ייעוץ דחוף...

tal2010

New member
ייעוץ דחוף...

קודם כל שלום! מה שקורה הוא שיש לי אחות שהדרדרה במצבה מכל המובנים אם זה לימודי ואם זה בלקיחת סיגריות . לאחרונה היא לא מפסיקה למרוד בכל בני הבית ולבקש לעזוב את הבית וללכת לפנימייה היא משקרת מדברת בטונים גבוהים מאיימת ושוב מורדת!! יש לציין כי היא נגררת אחרי החברה והיא מאוהבת בנער שלא לומד עם עבר פלילי(ואולי בגללו היא רוצה להכנס לפנימיה) באחת מן הימים היא התפרצה צעקה מרדה ותקפה בגלל שהורי גילו כי לחבר שלה יש תיק פלילי במשטרה מאז היא יותר לחוצה ותוקפנית כאילו היא מסתירה דבר סודיבעל משמעות גדולה ועצומה היא מאיימת לעשות לעצמה משהו ואנו מפחדים שבאמת כבר יהיה מאוחר יש לי הורים מקסימים נותנים לי ולה ולכל בני הבית הכל רק חבל שהיא לא מעריכה את מה שיש לה שאין לאחרים.. ההורים שלי חסרי אונים לחוצים ולא יודעים מה לעשות אשמח אם תוכלו לייעץ לי כל מה שעולה בדעתכם עד שיעבור החג וא כבר נפנה לפסיכולוג (יש לציין שגם היא וגם חברתה מורדות בהורים כמעט מאותם סיבות שניהן מאיימות לעזוב תבית וכו) תודה.

פלגיה

New member
אין פיתרונות קסם

המצב שתיארת הוא מצב מורכב מאוד, מן הסתם הוא התפתח במשך זמן רב, ולכן גם הפיתרון הנדרש הוא ארוך ומתמשך. כמה נקודות להבהרה: א. בת כמה היא? ב. מה פירוש "למרוד בכל בני הבית"? אני יכולה להבין את הכעס על התחצפות להורים, אבל לא הבנתי את הכוונה ב"מרד" ומי אלה "כל בני הבית" ג. מה יועיל לה ללכת לפנימיה? המסגרת בפנימיה לרוב קשוחה מהמסגרת הביתית, ולא ברור מה היא תרוויח ממעבר אליה (ולכן גם לא ברור למה ההתנגדות שלכם למעבר כזה) ד. עם כל ההבנה לכך שהחבר שהיא בחרה לא מוצלח ולא מתאים (ויכול להיות שגם החברה כך), לצאת בהתנגשות חזיתית נגדו ונגד הקשר שלהם, לא יועיל, ואף עלול לחזק את הקשרים ביניהם. ה. לגבי הפניה לפסיכולוג - היא מסכימה? בכלל, היא מבינה שיש בעיה?

tal2010

New member
פלגיה...

היא בת 15 הכוונה למרוד זה שהיא עושה דווקא משקרת יותר זה ביטוי כללי לכל הסיטואציה שתיארתי פה. אם את שואלת אותי מה יועיל לה ללכת לפנימייה אני באמת לא יודעת ולגבי הפנייה לפסיכלוג לא שאלנו אותה עדיין אבל זה יהיה גם בלי רצונה אני משערת. היא במצב שאם היא לא תלך לפסיכולוג היא תהיה אבודה!!

פלגיה

New member
אי אפשר לכפות על אדם טיפול פסיכולוג

זה פשוט לא יעבוד. ההורים יכולים ללכת לייעוץ עבור עצמם, ולטפל ביחס שלהם אליה, אבל זה יהיה טיפול עקיף. בשביל טיפול ישיר מועיל צריך שיתוף פעולה של הילדה (סליחה, נערה), ובשביל זה היא צריכה להבין שיש לה בעיה. אם מבחינתה אין בעיה והכל בסדר - אני לא רואה סיכוי להצלחה של טיפול.

אל דן

New member
אם הולכים לייעוץ.......

אז מומלץ שההורים יהיו שותפים לתהליך.

tal2010

New member
איך אתם הייתם מתנהגים איתה?

