ייעוץ אנשים...פליז....

תמר20

New member
אולי....

אבל זה פשוט כל כך נמאס וכואב......... אין לי מושג איפה אני עומדת מה נסגר בסוף עם הבחור שלך?

תמר20

New member
ייעוץ אנשים...פליז....

טוב אז הסיפור שלי קצת מסובך..... הכרתי בחור מחו"ל לפני שנתיים, בהתחלה הקשר בינינו היה קשר של ידידות בלבד (למרות שאני התאהבתי בו ממבט ראשון) ואחרי 4 חודשים הוא נסע חזרה הבייתה. במשך כל אותו הזמן נשארנו בקשר ( אי - מייל, איי סי קיו) , לפעמים מכתבים. לאחר שנה החלטתי ליסוע אליו לאחר שהוא הזמין אותי (13 שעות טיסה) וביליתי איתו שבוע דיי אפלטוני מלבד ללילה האחרון שבו שכבנו (הראשון שלי). חזרתי לארץ והמשכנו בקשר כמו ממקודם. בשנה האחרונה היחסים בינינו התהדקו מאוד ונוצר מצב שבחמישה חודשים האחרונים הוא התקשר אליי כל יום! כמובן ששמחתי התעצמה כשהוא בישר לי שהוא מתכוון לחזור לכאן. אציין שמדובר בבן אדם סופר סגור. במשך כל אותה תקופה הרגשתי שהוא פיתח מן תלות בי אבל לא ידעתי אם זה בגלל שאני מהווה איזשהו עוגן מקשר בינו לבין הארץ או שמא יש לו רגשות אליי. ביום שני האחרון הוא הגיע לארץ והוא נשאר אצלי בבית . הוא אמר לי שיש לו רגשות עמוקים מאוד כלפי והוא רוצה לפתח אותם . הוא גם אמר שאני הבן אדם הראשון שהוא באמת מרגיש קרוב אליו (שוב , מדובר באדם סגור מאוד וזה דיי הפתיע אותי). החלטנו ליסוע ביום שלישי לנפוש לכמה ימים. וכאן בדיוק החלה הבעייה - למרות שהתקרבנו מאוד פיסית והוא אמר לי שהוא משוגע עליי - הוא פשוט התנהג בצורה הכי אפאטית שיש! אני לא יכולה להסביר אפילו - לפעמים הוא כל כך רגיש ומתנהג "נורמלי" וכמה דקות אח"כ הוא כמו גוש קרח, כאילו לא אנושי. היום הוא הלך להתנדב בפרוייקט בדרום לשמונה ימים . ציפיתי שייפרד ממני בצורה קצת יותר אמוציונלית אבל כלום!!!!!!!! מאוחר יותר הוא התקשר אליי ושוב אותו סיפור - הוא מדבר אליי כמו אל טלפנית מבזק. אני בדמעות. לא יודעת מה לעשות. כבר שאלתי אותו אם הוא כועס עליי או משהו והוא הסביר לי שהוא פשוט בן אדם שקט. אני לא רוצה לוותר עליו כל כך מהר כי חיכיתי לו שנה וחצי, אבל אני לא יכולה להמשיך ככה יותר. אולי תוכלו להגיד לי למה הוא מתנהג ככה? אגב, אני בת 20 והוא בן 23

De-Panther

New member
יש אנשים כאלה... ואני לא חושב שיש..

מישהו שיודע למה כל אחד מתנהג איך שהוא מתנהג יכולות להיות הרבה סיבות מה שחשוב כאן זה שאת אוהבת אותו ואת צריכה ללמוד להבין אותו את צריכה לדעת שאת חשובה לו כי ככה אני הבנתי אבל כנראה שהוא פשוט לא יודע להביע רגשות בצורה כל כך טובה או שהוא פשוט לא היה מרוכז בזמן שהוא דיבר איתך בטלפון גם לי זה קורה כשמדברים איתי בטלפון בזמן שאני עסוק במשהו אחר

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

resputin

New member
את הסברת לו מה הבעייה?

