ייעוץ דחוף!!!

britr

New member
ייעוץ דחוף!!!

אני בת 20 ומחפשת עבודה כבר כחודשיים. לאחרונה הוצעה לי עבודה בתור מטפלת לתאומים שבת דודה שלי עבדה אצלם. העבודה במשרה מלאה. יומיים אני נמצאת לבד עם התאומים ובשאר הימים האימא איתי! העבודה כוללת גם משק בית כמו קיפול כביסה , שטיפת כילים וסידור החדרים. הייתי כבר ביום התרשמות וזה נראה לי בסדר. היא משלמת לי לפי שעות. 20 שח לשעה! הבעיה היא שלדעתי היא צריכה לשלם לי לפחות 25 שח לשעה מכיוון שהעבודה כוללת טיפול בשניים+ משק בית. מה דעתכם?

לימור1977

New member
דיעה אישית שלי...

את צודקת, אבל אם אין לך משהו אחר בינתיים אז למה לא ללכת על זה? מקסימום תרכשי ניסיון, ואולי במשך הזמן, אם היא תראה שאת עובדת טובה היא תציע לך לבד להעלות לך את השכר. אני מאחלת לך המון בהצלחה. דרך אגב, בשבוע שעבר קראתי בעיתון שהשכר הוא 37.5 ש"ח לשעה, אבל נראה לי שרק העשירים משלמים ככה.

britr

New member
קשה קשה

הבעיה היא שבת דודה שלי עבדה אצלה תמורת 20 שח לשעה למשך חצי שנה אולי עדיף לי לחפש עבודה אחרת?

לימור1977

New member
בלי שום קשר לזה תחפשי עבודה אחרת

אבל אם אין לך כרגע עבודה בישג יד אז כדאי לך לנסות. אבל בכל מקרה תעשי מה שאת מרגישה.

דייייי כבר!!! אז היא נותנת לך 20

ש"ח,יש כאלה שאפילו את זה אין להם!! יאללה בלי להתבכיין לכי על זה! מותק,אם את לא רוצה אני מוכנה,אני לא עובדת בעבודה נורמלית כבר שנה וחצי ואפילו בשביל שכר מינימום הייתי הולכת העיקר לעבוד

britr

New member
תודה אבל

נרשמתי כבר לבייביסיטר ולא חזרו אלייואם כבר אני יודעת שמדובר במשפחה טובה. בת דודה שלי מאוד נקשרה אליהם ואהבה לעבוד שם. כבר הייתי ביום התרשמות וזה נראה בסדר. אך מאוד מפריע לי השכר!

לימור1977

New member
אז את יכולה לדבר עם בעלת הבית

ומי יודע אולי היא תסכים להעלות את השכר... אם זה ממש מציק לך אז אל תלכי לעבוד שם. אין מה לעשות, צריך לדעת להתפשר.

britr

New member
עבודה פיזית

אל תשכחי שזו עבודה פיזית שכוללת טיפול בשניים+ משק בית!

אל תהיי פראיירית

צר לי להודיע לך אך את נוהגת בקלילות דעת. בעבר עבדתי בעבודה פיזית תמורת 20 ש"ח לשעה ואף פחות. בעבודה מסוג זה, השכר צריך להיות גבוה הרבה יותר. תסתכלי איזו אחריות את נוטלת על עצמך:טיפול בדבר הכי יקר של האם. לסיכום את נדפקת משלושה כיוונים: א. את מקבלת 20 ש"ח בלבד לשעה עבור היותך מטפלת ב.מדובר בתאומים (עבודה קשה הרבה יותר מטיפול בילד יחיד) ג.את נדרשת לעשות עבודות בית. האם בעצם מקבלת שניים במחיר אחד:היא מקבלת גם עוזרת בית וגם מטפלת. וגם טיפול בזוג תאומים. עצתי:אם את גרה במקום שכוח אל כמו נתיבות, תתחילי לעבוד ובאותו זמן לחפש עבודה אחרת. אם את גרה במקום מרכזי יותר, תבקשי שכר גבוה יותר, ואם לא תהיה הסכמה, אל תקחי את העבודה

אוקה

New member
נמוך מאוד...

היא מנצלת את מצב השוק ובטוח יהיו כאלה שיסכימו לעבודה בשכר כזה אבל זה נשמע לי ממש לא הוגן. תגידי לה שרק עוזרת מקבלת 30 פלוס לשעה ואם היא מפקידה בידך 2 אוצרות היא צריכה לשלם יותר!

britr

New member
הבעיה היא

הבעיה היא שאני מחפשת עבודה כבר כחודשיים והמצב במשק ממש לא משהו. וגם אם בת דודה שלי עבדה שם תמורת 20 שח למשך כחצי שנה תמורת 20 שח אז מי אני שאבקש העלה בשכר לפני שהתחלתי לעבוד אצלה? אבל ממש מפריע לי הקטע של השכר

אוקה

New member
אני יודעת שהמצב במשק לא משהו

אבל זו עבודה קשה ואם השכר שבצידה ממש לא הוגן לא הייתי הולכת על זה. אני משווה לעבודה שלי וזה נראה לי קשה מאוד גם טיפול בתאומים וגם עבודות בית... ואני מרוויחה יותר ולא, אני לא עם תואר וניסיון, סתם עבודה פשוטה.

britr

New member
יש לך מזל

מצאת עבודה טובה. אבל רוב המקומות היום משלמים שכר מינימום.

britr

New member
לא ביקשתי

לא! עד כמה זה חשובשתשלם לי ביטוח לאומי? כמה כסף זה מתוך המשכורת?

אורום

New member
זה לא אמור להיות סכום גבוה

בהתחשב בשכר שלך בשעות העבודה אבל ביטוח כזה אמור להקנות לך שקט נפשי במידה וחלילה קרתה לך תאונת עבודה או במידה ואת רוצה לתבוע דמי אבטלה.

למעלה