ייעוץ בבקשה

dadi1

New member
ייעוץ בבקשה

לי ולאשתי יש שני חשבונות בשני בנקים שונים.בכל בנק יש לנו גם חשבון עו"ש וגם כסף שמושקע בשוק ההון. אני מעוניין לסגור חשבון עו"ש בבנק "של אשתי" על מנת לצמצם את ההוצאות על העמלות וגם מאחר והיא לא מכניסה משכורת בכלל. החשבון הזה קיים בגלל הכסף שמושקע בבנק וגם בגלל שיש לה כל מיני תשלומים דרך הויזה. השאלה מה עושים? 1. איך ניתן לא לשלם עמלות כלל בזמן שאני לא רוצה לשחרר את הכסף שמושקע בבורסה? 2. האם יש אפשרות להעביר ת הכסף שמושקע בקרנות של הבנק הזה כמות שהן תחת " מטרייה של הבנק האחר? 3. מה עושים עם תשלומי הויזה? איך ניתן לעשות העברה של התשלומים או החיובים דרך כרטיס האשראי של הבנק השני על מנת לסגור את חשבון העו"ש? 4.האם ניתן להגיע להסדר עם הבנק על גובה העמלות הקבועות בעו"ש או שבאמת זהו תשלום שהם לא יכולים לשלות כמו שהפקידים נוהגים לומר- כי אנחנו משלמים המון המון כסף גם על חשבון העו"ש וגם על הכסף ה"מושקע". תודה רבה למשיבים.

רונאל1

New member
תשובות חלקיות

1. אתה דווקא כן רוצה להעביר את ניירות הערך שלך מהחשבון של אשתך לחשבון השני כדי שכל ההשקעות שלך יתנהלו במקום אחד ותחסוך תשלומי מס מיותרים (תאר לך שיש לך רווח בבנק אחד במניה מסוימת והפסד בקרן אחרת בבנק השני - הבנקים הרי אינם מעבירים מידע אחד לשני ולכן לא מתבצע קיזוז מס בין שני החשבונות). 2. העברת תיק ניירות ערך כמו שהוא - פשוטה ביותר וגם לא יקרה. בטח עדיף על מכירה בבנק אחד\ העברת הכסף, ורכישה מחדש בשני. 3. אין לי מושג. 4. אין עמלה שחסינה ממו"מ בבנק. הבנק יכול להתפשר על הכל. אבל סביר שאם החשבון "רדום" וגם אין משכורת, הם לא ישושו להוריד עמלות.

dadi1

New member
תשלומי מס מיותרים

אבל אני רשום על שני חשבונות ני"ע בשני הבנקים- האם לא ניתן לפנות למישהו על מנת לעשות לי איחוד בתשלומי המס על מנת לקזז את ההפסדים מהרווחים?

רונאל1

New member
בוודאי שאפשר. אתה יכול לפנות למס

הכנסה ולקבל החזר של עודפי המס ששילמת בתום כל שנה, אבל אני לא בטוח שאתה באמת רוצה להכניס לעצמך את העיסוק הביורוקרטי המיותר הזה לחיים. בשביל מה לעשות איחוד ודוחות מיוחדים למס הכנסה אם אפשר להמנע מזה מלכתחילה - תחשוב האם באמת כל כך חשוב שיהיו לך שני חשבונות של ניירות ערך (להבדיל מעו"ש ופקדונות).

למעלה