ואל דן כן ברור שההורים יהיו שותפים לטיפול

iris mom of two

New member
כאחותה יש מצב שהיא תיפתח אלייך?

יכול להיות שקרה משהו בבית ספר או בבית, משהו שגרם להתדרדרות. אם את יכולה לנהל שיחה איתה, שבה היא תרגיש בטוחה ושתדע שאת בצד שלה ומאמינה לה. תקשיבי לה! היא משדרת המון כאב, זה הזמן לעזור לה.

tal2010

New member
לא נראה לי שהיא תספר לי....

איןמצב שהיא מספרת לי היא כמעט וכלום לא מספרת לי במה שנוגע למצבה החברתי אם כבר מעט מאוד היא מספרת לאחותי הקטנה(בת 12) אבל לא נראה לי שהיא תספר לה דבר כזה גדול. יש לציין כי היא חברה של הבחור הזה מעל חצי שנה ואף פעם לא ראינו אותו. היא מתנהגת כאילו היא מאויימת.

iris mom of two

New member
וזה יכול להיות המצב

ולכן אתם צריכים להיות שם. לנסות להעביר אליה את ההרגשה שהיא יכולה לסמוך עליכם ויהי מה, שאתם אוהבים אותה בלי שום קשר למה שהיא עושה. זה לא אומר שצריך לקבל התנהגות שלילית. נסי בכל זאת לגרום לה להיפתח. אם יש מצב שהיא תלך איתך לאיזשהו מקום רק את והיא, נסי להתחיל את השיחה באת יודעת שאני אוהבת אותך? מה קורה? אני מבטיחה שמה שתגידי לא יפחיד אותי ורק אם תספרי אני אוכל לעזור. תעבירי לה את ההרגשה שהיא באמת תוכל לסמוך עלייך שלא תישפטי אותה ושאת באמת אוהבת אותה (ואני מאמינה שזה המצב אחרת לא היית כותבת פה).

tal2010

New member
איריס

אתמול היא ברחה מהבית לאיזה מקום שמקבלים בו ילדים במצוקה משהו כזה. ההורים שלי הלכו לדבר איתה היום במקום הזה והיא לא מוכנה בשום אופן לחזור הביתה היא לא רוצה להיות בבית. כמו שאומרים הלכה חברה אחרת(נשלחה לפנימייה) באה אחת יותר גרועה שמדרדרת אותה.(היא עם חברה שלה במקום הזה)

iris mom of two

New member
מכאן תצטרכו להיעזר באנשי מקצוע

אני ממש לא יודעת יותר. זה נשמע לי שהיא במצב קשה. בכל זאת, ולא חשוב מה תפגשו אתם, את, אחותך הצעירה וההורים עם יועץ משפחתי.

galia26

New member
זה לא קרב -

זה לא שהיא הרעה ואתם הטובים, תראו לה שאתם בצד שלה, תגידו לה המון וגם תראו לה שאתם אוהבים אותה, תגעו בה ותחבקו אותה, אולי תצאו לחופש, כל המשפחה ביחד, לשנות קצת את האוירה, תקשיבו לה, אל תשפטו אותה, היא בגיל מאוד מבלבל וקשה אז תשתדלו אתם (המשפחה) לא להקשות עליה עוד והכי חשוב, אל תרימו ידיים ואל תתנו לה את ההרגשה שהיא מאכזבת אתכם.

tal2010

New member
גליה...

היא הלכה עם חברה שלה לאיזה מקום שמקבלים ילדי שאין להם מקום בבית משהו כזה....(יש לה בבית מעל ומעבר) ושההורים שלי הלכו אליה היום ניסו לדבר איתה ולהחזיר אותה הביתה היא בשום אופן לא הסכיממה לחזור. בעיה קשה וחמורה...

טל המצב שתארת אכן קשה ומצריך

התערבות מקצועית כמו שנאמר לך. הייתי מציעה לך לשאול בפורום 'עלם' בנענע.

כתוב לי פרטים=במסרים

הי כתוב לי את פרטים אמיתיים של אחותך ,גם כתובת וטלפון ובאמצעות קשרים שלי במשרד החינוך אשתדל למצוא לה עזרה מהירה.אל תחשוף את פרטי אחותך בפורום!!!!!

למעלה