ייעוץ בניהול עסק

daniel gibson

New member
ייעוץ בניהול עסק

שלום שמי דניאל אבי בן 63 מנהל עסק מצליח מזה כ 38 שנים בתחום הרכב, הוא עצמאי . במהלך השנים הבריאות שלו התדרדרה ואינו יכול לעבוד כשורה כיום. הוא תשוש פיזית ( במהלך השנים קיבל התקפי לב, הושתל לו קוצב לב שני כבר), ותשוש מנטלית ( אין אף אחד מהילדים (2 במספר ) שיעזרו לו בעסק, כיוון שכל אחד עוסק בתחום אחר על פי בחירתו. הוא אינו יכול לעזוב את העסק כיוון שהוא עצמאי הרבה שנים, ולסגור עסק מצליח סתם ככה הוא אינו יכול לעשות, על פי דבריו. הוא אומר שלא יהיה לו מה לעשות בחיים ומצבו רק יתדרדר יותר אם הוא יפרוש, ( עקב חוסר מעש) או חוסר רצון למצוב תחביב שיעסיק אותו במהלך פרישתו. העסק עצמו מתפקד כשורה, אמנם יש הרבה בעיות , שהעובדים לא מסורים לעסק, עושים בעיות, אין ראש גדול לאף אחד, אף אחד לא תורם מיוזמתו רק אם מבקשים ממנו. וכולי'... העסק עצמו ( מוסך), מתנהל עם עוד שותף 50%, השותף עצמו גם לא ייסודי בעבודתו , ומרבית העבודה נופלת על אבי. כמו כן חשוב לציין שאבי הוא וורקהוליכ, אדםשבאמת מכור לעבודה, הוא בן 63 והוא עובד מ 6 בבוקר עד 6 בערב. עבודה סיזיפית, קשה, מלחיצה שפגעה בו כבר בריאותית. איזה שינוי ניתן לבצע על מנת לעזור לו? הוא חשב להכניס מנהל עבודה שיעשה את העבודה במקומו, אבל זה לא פשוט למצוא מישהו, הוא חיפש אדם כבר הרבה מאוד זמן, והעלה חרס בידו. באמת שהמצב שלו לא פשוט. יש לו גם דאגה רבה לילדים, (לנו 9 לעתידנו הכלכלי בפרט, אמנם לא חסר כסף אך עדיין הוא מהאסכולה הישנה שזה בגנים שלהם לדאוג לילדים. במהלך השנים ועד היום אנחנו מדבירם איתו שיעשה שינוי, אבל גם הוא לא יודע כבר מה לעשות על מנת לשנות את אורח החיים שלו.. אשמח לקצת ייעוץ או עזרה.. תודה רבה

יודה ב

New member
דניאל היקר,

דאגתך לאביך ראויה לשבח. השאלה שלי היא, איך אביך רואה את הסיטואציה? מה הוא היה רוצה שיקרה בעתיד? במבט מהצד אני יכול להבטיח לך שכל מה שתיארת לא יוצא דופן ומאפיין הרבה בעלי עסקים במצבו. ועוד אוסיף ואומר שהבעיות קלות ממה שהן נראות למעורבים בסיטואציה. הפתרון מתחיל תמיד מהרצון וההסכמה של אביך שיש מקום לעשות שינוי, לא בגלל שאתם חושבים כך, אלא בגלל שהוא חושב שזה נכון. כשהוא יסכים שנחוץ שינוי אזי הוא צריך להחליט על המטרות שלו ואחר כך לבחור אתה פעולות הנכונות. קשה להיכנס לפרוט כל הפעולות האפשריות שעומדות בפניו ויכול להיות שהפעולה הראשונה שעליו לנקוט היא לקחת מלווה שיעזור לו בתהליך.

