ייעוץ אם אפשר...

ייעוץ אם אפשר...

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים, מקווה שאולי תהיה לכם תשובה. מתנצלת מראש אם זה לא המקום... אחי נשוי לאמריקאית לא יהודייה. הילדים נולדו בארה"ב ולמרות שהגדול בן 3, עדיין אין להם ת"ז ישראליות. אמנם אין דחיפות בדבר אבל הועלתה שאלה... הוחלט לפני החתונה לגדלם כיהודים ואכן הם גדלים בבית יהודי (ברית, כשרות, חגים וכ"ו). כידוע בארה"ב אין בעייה להציגם כיהודים למרות שהאם לא יהודייה (גיור לא בא בחשבון) מציק לאחי שאם יוציא לילדיו ת"ז ישראלית הם יירשמו כלא יהודים. השאלה היא זו...איך הם יודעים שם למעלה? (טוב נו, לא למעלה למעלה...אלא רק אילו שחושבים שהם למעלה...) שמה של גיסתי נשמע יהודי. האם הוא יכול לרשום אותה בקונסוליה כיהודיה? איך בודקים? אודה לכל תשובה ואם חסרים פרטים אשמח לענות... שוב תודה מראש.

לדעתי...

אם אינני טועה, חוק השבות תקף גם לבנים לאב יהודי (לא כ"ש וק"ו כשהוא ישראלי) ואף יש בג"צ מפורסם בעניין אבל יש לנו כאן משפטן בפורום... אחר - לטיפולך.

חוק השבות

אכן כן, חוק השבות תקף בפירוש גם על נכד של יהודי ואף בן לאב יהודי אבל הגברת שאלה על רישום יהדות וזה כבר נושא אחר

בארה"ב כמו בכל מקום אחר

קודם כל כמה דברים א- במקרה רגיל צריך להביא אישור שבני הזוג הם יהודים וזה אפשרי מתעודות או מעידיות או על סמך יוחסין וכולי ב- גיור גם אם הוא לא אורותודוקסי תקף אם הוא נעשה בחו"ל ובשביל לעשות גיור רפורמי לא צריך הרבה מאמץ ובפרט אם אחד מבני הזוג יהודי ג-יש החלטה מלפני שנה וחצי שעל תעודות זהות ודרכונים ישראליים לא יכתב הלאום והדת [לא מצויין כלום] אולם במסמכים פנימיים של משרד הפנים כן כותבים ומציינים ד-יש עכשיו החלטה שהשר משינוי רוצה להעביר שכל גיור שנעשה בארץ גם אם הוא אורתודוקסי אינו יכול להיחשב כזכות לקבל עליו אזרחות ורק גיור שנעשה בחו"ל יהיה אפשר לקבל עליו אזרחות אם כי אני לא חושב שההחלטה [הטיפשית] הזאת תעבור בבג"ץ ה-אני לא חושב שהקנסוליה הישראלית רושמת תעודות מי יהודי ומי לא אלא א"כ מדובר בעליה לארץ ולסיכום יקירתי יהודי או לא יהודי העיקר זה להיות בן אדם טוב

rigoletto111

New member
לשם מה את צריכה את זה?

תראה, כפי שאמר ישראל : בתעודות הזהות זה לא רשום. לחוק השבות הם זכאים. רבנות אורתודוקסית לא תחתן אותם בבוא היום במז"ט עם יהודים ללא גיור אורתודוקסי. אז מה הבעייה בדיוק? שבאיזה מסמך מצהיב של הקונסוליה יהיה כתוב "יהודי"? מה זה ייתן לכם?

למעלה