ייעוד תעסוקתי...

• פותח הנושא ZOROW
  • פורסם בתאריך

Dalia Crown

New member
היי זורו

קראתי את פנייתך וכן את התגובות השאלות והעצות שקיבלת ממאמנים אחרים בפורום.מקריאת פנייתך אני יכולה להסיק (תקן אותי אם אני טועה) שאתה אדם בעל יכולות אישיות גבוהות - אתה לומד לתואר ראשון, עברת תהליך אישי רב עוצמה מתוך לימוד עצמי ויש לך רצון לעשות שינוי. הייתי רוצה להפנות אליך שאלה בכוון אחר. ציינת שבעקבות הגילוי אתה מאושר למעט התעסוקה, המגורים בבית ההורים, חוסר אפשרות להכיר אשה, לעשות תוכניות עתידיות..... תוכל לציין מספר דברים שטוב לך איתם בחייך הנוכחיים?

ZOROW

New member
היי דליה

דליה יקרה. מודה לך על המחמאה שלך.באמת שתודה. בנוגע לשאלתך, יש בי מודעות ברורה שבעיית הייעוד התעסוקתי היא החלק המכריע באפקט הדומינו הזה, שהוליד אחריו את שאר הבעיות שציינת, קרי הישארות בבית ההורים ואי רצון להכיר אישה שתהיה שותפה לחיים. ברור שבשביל לעבור לדירה משלי צריך כסף וכך גם בנוגע לנשים שכן חרף חיזורים מבנות המין השני, אין לי עניין לפתח שום דבר עם אף אחת שלא יאפשר לי להרגיש ולממש את הגבריות שלי. כשאני אומר לממש גבריות אני מתכוון למשל, שכל עוד אין לי כח כלכלי, לא כיף לי לבלות עם אישה. זה מסרס לי את החיזור וכך את ההתלהבות והחשק. זה עד כדי כך זה קריטי ! למרות כל זה. בימים אלה אני מתמקד רק במה שטוב בחיים שלי. וכן, למרות החסרונות יש הרבה טוב. תודות ובזכוות לתהליך האישי שעברתי אני יודע לשמר את המצב רוח החיובי שלי בעקבות ההתמקדות בטוב , לאורך זמן רב וכמעט ללא שום נפילות באמצע. אולי זה יפתיע אך בגדול טוב לי היום יותר מאי פעם מבחינה סובייקטיבת טוב לי חרף זה שאני לא מבין מה נכון לי תעסוקתית + חרף זה שאני בבית הוריי + חרף זה שאין לי אישה. רק כדי לוודא, אני מקווה שברור לך שאם אשכח את העיקרון החשוב שלי להתמקד בטוב, אתרסק כמו כל בנאדם רגיל ונורמאלי. לסיכום , וכתשובה לשאלתך למדתי היטב שמה שחשוב לרוב זה לא ה-מה, אלא ה- איך. והרי בכל מה שעושים ה-יש תמיד קיים. לכן יוצא שאני מתמקד ביש שהוא במילא כבר קיים ומכאן יוצא שאני מממש את ה-איך. טוב אולי זה קצת פילוסופי מידי, ובכל זאת אני מקווה שהבנת את הזה ובכלל את המסר הכללי של המסרון הזה. תודה לך על הזמן שלך מברך לשבוע טוב.

Dalia Crown

New member
נפלא שאתה יודע לראות את היש ולא את האין

ובכל זאת לא ציינת בתשובה מה באמת טוב בחייך למעט מצב רוח טוב (וזה לא מעט). הדבר הבא שארצה להפנות את תשומת לבך אליו, זה השמוש במילה צריך. צריך כסף, צריך עבודה, צריך דירה ועוד ועוד. בתהליך אימון מסודר מדברים לא מעט על המילה "צריך". זו מילה מאד "תוקעת" ומקבעת. האם תוכל לחשוב על מינוח אחר למילה צריך? שבוע טוב דליה

ZOROW

New member
היי דליה

אולי באמת לא אמרתי מפורשות, ולכן אתקן את הדרוש תיקון כוונתי היא שברגע שאני מרגיש טוב עם עצמי כל דבר שאני עושה גולם בתוכו הנאה. כך שכמעט לא משנה מה אני עושה כי ההנאה קיימת באופן די צרוף בלי קשר לעשיה עצמה. יחד עם זאת אני יודע לומר לך שיש לי המון זמן פנוי וזה שלעצמו לוקסוס מאוד גדול שאני נהנה ממנו. למשל לקחתי על עצמי לטייל שעתיים רגליות ביום, וזה תענוג גדול בשבילי. תענוג שהוא לא ברור מאליוי, שכן רובן המכריע של השנים עבדתי עבודה אינטרנסיבית. (מלבד השלוש שנים האחרונות) עוד דבר שעושה לי טוב.. הוא לעשות טוב לבריות, ולכן אני משתדל לחייך לאנשים זרים כמה שרק אפשר, ובלי סיבה נראית לעין (תוך כדי שמירת פאסון, על מנת לא להיראות מגוחך) יתר על כן, היום הדימוי העצמי שלי השתפר פלאים, בנוסף אני נראה טוב וצעיר לגילי, מרגיש טוב בחברה. מגלה עניין בחברה, וכך גם מגלים כלפיי. אגב, מעניין מאוד מה שאת אומרת בנוגע ל"צריך". אפילו לא שמתי לב שהשתמשתי במילה הזאת לא מעט. אם אינני טועה הסופרת "לואיס היי" סוברת כי מוטב לבחור במונח כמו "לבחור"/"בוחר" במקום "צריך". דליה, הייתי מאוד שמח להבין ממך מה הבעיה עם המילה "צריך" והאם לדעתך כדאי להשתדל להשתמש במילה כמו "בוחר" או "לבחור" (או כל דבר אחר שאת מציעה) והאם לדעתך תהיה תמורה לבטח לזה ??? תודה לך את מקסימה.

