שהיא בעצם מכללה של האוניברסיטה התפתוחה יש תואר בתקשורת וניהול וכך בעוד מכללות. אני מציעה שתיכנסי לאתרים כמו יורם או פרופסור ותעברי על מסלולי לימוד במכללת ספיר בשדרות (לא יודעת אם את רוצה לנסוע כל כך רחוק...) נראה לי שיש תואר שמאפשר לשלב ואפילו שכר לימוד שם מוזל ב50% אם יש שיקול כלכלי בהצלחה אפרת

למעלה