ייעוץ גנטי עזרה

ייעוץ גנטי עזרה

אני מבולבלת. לפני החתונה עשיתי בדיקות גנטיות למחלות תורשתיות והכל תקין. בגלל שתי הפלות חוזרות אני לא יודעת מה לעשות הלאה. ללכת לייעוץ גנטי ולשאול את כל השאלות? מי נותן את ההפנייה לבדיקות של קריוטיפ, בדיקת נוגדנים, בדיקה כרומוזומליות וכו'? לא יודעת לאיזה רופא לקבוע תור.. בנתיים קבעתי לפרופסור קופרמינץ אבל תוהה אולי גם צריכה לקבוע לייעוץ גנטי. בגלל שהכל פרטי חשוב לי לא ללכת למיליון רופאים בלי לדעת מי יעזור לנו...
אשמח לעזרה ממי שיודעת.. המון תודה

a morph

New member
למה לא לחזור לרופא המטפל שלך?

הוא יכול להפנות אותך לכל הבדיקות נ"ל. או לחכות לפגישה עם קופרמינץ.

יש לי תור עוד די הרבה זמן

לקופרמינץ אני יכולה לקבוע יחסית מהר הבעיה היא שהמזכירה אמרה לי שעדיף לבוא עם תוצאות של בדיקת קרשיות שהבנתי שהקופה לא מאשרת לפני 3 הפלות.. אני יכולה לנסות אולי להקדים את התור לרופא שלי..

secondtime82

New member
באיזו קופה את?

מכירה מקרים במכבי שהבדיקות כן אושרו אחרי 2 הפלות מוקדמות. אני קיבלתי לאחרונה הפניה אחרי גרידה אחת אבל בעקבות הפסקת דופק בשבוע 14, שזו התייחסות אחרת. אבל כן הבנתי מבנות שעשו את זה שצריכים לעבור 6 שבועות מההפלה כדי שהתשובות יהיו אמינות (תקנו אותי אם זה לא נכון) וממה שאני מבינה את עוד לא עברת את הפרוצדורה? רוצה גם להוסיף שממש מצטערת עבורך ומזדהה עם הכאב :(

עברתי אתמול גרידה

אם הייתי יכולה הייתי מפסיקה את ההריון עוד שבדקתי בטא.. היה ברור לי שלא תקין..
אין לי מושג לגבי הזמן שאז התשובה היא אמינה..

haych

New member
הייתי מתחילה ביעוץ גנטי

אבל למה בפרטי?
את לא יכולה ללכת בציבורי? או שאת לא רוצה?
אני עשיתי יעוץ גנטי בהלל יפה אצל מנהל המחלקה. היה מאוד יסודי, וזה עוד בלי שיהיה לנו רקע של הפלות (או הריונות..). הוא זה שנתן לי את ההפניה לקריוטיפ.

אני לא יודעת איך פונים

לא צריך הפנייה בשביל זה? אין לי בעיה בציבורי..רק לא יודעת לאן לפנות

haych

New member
קבלתי מכתב מהרופאת פוריות

פשוט חיפשתי "מכון גנטי ב_______" בגוגל והתקשרתי לקבוע.

נגיד בדקתי עכשיו באתר של הלל יפה - כתוב שצריך מכתב מרופא מטפל וטופס 17.
אם זה קרוב לך גאוגרפית, אני ממליצה על פרופ' אריה דרוגן בהלל יפה, וקיבלתי גם תור מהיר (נראה לי שזה רק פעם בשבוע וקיבלתי תוך שבועיים).

haych

New member
מוסיפה

ראיתי שכתבת שהתור לרופא הוא עוד הרבה זמן.
אולי אפשר לבקש מהמזכירות שיכין ושישלחו לך. הסיפור שלך מוכר לו, הכל כתוב בתיק. לא בטוח שאת צריכה להגיע פיזית.

רק רוצה להגיד שהייעוץ הגנטי להפלות לא קשור לבדיקות למחלות

תורשתית. המחלות האלו לא גורמות להפלות.

באיזה שבוע היו ההפלות?

לי הייתה הפלה בשבוע 14 והיסטוריה לא מוצלחת במשפחה ולכן לא הייתי צריכה לחכות לעוד הפלות כדי להגיע לבירור. רופא המשפחה שלי במאוחדת הפנה אותי לכל הפאנל של בדיקות הקרישיות, כולל אלו הגנטיות ולא עשו לי בעיות בכלל, אולי זה תלוי בקופה. (ד"א אפשר לעשות את הבדיקה הביוכימית שנקראית APCR, היא מדוייקת כמעט כמו הבדיקה הגנטית לפקטור V ליידן והרבה יותר זולה).
אח"כ עברתי עוד הפלה , שתיהן בהריונות ספונטנים, ורק בהריון השלישי הגעתי לרופא להריון בסיכון שנתן לי קלקסן עד אחרי הלידה.
ליעוץ גנטי ביקשתי הפניה לבי"ח תל השומר. אבל על הצ'יפ שהמליצו לנו לעשות שילמנו מכיסנו כי הקופה לא כיסתה.

תודה

אין לי בעיה לשלם רק השאלה אם אני בכלל צריכה. קבעתי גם תור לרופא משפחה.. מקווה לזרום משם..
אחת לפני שנה פלוס בשבוע 6 אחרי דופק
השנייה עכשיו בשבוע 7 אבל היה רק שק.. את שתיהן סיימתי בגרידה..

secondtime82

New member
באיזה קופה את?

אני עם סיפור דומה של הפלה בשבוע 14 (לאחר הפסקת דופק) וקיבלתי מהמטלוגית הפנייה לבדיקות קרישיות אבל לא לפרוורים הגנטיים, מחכה לשבוע הבא לפגישה עם הרופא פוריות שלי להתייעצות

מאוחדת

זה היה לפני כמה שנים ורופא המשפחה שרצה לעזור פשוט סימן את כל הבדיקות, בדיקות הקרישה הרגילות, הבדיקות לנוגדנים והבדיקות הגנטיות לפקטור 5, 2 ו MTFHR. לא נדרשה הפניה מהמטולוג. יתכן שאם הייתי מתייעצת עם המטולוג הוא היה שולח אותי לפחות בדיקות.
&nbsp

secondtime82

New member
אז כנראה שאצלנו זה אחרת

כי רופאת המשפחה שלי הראתה לי במחשב (חמודה שכזו) שאין לה טכנית אפשרות לאשר בדיקות כאלה. עולה הודעה שזה רק באישור של ״יועצי קרישה״.

תודה לשתיכן!

יש לי תור לרופאת משפחה השבוע ובמקביל אנסה לזרז את התור לרופא המטפל שלי.. תודה רבה!

למעלה