Dalia Crown

New member
הנאה נטו היא זכות בלתי רגילה

שאנשים לא תמיד מצליחים להתחבר אליה - זכית!! הייתי מציעה לך לבדוק את חווית ההנאה שלך האם היא שלמה? אם כן מדוע מפריעים לך דברים שחסרים בחייך - אם לא חייך האישיים שלמים ועתה ניתן לחקור את חייך המקצועיים. המילה "צריך" מקבעת ומייצרת עובדות בשטח. היא מכניסה את הנושא לתוך מסגרת צרה שנראה כי אין ממנה מוצא (או רק אפשרות אחת...). נכון אמרת - בחירה היא מילה מתאימה יותר לשפה אימונית. אם כי כדאי לעשות לפחות מפגש אימון אחד רציני על הנושא על מנת להבין את עומק משמעות המילה בחירה והשמוש בה בחיינו. מנסיוני, מתאמנים שהבינו והפנימו את המשמעות ובחרו לבחור ולא להצטרך - חייהם השתנו פלאים. שבוע טוב דליה

ZOROW

New member
היי דליה

כפי שאת ודאי רואה יש לי הרבה זמן ויותר לענות על כל ההודעות שאת וחברים מקסימים שואלים ומנסים לעזור זה המקום להצביע אולי בקמצוץ של בציניות על עוד יתרון בלא להיות מועסק בשוק העבודה (-: . אך אם קצת להיות רציני אומר שאמת גדולה וחשובה בדברייך. אני מרגיש בר מזל על מה שהטבת להגדיר שזכיתי בו ! בסיפור שלי הזכיה היתה כרוכה בתהליך ובשלבים של סבל רב ... בגדול, בתחילה כשהרגשתי את הגילוי הרוחני שאימצתי התלהבתי עד מאוד עד שחשבתי שאפשר לנוח על זרי הדפנה בשלב מאוחר יותר הבנתי שקבלת העצמי הוא חלק חשוב ואולי מכריע בתהליך האישי, אמנם הוא לא השלב הסופי כלומר יש לי עוד דרך לעבור, ובעצם כל החיים אין מצב של לנוח על זרי דפנה. העניין הוא שהיום איקח איתי את מה שאני יודע שזכיתי בו תוך כדי השלמת חלקים שטעונים שיפור (אגב להזכיר, כל הסיפור הזה של הגילוי/זכיה הוא אף פעם לא נחלה קבועה, זה תהליך עצמי בפני עצמו שכל הזמן צריך לטפח ולעבוד עליו אחרת הוא הולך לאיבוד, ומה שנשאר זאת רק הידיעה איך להגיע אליו כל פעם כשהוא בורח ממך) דליה יקרה, חלק חשוב מאוד מהתהליך שאני עובר/עברתי הוא המסקנה כי הזכיה שלי היא סוג של נשק שהוא מעין חרב פיפיות (כמו כל נשק שלא משתמשים בו נכון). כלומר, עם כל היכולת להנות רק ממה שיש, עדיין יש לי רצונות (ולא צרכים) שנראים לי חשובים וגם מסוגלים להעמיק לי משמעותית את היקף החוויות וקשת הצבעים של חיי. כלומר השימוש הלא נכון בנשק הוא להתעלם מכל העומקים הנוספים שאני אבחר (ולא אצטרך) בעתיד להכניס לחיי ולהסתפק בטוב שטחי אם אפשר לומר את זה כך. ואם להשתמש במילים יותר ישירות אז הזכיה שלי עשויה להיות סוג של בריחה מהתמודדות ובכך השימוש בנשק הוא שלילי. (מקווה ששמת לב שהחלטתי להשתמש בפועלים שהם לא משורש "צ.ר.כ" הרבה אודות לך !!!). אני מאוד מודה לך דליה יקרה, אם וכאשר שאחליט, אני מרשה לעצמי לשמור את הזכות לפנות אליי למפגש מקצועי עתידי בעיקר בזכות המקצועיות שהתרשמתי ממנה, וגם סקרנות. שתבוא הברכה זורו

