ייעוד..

עינתיתי

New member
ייעוד..

אני חושבת שאני מבינה, אך לא בטוחה בפרוש המילה ייעוד.. מה הכוונה במשפט "זה הייעוד שלך" ? כל אחד יודע מה הייעוד שלו? לכל אחד יש ייעוד? ייעוד זה מימוש עצמי? מתי מגלים את זה? נולדים עם מטרה מסויימת לחיים? אנשים אחרים יכולים להגיד לך מה הייעוד שלך, לפני שאתה יודע? בתודה מראש.

לחיים יש יעוד אחד ויחיד

וזה להסתיים. אין שום יעוד אחר, ולא משנה מה יגידו לך, כל דבר אחר שקשור לגורל שלך ולמה שאת עושה בתוך החיים ולמה שאת מגיעה וליעדים שאת מגיעה אליהם ולמה שאת משנה בעולם, הכל במסגרת סרט הקולנוע הפרטי שלך, באשליה. הינך נפש חופשיה בעולם הזה וגם מחוצה לו, אינך צריכה לעשות כלום, את לא חייבת לבחור בכלום. את יכולה ממש להרגע מהיום, ולהוריד מעצמץ את הלחץ הזה של מה אני אמורה לעשות. כי את לא אמורה לעשות כלום. וגם אם כן בחרת לך סרט פרטי לתקופת החיים הזאת לפני שהגעת לכאן, תיהיי בטוחה שאין לך מספיק כוחות כדי לדפוק את זה
זה ילך לפי התוכנית בין אם תרצי ובין אם לא. לכן השכבי לאחור, תרגעי, ותהני מהנסיעה. להית'.

darmha

New member
היקשרות לרעיון המוות

יש הבדל של עולם שלם בין להפנים את העובדה שבסוף כולנו נעלמים ולהביא אותה לאיך שחיים את הרגע הזה. ברוח האימרה שמפורסמת: "כדי לדעת למות צריך לדעת לחיות. כדי לדעת לחיות צריך לדעת למות." לבין להיקשר לעובדה הזאת. להיקשר לעובדה הזאת יכול להוליד ניתוק מהחיים האלה. מהרגע הזה. ממערכות היחסים החשובות שלנו, מההתפתחות שלנו, מהעולם שלנו. וזה לא כל כך נפלא. הזן הוא הדרך למצוא את החופש והשקט בתוך הדברים ולא את החופש מהדברים. אז לזן מאסטר טו סול יש קואן מאוד ידוע ששואל: "אתה כבר מבין את החופש מחיים ומוות, כשתמות, וארבעת האלמנטים יתפזרו, לאן תלך?" זאת שאלה חשובה מאוד שמבהירה את הנקודה. בברכה, יובל

darmha

New member
../images/Emo6.gifהייעוד או העוד?

מה הכוונה העומדת מאחורי המילה ייעוד? או מה הייעוד של הכלנית? האם הכלנית צריכה לדעת או להבין מה הייעוד כדי להגשימו? מה הייעוד של העץ? האם הוא צריך להבין אותו כדי להגשים אותו? האם הוא יכול? מה הייעוד של הכלב? האם הוא צריך להבין אותו כדי להגשים אותו? האם הוא יכול? מה הייעוד של האדם? האם הוא צריך להבין אותו כדי הגשים אותו? האם הוא יכול? הדוגמאות לעיל נועדו להבהיר את הרעיון העומד מאחורי ייעוד. להגשים את ייעודך הינו חוויה של מרגע לרגע. כל הגדרת ייעוד שהיא מחטיאה את המטרה מרחק עולם שלם. אז איך מוצאים את הייעוד? מה הדרך הקצרה ביותר למצוא את הייעוד שלך? פשוט מאוד. הניחי לכל הדיעות שלך לגבי עצמך והעולם סביבך. תראי את הדברים כפי שהם. אם תתבונני אל העולם סביבך בעיניים האלה, תראי שהעולם הזה מגשים את ייעודו מרגע לרגע,ומלמד אותך את ייעודך מרגע לרגע. ואז, לאט לאט, יתבהר לך הייעוד שלך. ייתבהר לך המשמעות של להיות אדם. אולי לא תוכלי להגדיר את זה אבל תוכלי לחיות את זה. וזה הרבה יותר חשוב. בזן, יש שאלה מאוד מפורסמת: מה הטבע האמיתי או מה הייעוד של הכלב? אם את מבינה את התשובה לשאלה הזאת את מבינה את הכיוון לייעוד שלך. באהבה יובל

עלק יעוד

רוב האנשים קשקשנים למדו משפט "זה היעוד שלך" ומשחקים אותה כאילו הם יודעים הכל. התשובה שלי אלייך זה להגיד לך שהייעוד שלי הוא לומר לך להפסיק לקשקש בשאלות ולהתחיל לשבת מדיטציה. אם אמרתי לך אז זה הייעוד שלי. הבנת? לא הבנת תתחילי למדוט ולא 5-10 דקות אלה לשבת ברצינות!!!

multi

New member
מהות החיים היא חיים עם מהות

יש משפט שאומר: "ליקום לא אכפת ממך, לכן אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה" משמע שהייעוד של אדם בחיים, הוא הייעוד שהוא בוחר לעצמו. אם תתני לחיים שלך משמעות דרך אהבה או משפחה או עבודה או תחביבים או כל דבר אחר שאת אוהבת לעשות, זאת תהיה המשמעות שלך, ומה שיהיה לך לחיות בשבילו. לפי איך שאני רואה את זה אדם (רגיל) לא שלם עם חייו בלעדיי שני חלקים:אהבה ומטרה\ייעוד\מהות לכן אם את לא נהנית מהחיים ועושה איתם משהו או מנצלת אותם באיזשהי דרך, אין לקיום שלך שום משמעות ואת בעצם נחשבת למתה, רק מבלה את הכמה עשרות שנים בין אי קיום לאי קיום. (אולי לא הצגתי פה גישה שתואמת לפורום זן, אבל הייתי חייב לענות)

capital

New member
מי זה שמחפס את היעוד עינתיתי?

תמצאי אותו ומצאת את יעודך

למעלה