ייעוץ דחוף בבקשה!!!

Colmus

New member
ייעוץ דחוף בבקשה!!!

אני לא יודע אם זה המקום.. אבל זה בוודאי עניין חינוכי. לכל יודעי דבר... אודה לכם מאוד! תקציר: גרוש שנתיים + 2. משמורת בידי האם בהסכמה. המקרה הנוכחי: זה מכבר שלושה חודשים עולה בי החשד שלבת זוגתי לשעבר יש נטיות מיניות נשיות. היינו לסבית, אך לא תארתי לעצמי או לא הייתי בטוח בכך ב-מאת האחוזים. לפני כחודש היא ארחה בביתה את 'חברתה' [גרושה גם] . שמעתי את זה רק מהילדים שזה כבר ימים וכששאלתי, היא ענתה לי שזה פשוט עד שהחברה תמצא דירה. בינתיים עבר חודש וקצת.. וה'חברה' עדיין "מחפשת" דירה. בכל מקרה לטענת הילדים ה'חברה' משתלטת על חייהם משקרת לאימם בקשר למעשיהם וכו'. כשדיברתי איתה ואמרתי לה שהילד הגדול אמר שהוא רוצה לגור אצלי עד שה'חברה' "תמצא דירה, היא אמרה לי מבחינתי שיגור אצלך תמיד, רק שלאחר מחצית השעה היא הודיעה שהיא 'לא מוותרת על הילדים'. בלי שום קשר התחזקה תחושתי שייתכן ומדובר על משיכה מינית ופשוט 'זוגיות מושלמת'. זה לא שאני שבוניסט חסר ליברליזציה אך נראה לי שגידול ילדים בבית שבו האם לסבית וחיה בזוגיות עם מישהי זה דבר קלוקל ויכול להזיק ולפגוע בציפור נפשם של הילדים. רק שאני לא יודע איך זה אוחז מבחינה חוקית. [שלא יובן לא נכון.. אין לי בעיה עם המיניות שלה, יש לי בעיה עם מה שמשודר לילדים!!!] ולשאלות: א. מה אתם יודעים על החוקיות בעניין? ב. יש לזכור שהכול בגדר חשד והיא כנראה תכחיש, זה אוחז? ג. מה אתם מציעים בכלל לעשות? תודה רבה ושבוע טוב לכל המתייחסים!!!

ע ל ו מ ה

New member
לדעתי יש צורך להפריד

בין הנטייה המינית לבין הבעיתיות שיש ממילא בהכנסת בן זוג חדש לבית עם ילדים. לא נראה לי שהחוק מתייחס באופן מפורש לנטייה המינית במקרים כאלו - ואם הוא מתייחס, הרי שמן הסתם הוא מורה שלא להפלות בין נטיות מיניות שונות, כראוי. אם אפשר להציק לגרושתך על נטיה מינית, מן הסתם אפשר, ואז זה כבר תלוי בנטיות השופט ולא בנטיות החוק. לדעתי, תנוח דעתך מהנושא. חפש קצת מאמרים, אני בטוחה שכל נזק לא ייגרם לילדים מעצם המגורים בבית לסבי. בוודאי ובוודאי שייגרם להם נזק חמור אם אבא שלהם יתחיל לתקוף את אמא שלהם ולהוקיע אותה על נטיותיה המיניות, שאז ילמדו הילדים שיש רע בנטיה המינית של אמא שלהם. בכך הם יפסידו את הקשר האמהי, שאין חשוב ממנו. בכך הם גם יאבדו לגיטימציה לפתח את נטיותיהם המיניות האישיות. לכן הייתי במקומך מפסיקה כל עיסוק בנושא המסוים הזה, למעט התעניינות בנושא, קריאת מאמרים ומחקרים, והרגעת הילדים אם משהו מפריע להם. מה שכן, בהחלט לא מוצלח, בלי שום קשר לנטיות מיניות, כשבן זוג של הורה נכנס הביתה ומתחיל להשתלט על חיי הילדים ולשקר לאימם בקשר למעשיהם. לו הייתי אתה, זה היה הנושא עליו הייתי מתמקדת. למעשה, הייתי נמנעת לחלוטין לגעת בנושא הנטיה המינית, כי אתה עלול לטרפד לעצמך את הדאגה לילדים. הלסביות לא תזיק להם, אבל בן זוג שיכניס טריז בינם לבין אמם, בהחלט יזיק. אם אמא שלהם מאוהבת מעל הראש ומפטירה בלי מחשבה "שיגור אצלך תמיד" (בהחלט בלי להתכוון לכך), הרי שראוי להביע דאגה לשלום הילדים. להביע דאגה, קרי, לקרוא לה לשיחה. אבל... כשאנשים מאוהבים הם לאו דווקא חושבים בהגיון... אז עליך להיות מוכן לחוסר הקשבה. אולי אפילו תואשם בהומופוביה. ודווקא לכן עליך להמנע מהזכרת הנושא. בסופו של דבר מה שנשאר לך זה לספק חום ואהבה לילדים שלך כל זמן שהם מבקרים אצלך, ואולי גם להיות אוזן קשבת בטלפון בשאר הזמן. כמה שתבנה יותר אימון בינך לבין אמם, כך תטיב עמם.

3תיתי

New member
לא נמצאו במחקרים עד היום

(לפחות לא באלה שקראתי או שמעתי עליהם) בעיות שנוצרות בעת מגורים עם זוג הומוסקסואלי. לפחות לא יותר מאשר זוג הטרוסקסואלי. אם הזוג חי טוב ובת הזוג מוצלחת עם הילדים, הרי לא צפוייה בעיה יותר מאשר אם האמא היתה מתגוררת עם גבר. היום מאשרים גם לזוגות הומוסקסואליים לאמץ ילד. כדאי לא לגרום לילדים לחוש שמשהו לא בסדר אצל אמם, ובכך לפגוע בהם מאד. העדפה מינית אינה משפיעה על טיב ההורות.

כדאי לשים דגש על

המשפטים האחרונים של עלומה. "בסופו של דבר מה שנשאר לך זה לספק חום ואהבה לילדים שלך כל זמן שהם מבקרים אצלך, ואולי גם להיות אוזן קשבת בטלפון בשאר הזמן. כמה שתבנה יותר אימון בינך לבין אמם, כך תטיב עמם."

למעלה