Dalia Crown

New member
תמיד נעים לשוחח עם אדם אינטליגנטי

כמוך שעשה תהליך ובוודאי יעשה עוד ועוד עבור עצמו. כברכת הדרך אני מרשה לעצמי להציע לך לעשות רשימת דברים שאתה באמת באמת רוצה עבור עצמך ועתידך ומכאן תפתח לפניך הדרך לבחון סדרי עדיפויות ולבחור בהתאם. אם וכאשר תחליט - אתה יותר ממוזמן לפנות אלי. בטוחה שיהיה מעניין, מעשיר ומלמד לכולם. מאחלת לך הצלחה בחיים דליה

ZOROW

New member
תודה על ברכת הדרך

תודה על הכל מרגיש בדרך להחלמה מקצועית, הרבה אודות לך. בברכה

ZOROW

New member
היי

אענה לך ישיר וקולע... נכון להיום מה שהכי מפחיד אותי זה לא לממש את עצמי במישור המקצועי. תודה לך זורו

ZOROW

New member
אני מעריך ש...

היי אני מעריך שאהיה אותו אדם רק עם סימון מטרה אחרת נוספת. המהות שלי לא תשתנה אני מעריך עקב כיבוש המטרה של מציאת ייעוד מקצועי. מלכתחילה אני לא שם את כל המשמעות והמשקל של החיים שלי בתלות למציאת ייעוד מקצועי, למרות שזה דבר חשוב מאוד. אגב, זאת משמעות אחת של כוונת השאלה שלך משמעות נוספת היא שמבחינה נפשית/מנטלית אהיה אדם שלם יותר ארגיש סיפוק עצמי + תרומה לקהילה בעיניי זאת תהיה רמה הרבה יותר גבוהה של קיום. אם בכל זאת לא פיקססתי נכון עם התשובות שלי לכוונת השאלה שלך אנא דייקי אותי תודה לך זורו

coachrina

New member
קח את כל מה שאמרת וצמצם למילה אחת.

מי אתה תהיה בתור אדם מוגשם? (אתה יכול להשתמש בדימויים או מטפורות על מנת להמחיש).

coachrina

New member
יפה. ו...

מי זה אותו אני שמגשים את עצמו בניגוד לאני שלך כיום?

ZOROW

New member
היי

היי אני יכול לתאר לך את אותו אני מבחינת ההרגשה, האם לזה את מתכוונת? אולי את מתכוונת לאלמנטים החיצוניים שאני אלבש כשזה יקרה? אם ללכת על בטוח איענה לך על שניהם. במישור הריגשי... אני אתהלך בעולם עם הרגשה שלמה יותר של סיפוק ושל הגשמה, שזה בתמצות כל מה שאדם נורמאלי צריך ריגשית מתעסוקה. במישור הפיזי... אשתכר הולם, ולפיכך ארגיש בעל כח כלכלי (שזה חופש שלעצמו) ובכך אוכל לממש הרבה משאיפותיי החומריים. כל אלה הם ה-אני שאליו אני שואף והם איננו האני הנוכחי. (במאמר מוסגר, זה עדיין לא אומר שאני בדיכאון או מאוכזב מהחיים, אני מציין את זה כי בשעתו גם למקומות האלה הגעתי לא מעט) תודות לך זורו

coachrina

New member
מקסים,

ומה שאני קוראת הוא שאתה תהיה, במילה אחת, מצליחן: אדם בטוח בעצמו, עם הוכחות וקבלות על עשייה מוצלחת, עם חופש כלכלי משמע עשיר, אדם שיוזם את חייו ומצליח להביא לביטוי את מלוא כישוריו. אדם שיש לו עולם פנימי עשיר ותחביבים ושיש לו את הפנאי והפניות לממש גם תחומים אלה בחייו. האם הניסוח מהדהד לך כמתאים? אם לא, המצא שם יותר מדויק לדמות שלך בעתיד. שים לב: לפי התיאור שלך אתה מגשים היום את הפחד שלך לחיות חיים נטולי הגשמה. על מנת לשנות, שים לפניך את דמותך המצליחנית. תן לדמות המצליחה להדריך אותך, במקום שהפחד ינהל אותך. שים את הדמות לפניך. חשוב עליה. דמה אותה. דמיין אותה. חייה לפי הדרך שהיא חיה. כבר עכשיו. והחדשות הטובות: התחלת כבר את הדרך. בעצם החיפוש ובעצם הפנייה. בהצלחה.

ZOROW

New member
הניסוח מהדהד בהחלט

אי אפשר היה לדמיין את אשר אני רואה את עצמי כפי שאת עשית במקומי. מה שמעיד שהבנת היטב את המורכבות הנפשית שאיתה אני מתמודד. ורק על זה מגיע לך ח.ח גדול, לפחות מבחינה מקצועית. אני מזדהה עם הדרך שבחרת לייצג את הדמות שלי במסלול המיועד הזאת. ולכן אני מבטיח לעצמי להיעזר בעיצה שלך לדמיין את עצמי בדיוק כפי שתיארת ובאותם אמצעים. תודה רבה לך על הכל. וכמובן שאשתף אותך בהצלחה שלבטח תבוא. זורו

coachrina

New member
שמחתי שיכולתי לעזור.

גם לי ברור שההצלחה תבוא. יום עצמאות שמח

למעלה