לא לומר לו "אתה כועס עליי?" או "הכל בסדר ביננו?" -את מכירה אותו כבר שנה וחצי. חמישה חודשים דברתם כל יום בטלפון- את ידעת יופי למה את נכנסת ואיזה סוג בן אדם הוא. אז הוא פידג'י, אוקיי- זה הטבע שלו. שלא תצפי שהוא יהפוך לאדם הכי חם שיש, כי זה לא יקרה.. אבל תמיד אפשר למתן. אז עצתי אלייך זה לגשת אליו, ובשיחה של ארבע עיניים לומר לו באמת מה את מרגישה. כמה הוא קרוב אלייך, כמה הוא חשוב לך- כמה היחסים האלה חשובים לך. ומה מפריע לך. שזה לא יצא כביקורת ו"אתה ככה, ככה וככה!" -בצורה רגועה, מבינה, תומכת, אוהבת, מסבירה. אולי הוא לא יבין על ההתחלה, אבל חשוב שתשדרו על אותו הגל. ולעיתים, כשמדברים על הבעייה ולא הולכים סחור-סחור, היא נפטרת הרבה יותר מהר. תחזרי עם עדכונים.

De-Panther

New member
מה זה פיג'י?? ושמתם לב שבזמן האחרון

אנשים לא חוזרים עם עדכונים?? זה באמת היה נחמד כשהיו באים אלינו אחרי חודש ואומרים זוכרים את זו שאמרה ככה וככה שיש לה בעיה עם זה וזה?? אז ניסיתי את מה שאמרתם לי בקשר לזה ומאז יש שיפורים עם זה וזה... היה מאוד נחמד תעשו את זה

ב6/5 זה קורה. אני נרשמתי. ואת/ה?

nutmeg

New member
קצת קשה לייעץ

כי הבעת רגשות ואמוציות קצת שונה בין תרבות לתרבות. כל מי שאי פעם היה לו חבר/ה מתרבות אחרת יספר לך דברים דומים בדרגות עוצמה שונות. תמיד השאלה בסופו של דבר היא עד כמה אתם יכולים להסתגל לשונוּת. מעבר לכך כנראה שמדובר באדם, בלי קשר לתרבות, שהטמפרמנט שלו לא כל כך מתאים לשלך. את מוכנה לחיות עם זה? זו השאלה.

dana2909

New member
כגודל הציפיה כך גודל האכזבה

במשך תקופה מאד ארוכה כל התקשורת בינכם היתה אלקטרונית. את מתארת כאן מישהו שהרבה יותר קל לו לתקשר בדרך הזו. כשכבר נפגשתם הוא לא ידע איך למצוא את עצמו. זה נראה לי כמו מצב שבו כל אחד כבר דמיין לחלוטין את הבנאדם השני, בלי שאותו אדם יהיה בשטח בכלל. אם את רוצה שזה יעבוד, את חייבת לשים את הציפיות בצד, וכאילו להכיר מחדש את הבחור. שנה וחצי של המתנה יוצרת לחץ, לא רק אצלו, גם אצלך. תנסי לקחת את זה בקלות, וליצור תקשורת חדשה, כזו שאתם ממש לא רגילים אליה ולא יודעים איך לאכול אותה - פנים מול פנים.

לדעתי

אם הבנאדם באמת אוהב אותך, אז הוא מרגיש אשם, בגלל שכנראה הוא שם לב לכמה שהוא תלותי, וזה מטריד אותו להיות נטל עליך, ואני מוכרח לציין שהרגשתי ככה פעם (למרות שהיא הסבירה לי פעמיים שאני לא, אבל לא באמת התכוונה לזה), ומה שאת צריכה לעשות זה לשמור איתו על קשר עד שתביני אם מה שהוא עושה זה באמת מה שנראה לי שזה, או שהוא מרגיש שזה נגמר ולא יודע איך לומר לך את זה. האופציה השלישית (אבל לא הגיונית כ"כ) היא שאת עשית ממנו במחשבותיך משהו שהוא לא, ודמיינת לעצמך שהוא יהיה פתוח איתך הרבה יותר משהוא היה, ולכן את מרגישה כאילו הוא נסגר.

לדעתי

אם הבנאדם באמת אוהב אותך, אז הוא מרגיש אשם, בגלל שכנראה הוא שם לב לכמה שהוא תלותי, וזה מטריד אותו להיות נטל עליך, ואני מוכרח לציין שהרגשתי ככה פעם (למרות שהיא הסבירה לי פעמיים שאני לא, אבל לא באמת התכוונה לזה), ומה שאת צריכה לעשות זה לשמור איתו על קשר עד שתביני אם מה שהוא עושה זה באמת מה שנראה לי שזה, או שהוא מרגיש שזה נגמר ולא יודע איך לומר לך את זה. האופציה השלישית (אבל לא הגיונית כ"כ) היא שאת עשית ממנו במחשבותיך משהו שהוא לא, ודמיינת לעצמך שהוא יהיה פתוח איתך הרבה יותר משהוא היה, ולכן את מרגישה כאילו הוא נסגר.

למעלה