ordanco

New member
בן טוב

דניאל שלום, אתחיל בכך שקיבלת תשובה יפה מיהודה בנך שהנו אדם רציני ביותר, אוסיף וארחיב את גישתי: סחטיין על אהבתך ודאגתך לאביך, המצב במקום העבודה של אביך היקר נוצר בזכות הרגלים והתנהגות שלו לאורך השנים, בחירת שותף, התנהלות עם שותף, התנהלות עם הצוות, ומאפייני העבודה האישית שלו, אני אניח לרגע שהוא די פרפקציוניסט, אף אחד לא עושה את הדברים כמוהו, הוא מעורב בהכל ויכול לשגע אנשים אחרים בעבודה, נטיה זו מובילה בד"כ לבריאות חלשה ולצוות שלא מאמין בחזרה בבוס (שלא מאמין בהם) וצוות לא טורח יותר מדי ועושה את המינימום ההכרחי, זה אדם שהנסיון למצוא לו מחליף בילתי אפשרי בעיקרו, כיוון שאף אחד לא מספיק טוב. (שים לב זה גם סימן לאדם שיכול לקחת מאוד קשה יציאה לפנסיה ללא תוכנית פעילות מסודרת). הנחתי פה הרבה הנחות כלליות שאולי אינן נכונות כדי קצת להתקדם ואתה מוזמן לתקן ולעדכן, מעצם זה שאביך הוא דמות מרכזית במוסך ובכך הוא חלק משמעותי בבעיה ובפתרון אז רצוי שהוא חלק משמעותי בבחירת דרך הפתרון מלכתחילה, מהנסיון הרב שלי בעבודה עם עסקים ואנשים: עם כל אהבתך ודאגתך זה לא בדיוק האדם שתשלח לו יועץ והוא מיד ישתנה והכל יפתר, אם זה חשוב לאביך אז שילובו מההתחלה בבעיה ובדרכי הפתרון חיוניות מאוד!!! האם זה ניתן לפתרון - כן! האם אנשים יכולים להשתנות - כל בכל שלב בחיים! עם סייג חשוב.... מכיר את הבדיחה - כמה מאמנים צריך כדי להחליף נורה? . ... ..... רק אחד ..... אבל....... היא צריכה לרצות להשתנות. אדם יקר, בהצלחה בשיחה עם אביך, אתה מוזמן לחזור ולהתייעץ איתנו, בהערכה רבה על כוונתך ועשייתך, אורן טוקר

bridges

New member
עבודה על אמונות ופרדיגמות...

שלום רב לך, דבר ראשון, אני רוצה גם להדגיש את מה שיודה כתב: בסופו של דבר זה אביך שצריך להבין ולבחור לעשות שינוי בתחום. אם אכן אביך בוחר בשינוי, אני רואה במה שאתה כותב מספר אמונות ששינוי שלהם יעשה הבדל גדול. האמונות האלה נתפסות כרגע כ"אמת" על ידי אביך ועל ידך ואכן כך העולם העולם שלכם מתנהג. אולם, אם נסתכל במציאות, יש מקומות עבודה רבים שהעובדים מסורים אליהם ונוהגים בראש גדול, יש מנהלי עבודה טובים וכו'... זה ממש לא רציני לעשות את זה כאן בפורום אבל אני מזמין אותך לחשוב על השאלות הבאות שיעזרו לך (כן, גם לך) לגלות את האמונות:
מה הסיבה שהעובדים לא מסורים לעסק? מה אתם אומרים על העובדים? מה אתם חושבים שהעובדים חושבים על העבודה שלהם?
מה אתם אומרים על עבודה? האם על מנת להרוויח כסף חייבים לעבוד קשה? חייבים לעבוד מ-6 בבוקר ועד 6 בערב?
יש, ממה שאתה כותב, תחושה שכולם עושים עוול לאביך: העובדים שלו, השותף שלו וגם הילדים שלו. מה זה עושה אותו שם? וזהו רק קצה הקרחון. בעבודה של אימון מגלים את האמונות האלה ולשנות את אותן הטכניקות. ושוב לסיכום, בסופו של דבר זה התפקיד של אבא שלך לבחור בשינוי. זהו רק קצה הקרחון.

isaacm

New member
איזה שינוי אתה רוצה לעשות?

