ייעוץ גנטי

Twinkle1

New member
ייעוץ גנטי

שלום, קודם כל, אני רוצה לספר שלאחר התלבטויות רבות, שקילת כמעט כל חוגי הלימוד הקיימים בכל האוניברסיטאות בארץ, ייסורים רבים והתייעצויות בלתי פוסקות עם כמעט כל בן אדם שאתרע מזלו להיתקל בי בחודשים האחרונים, החלטתי למה להירשם לתואר ראשון - ביולוגיה+לימודי הסביבה. אז תודה למכון הדסה שענה על כמה שאלות שהיו לי בדרך
עכשיו יש לי שאלה - הבנתי שיש מקצוע שנקרא יועץ גנטי - שמייעץ לבני זוג בנוגע למחלות גנטיות אפשריות לפני הריון וכו'. האם יש עבודה בתחום? האם תואר שני בגנטיקה מספיק, או שבכלל רופאים מועסקים בזה? או שיש צורך בדוקטורט? תודה מראש

ייעוץ גנטי

ניתן לעסוק בתחום גם עם תואר שני בלבד. התחום בראשית דרכו ואין עדין די תקנים ליועצים גנטיים, אבל התחום גם בהתפתחות... יש רק מוסד אחד בו ניתן ללמוד את התחום- האוניברסיטה העברית ולכן גם אין הרבה בוגרים המתחרים על אותן משרות. את היעוץ עושים גנטיקאים ולא רופאים. כרגע את ממילא לא צריכה לקבל החלטה לגבי התחום. לקראת סיום תואר ראשון כשתצוץ השאלה מה הלאה, בדקי אפשרות זו אל מול האלטרנטיבות. ובינתים

Twinkle1

New member
אתה צודק לחלוטין..

עד שאני אסיים את התואר הראשון שלי יעברו יותר משלוש שנים. אני מניחה שאני אחשף לכל מיני תחומים שאני בכלל לא מכירה היום ואולי יעניין אותי להעמיק בהם, אולי תחומי העניין שלי ישתנו, ואולי גם המצב בשוק ישתנה, ככה שאין טעם להחחליט מהיום. אני פשוט נכנסת לתואר ראשון כזה שאני יודעת שלא מוביל כל כך למקצוע ממשי, אלא יותר לכיוון מחקרי, שאני עדיין לא בטוחה שזה הכיוון שמושך אותי, וזה עושה תחושה טובה לדעת שיש לפחות כיוון אחד מעשי, שאני אוכל "לברוח" אליו מהמחקר, בעיקר שגנטיקה זה תחום שתמיד נראה לי מרתק. בכל מקרה זה כמובן לא כזה קריטי, אני די סגורה על ההחלטה שלי, ונראה לאן היא עוד תיקח אותי. תודה על התשובה.

למעלה