ייעוץ בנות יקרות

ייעוץ בנות יקרות

שלום לכן בנות יקרות
החלטתי לאחר התלבטויות אינספור ללכת על תרומה.
יש לי שתי בנות שלי ואני משתוקקת לילד/ה נוספים.
בחירתי בהדסה עיו כרם. טיפול מוקפאים בלבד ולא אטוס לצ'כיה.
מה ההבדל בין טיפול ספונטני לבין הטיפול ההורמונלי לקראת החזרה מבחינת סיכויי הצלחה.
אני הייתי רוצה ללכת על מחזור טבעי מצד שני מדובר בהוצאה כספית ענקית ואני רוצה
למקסם סיכויי הצלחה.
כמו כן האם כדאי להקפיא כל עובר בנפרד או זוגות זוגות?
תודות

מיה או

New member
גם אני בחרתי במסלול מוקפאים, עין כרם, עכשיו בשבוע 32

נקלטתי בהחזרה ראשונה.
הפרוטוקול הסטנדרטי בהדסה להחזרת מוקפאים הוא עם טיפול הורמונלי שמטרתו לדכא את הביוץ ולהכין את הרירית לקליטת העובר.
מדובר על 3 כדורי אסטרופם (אסטרוגן) ביום, מתחילים (אם אני לא טועה) ביום השני למחזור, וממשיכים עד לבדיקת הבטא, ואם יש הריון אז עד שבוע 12.
כמה ימים לפני ההחזרה (יומיים-שלושה אם אני זוכרת נכון) בהתאם להתפתחות הרירית והצפי להחזרה, מוסיפים 2 נרות וגינליים של אוטרוגסטן (פרוגסטרון) ביום, וגם זה ממשיך עד הבטא ובמקרה של הריון עד שבוע 12.
אין לי מושג מבחינת סיכויי הצלחה של החזרה על בסיס ביוץ טבעי לעומת החזרה עם טיפול הורמונלי. ההמלצה של הצוות בהדסה הייתה על הפרוטוקול הזה, ואחרי שהסבירו לי איך זה עובד, מה שהכריע מבחינתי זה שרציתי שליטה בתהליך: רציתי לאפשר לעצמי את הגמישות שבתכנון מועד ההחזרה כמה ימים מראש, בגלל הלוגיסטיקה שהיתה כרוכה עבורי בהגעה להדסה (גם לי יש ילדה, ואני גרה רחוק מאוד מירושלים, ויש לי עבודה מאוד לא גמישה מבחינת העדרויות). כאשר מדובר על החזרה על בסיס ביוץ טבעי ההחלטה על מועד ההחזרה נעשית פחות או יותר מהיום למחר , לפי התפתחות הביוץ, כך שיכולים לומר לך היום שההחזרה מחר. בהחזרה עם הורמונים זה יותר גמיש, כל עוד את ממשיכה בטיפול ההורמונלי התנאים להחזרה נשמרים.
מה אני אגיד לך: אצלי זה עבד...
יכול להיות שגם החזרה על בסיס ביוץ טבעי הייתה מצליחה, אבל רציתי לחסוך מעצמי את הסטרס. אולי שילמתי בקצת (או הרבה..) יותר הורמונים סינתטיים שהכנסתי לגוף, אבל כל עוד זה הסתיים בסבב אחד מוצלח, אני חושבת שהיה שווה.
לגבי שאלתך על הקפאת העוברים: אני הייתי מאוד נחרצת בעניין. היה לי ברור שמבחינתי אין מצב להריון תאומים, ובפתיחת התיק בהדסה ביקשתי מפורשות שיקפיאו אותם בבודדים, ווידאתי שזה נכתב בתיק שלי. הייתי מוכנה לעבור כמה החזרות שידרשו, ולא להסתכן בהריון תאומים.
מקווה שעזרתי לך.
מוכנה תמיד לענות לך על כל שאלה שתתעורר.
בהצלחה!

גאיה183

New member
אותו מסלול שלי ואני בהחזרה השלישית עכשיו, רוצה לשאול אותך

האם הסתדרת / מסתדרת עם האוטרגיסטן מה שאני לא מנסה ויש לי לקחת 900 ביום
אני מרגישה שזה נוזל,

מיה או

New member
אם את שואלת אותי.. אז זה היה קצת מזמן

אבל ממה שזכור לי זה אכן די מעצבן ומלכלך.. לפעמים אפילו אחרי כמה שעות פתאום היה נפלט איזה גוש... (סליחה...)
תנסי להחדיר כמה עמוק שאת יכולה, ולהשתמש במגיני תחתון, אבל ממש לא נראה לי שיש מה לדאוג. מספיק מהחומר נשאר בפנים ועושה את העבודה.
זה אכן די מציק, בעיקר שצריך להמשיך עם זה עד שבוע 12, אני זוכרת שכבר ממש ספרתי את הימים עד שאוכל להפסיק עם זה סוף-סוף, אבל...
שאלה יהיו הצרות שלנו, נכון??
שיהיה בהצלחה!!!

למעלה