שלום לך דניאל, השאלה באה ממקום מאד סקרן, ברשותך. קשה מאד לאדם בגילי להכנס לנעליו של אדם בן 63. (ואני לא כל כך רחוק
) בגיל הזה, כשאנחנו מתקרבים לפרישה, הדברים אינם כה פשוטים. יש כאן הרבה יותר לקחת בחשבון מאשר הפגיעה הבריאותית שאביך נפגע. אולי, כשהתמונה תהיה לנו שלמה יותר, נוכל להיות סקרנים לגבי יותר דברים (ואולי גם אתה תמצא מקום להיות סקרן). נראה לך שיש מקום לעסוק בגוונים הללו של הנושא? איציק

Maayan Bar

New member
שינוי בניהול עסק

שלום דניאל, ראשית, דאגתך "והקשבתך" למצוקתו של אביך מעוררים את הערכתי. אתה מתאר מצב לפיו מצבו הבריאותי של אביך אינו מאפשר לו לעבוד באותו קצב, עוצמה ומשך כמו שהיה רגיל. כלומר - מה שהיה כבר אינו. נוצר מצב חדש ש"הכלים" המוכרים והישנים של אביך – כבר לא מתאימים לו, ועדיין הוא טרם רכש כלים חדשים להתמודד עם המצב. אני שומעת בין המילים שלך מצב של חוסר אונים, תחושה של מבוי סתום, שלוש הדרכים לפתרון שאתה או אביך מכירים, לא מתאימות: האחת, להמשיך לעבוד בעסק כמו קודם – בלתי אפשרי לנוכח מצבו הבריאותי, השנייה – לסגור את העסק המצליח – אינו מסוגל, מה גם שהוא חושש שיסבול ממורל נמוך כתוצאה מצעד זה, והשלישית – להעסיק מנהל עבודה שאין בנמצא. אתה שואל איזה שינוי ניתן לבצע על מנת לעזור לו, ואני מניחה שאם פנית כאן בפורום של מאמנים חשבת על אפשרות של אימון. אימון, לשיטתי, מאפשר למתאמן לראות את המציאות בדרך חדשה שהוא לא ידע שהוא לא ידע. תוך כדי התהליך הזה להתאמן על יכולות ומיומנויות חדשות שיקדמו אותו, וברקע לבחון את האמונות שהוא אוחז בהן ולא משרתו אותו (וייתכן שגם אינו מודע להן), ולבחון את ההרגלים (הטובים והרעים) שלו. אתה כותב שאביך מדבר על שינוי רק לא יודע מה לעשות, בעולם האימון אנו מאמינים שהתשובות, נמצאות אצל המתאמן, כלומר אצל אביך, גם אם הוא לא "רואה" אותן כרגע, והבשורה הטובה היא שניתן ואכן מגיעים אליהן

daniel gibson

New member
אהלן

לאור כל התשובות שאני מקבל, המסקנה היא חד משמעית, האדם שצריך להשתנות הינו האב. לא קשה גם להגיע למסקנה הזו, הבעיה היא שהאדם, וורקהוליק,בעל דעות קדומות,מיושן,שייך לאסכולה הישנה,לא בן דורנו שעובדים בעבודות פחות סגפניות ( פיזיות ) כמו שהוא עבד בזמנים עברו. יהיה קשה לו,ואני יודע זאת על פי זה שהזלפתי לפניו את הרעיון אודות לקיחת מאמן , הוא לא היה מוכן להירתם עקב חוסר אמונה בהצלחה שאדם אחר בן גילים 30-40 נאמר, יאמר לו איך להתנהל - ( לאדם שמעסיק 20 עובדים תחתיו מגיל 26 )- הרים עסק מכלום,מהיותו פועל שחור שהתחיל מלפתוח ברגים והתרומם לכדי ניהול " אימפרייה" קטנה שחולשת על פני דונם . קשה לי להאמין שהוא יקבל את מרותו של מאמן עסקי כזה או אחר , עקב חוסר ניסיון מובהק שמתקיים בהשוואה בין האב לבין המאמן.-הנסיון המובהק הינו ניסיון חיים, יכולת הסקת מסקנות,ניסיון ניהולי,אירגוני,ועצמי. הרי קשה לתאר אדם ש"כבול " לעסק במשך 40 שנה, - יכניס אדם מן הצד שיבוא ויעזור לו כביכול לנהל את העסק יותר טוב ואת עצמו בפרט רק על פי אמונה שאם האדם למד 3 שנים ואימן אחרים הוא יכול באמת לעזור לו. חשוב לציין העסק מתפקד כשורה,יש עבודה, וההתנהלות הפיננסית טובה מאוד. אך האדם שמנהל את העסק, עקב התמכרות לעבודה , פגע בעצמו בצורה חסרת מעצורים. השורה התחתונה היא שקשה מאוד לא להיות סקפטי אודות האימון העסקי/אישי,אודות ההצלחות שלו, אין אפשרות להסיק מסקנות האם זה עוזר בצורה מופלאה כי ניתן להטות את המשקל לשני הכיוונים עם הכוחות של כתבות מוחצות נגד ובעד, וחוץ מזה צריך גם הירתמות מלאה של בעל העסק לחוויית התיקון נקרא לזה. בעייה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
במקרה זה

אולי יתאים שילוב של מאמן וחונך - מאמן שבא מתוך התחום העסקי ומנוסה בו, וגם איש מבוגר קצת יותר. בתחום האימון יש גם אנשים כאילו, שכבר עברו את גיל ה- 50 (ואפילו יותר), מנוסים ובשלים. אני בטוחה שגם לאדם צעיר יותר יש את הכישורים המתאימים, אבל זה בסדר גמור לחפש פרופיל מתאים לאביך, אשר יקל עליו את האפשרות להעזר. אני מכירה כמה כאילו.

or4u2

New member
דניאל

אשמח לעזור. יש דרך ,ואני עשיתי ועושה אותה לצד עסקים במציאות משתנה,ללא מרות :) מוזמן לפנות ישירות

ordanco

New member
בלבול ידוע - מנטורינג - אימון אישי ועוד

אני חושב שהאימון והמנטורינג התבלבלו כאן, מנטור הוא אדם שעשה את זה, ואני מתכוון את זה בדיוק ובהצלחה גדולה. מאמן אישי הוא אדם שמסתכל יותר על האדם ועל התנהלות האישית שלו, ועוזר לאדם לבחור ולבצע התנהלות טובה יותר שתתאים לו. יש הבדל בין מאמן אישי למאמן עסקי, ויש גם הבדל גדול בין מאמן עסקי ליועץ עסקי. (חפש על כך סרטון ביו-טיוב..) אני אתן דוגמא לאימון אישי בהקשר עסקי:: בא אלי אדם מאוד בכיר בשוק הישראלי ועם המון נסיון עסקי וגיל בוגר. הוא בשלב של להתקבל להיות מנכ"ל של חברות גדולות, הנקודה לעבודה: משום מה, למרות הידע והנסיון שלו הוא לא מקבל את התפקיד. זה קרה לו בכמה חברות, הוא לא יודע למה ולשם כך הוא בא לאימון. תוך חודש אחד של עבודה פיצחנו מספר דברים ועשינו סדר והוא התקבל להיות מנכ"ל בחברה גדולה. כמאמן אני לא מלמד אותו כיצד לעשות את זה יותר טוב, זה מטופש בעיני שאני שראיינתי בעבר מאות אנשים לעבודה אלמד אדם שראיין אלפי אנשים כיצד להיות מרואין טוב, העבודה עם המאמן האישי תתמקד יותר בהנחות מוצא שלו, באמונות שלו, בהתנהלות אנושית שלו, במיקוד באחריות אישית ולא בהאשמת אחרים, בשינוי האישי שמשפיע על הסביבה ולא להפך ועוד ועוד. עבדתי גם עם פנסיונרים שהקימו עסקים חדשים, אז נכון שלעיתים יש כאלה שמנסים להתייחס אליך "כאדם צעיר" ולא כמקצוען בתחומך, אני לא מתרגש מזה, אני מכבד אותם ואני מכבד את עצמי ואז נוצרת מערכת יחסים של כבוד הדדי, כל אחד בתחומו ונשכח כל הענין של הגיל. הגיל מפריע רק כאשר רוצים שהוא יפריע, הגיל עוזר שרוצים שהוא יעזור, זה לא הגיל - זה התרגיל! אורן טוקר

למעלה